Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

1-2 winst in Osnabrück: verdiende overwinning van dominante Kiezkickers

FC St. Pauli won voor het eerst sinds augustus 1991 een competitief duel op VfL Osnabrück en op zondag (21 maart) won de Kiezkicker terecht met 2-1 (0-0). Na een doelpuntloze eerste helft zette Guido Burgstaller een strafschop om (51ste), waarna Omar Marmoush in het midden van de tweede helft (65ste) voegde. Osnabrück wist het via Marc Heider (79ste) weer in te korten, maar zette het duel niet meer op zijn kop.

Voor de wedstrijd op VfL Osnabrück voerde hoofdcoach Timo Schultz twee wijzigingen door ten opzichte van de 2-0 thuisnederlaag tegen SC Paderborn 07. Philipp Ziereis schoof op naar de centrale verdediging voor Tore Reginiussen, terwijl Finn Ole Becker ook op het middenveld startte voor Afeez Aremu. Bij paars-wit voerde coach Markus Feldhoff na het 1-1-gelijkspel op 1. FC Nürnberg ook twee wijzigingen door, Maurice Trapp en Niklas Schmidt kwamen in de plaats van Ken Reichel en Christian Santos.

Onder goede externe omstandigheden begonnen beide teams met grote snelheid aan de Bremer Brücke, onze Kiezkickers hadden de betere start. Ze oefenden al vroeg veel druk uit en kregen hun eerste kans na 123 seconden. De bal kwam halverwege het VfL-strafschopgebied bij Rodrigo Zalazar en die probeerde het vanaf negen meter met een omhaal – de bal landde op het dak van het doel (3e). In de nasleep gebeurde bijna alles op de Osnabrück-helft, maar FCSP kon voorlopig geen nieuwe noemenswaardige scoringskans noteren. De VfL-verdediging wist nog twee schoten van Finn Ole Becker (12e) en Guido Burgstaller (16e) te blokkeren.

De gasten konden zichzelf stilaan bevrijden. Maar toen ging het over de rechterkant, waar Zalazar goed had opgelet, maar zijn trap miste precisie. Wolze pakte daarna de bal en schoot vanaf 22 meter ruim over (19e). Na een tegenaanval was er een vrije trap voor de gastheren net voor de rand van het strafschopgebied. Niklas Schmidt schoot, maar Zalazar deed de bal beslissend afwijken (23ste). Aan de andere kant speelde Kiezkickers zich een weg naar voren, Leart Paqarada bediende Burgstaller vervolgens met een sterke voorzet vanaf links. De aanvaller stond vrij in het VfL-strafschopgebied – Guido schoot vanaf 14 meter met een roterend schot maar joeg de bal over het doel – daar zat meer in (25e).

De gastheren vochten zich steeds meer een weg in het spel en konden onze Boys in Brown iets beter van hun doel af houden, maar dat lukte niet altijd. Becker veroverde de bal op 25 meter van het VfL-doel en voorkwam zo een ​​tegenaanval van Osnabrück. Hij bediende Daniel-Kofi Kyereh, die op zijn beurt door duwde naar Burgstaller. Hij liet zijn tegenstander Maurice Trapp staan, maar schoot vanop 17 meter uit op VfL-doelman Philipp Kühn (33.). De laatste minuten behoorden toen toe aan de Osnabrückers. Na twee geblokkeerde schoten van Schmidt (39e) en Sebatsian Kerk (40e) miste Timo Beermann de grote kans om op voorsprong te komen. Hij kopte een hoekschop van Kerk vanaf vijf meter net voorbij de linkerpaal (41e). Even later klonk het fluitje van de rust.

Beide ploegen keerden qua personeel ongewijzigd terug op het veld. Het spel bleef ook ongewijzigd, met veel snelheid ging het naar voren, er werd geen bal weggegeven. Dit was ook het geval in de 50e minuut toen Trapp Omar Marmoush in het strafschopgebied in schrijlings op zijn voet raakte en hem deed vallen. Dr. Martin Thomsen wees meteen naar de punt, zelfs nadat hij de VAR had geraadpleegd, bleef hij bij zijn beslissing. Burgstaller nam de verantwoordelijkheid en koos voor de linkerhoek, 1-0 (51ste)!

Burgstaller had zes minuten later het tweede doelpunt aan de voet. Aanvankelijk wist de aanvaller zich los te maken van de tegenstander, maar schoot op de goed reagerende Kühn vanuit de halfrechtse positie (57e). Even later deden de gastheren iets tegen en Kerk kwam vanuit een krappe hoek tot een kans – Dejan Stojanović greep veilig (59ste). Onze Boys in Brown hadden de wedstrijd onder controle en het meeste gebeurde op de de helft van het Osnabrück. De bruin-witten hadden na een corner met grote kans op 2-0! James Lawrence verlengde een corner op de tweede paal naar Kyereh, die de bal moederziel alleen in het zijnet kopte – jammer (63.).

Slechts 120 seconden later lag de bal echter in het VfL-doel. Onze Kiezkickers speelde snel en Kyereh bediende Marmoush op de linker helft. De vleugelspeler joeg het leer van 20 meter naar de rechter benedenhoek – 2-0 (65e)! Daar zou het niet bij blijven. Maar de VAR ontzegde Marmoush een snelle dubbel na een bijna identiek spel slechts 120 seconden later. Omar stond een fractie buitenspel gestaan ​​(67e). De Kiezkicker bleven het spel bepalen, verdedigend lieten ze bijna niets toe.

Toen vond Osnabrück – in een fase waarin Adam Dźwigała de geblesseerde Sebastia Ohlsson verving – een gat in de bruin-witte verdediging(78ste). Marc Heider versnelde het tempo aan de linkerkant en bediende Christian Santos. Hij gaf de bal in het strafschopgebied aan de doorgelopen Heider en deze gaf Stojanović geen kans vanaf zeven meter – slechts 2-1 (79ste). Coach Timo Schultz voerde een aantal wijzigingen door voor de slotfase: Jannes Wieckhoff, Afeez Aremu en Maximilian Dittgen vervingen Finn Ole Becker, Rodrigo Zalazar en Omar Marmoush (84e) en even later kwam Igor Matanović voor Guido Burgstaller (88e).

Het kwartet moest de voorsprong helpen verdedigen en zo voor het eerst sinds augustus 1991 drie punten mee nemen uit Osnabruck. VfL gooide alles naar voren, maar FCSP hield gemakkelijk stand en wonnen uiteindelijk terecht met 2-1 op de Bremer Brücke.

VfL Osnabrück

Kühn – Gugganig (69. Multhaup), Beermann, Trapp – Ajdini, Bapoh (62. Henning), Taffertshofer, Reis (87. Müller), Wolze (62. Heider) – Schmidt (62. Santos), Kerk

Cheftrainer: Markus Feldhoff

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson (78. Dźwigała), Ziereis, Lawrence, Paqarada – Zalazar (84. Aremu), Benatelli, Becker (84. Wieckhoff), Kyereh – Marmoush (84. Dittgen), Burgstaller (88. Matanović)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Burgstaller (51., FE), 0:2 Marmoush (65.), 1:2 Heider (79.)

Gele Kaarten: keiner / Ziereis

Scheidsrechter: Dr. Martin Thomsen (Kleve)

Bron: www.fcstpauli.com