Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over volgende tegenstander SC Paderborn 07

Na het doelpuntloos gelijkspel bij Karlsruher SC spelen onze Kiezkickers op maandagavond – 15 maart, 20.30 uur – voor de volgende drie punten tegen SC Paderborn 07. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

Het balbezit

Met het SCP bezoekt de ploeg met het hoogste balbezit-quotum maandagavond Millerntor, SCp heeft een gemiddelde van 57,7 procent. Afgelopen weekend hadden ze 67,4 procent balbezit in hun thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98, maar dat veranderde niets aan het 2-3 verlies. Het was de op één na hoogste balbezitwaarde van het SCP in het huidige seizoen, alleen in de 2-2 in de inhaalwedstrijd tegen 1. FC Heidenheim had Oost-Westfalen nog vaker – 69,5 procent – balbezit. Alleen met de 1-1 bij Fürth (44,5 procent), op 0-3 in Bochum (44,6 procent) en op 1-3 bij HSV (49,5 procent) had SCP minder de bal dan de tegenstander.

De langslapers

Slechts vijf teams kregen minder doelpunten tegen dan het team van Paderborn, waar de bal in de voorgaande 24 wedstrijden 30 keer in het net verdween. Het team van coach Steffen Baumgart verdedigt goed, maar heeft tot nu toe te vaak “slapen” in het eerste kwartier en het eerste kwartier na de pauze. In het begin vielen er negen doelpunten tegen en direct na rust nog eens acht. Oost-Westfalen verdedigt de beste in de competitie kort voor rust (slechts één doelpunt tegen vanaf de 31e minuut) en in de slotfase (slechts drie doelpunten tegen vanaf de 76e minuut).

Penalties

In de huidige 215 wedstrijden in de Tweede Bundesligaklasse werden in totaal 76 strafschoppen toegewezen, zo goed als een penalty in elke derde wedstrijd. Het team van Paderborn heeft al acht strafschoppen gekregen, de meestein de Liga samen met Holstein Kiel. Terwijl Kiel elke keer trof, heeft SCP twee missers op zijn  conto. Dennis Srbeny – die alle acht strafschoppen nam – misste tweemaal. In de heenwedstrijd wist de aanvaller Robin Himmelmann alleen in de rebound te verslaan. Regensburg-doelmanr Alexander Meyer pareerde eind februari een strafschop van Srbeny. Het SCP kreeg vier strafschoppen tegen en keeper Leopold Zingerle wist alleen de strafschop van Rodrigo Zalazar in de heenwedstrijd te pareren.

Offensief

Paderborn is het team met de minste treffers vanop afstand (één doelpunt) en na flanken (twee doelpunten). Slechts vijf teams hebben minder vaak gescoord dan het gedegradeerde team van de Bundesliga (30 goals), dat niet alleen twee strafschoppen miste, maar ook de meeste grote kansen miste (20). De meest trefzekere waren Dennis Srbeny (elf goals dit seizoen) en Chris Führich (negen). Samen scoorde het duo tweederde van de doelpunten van Paderborn – de hoogste in de Liga voor het Aues-stormduo Pascal Testroet en Florian Krüger, die elk tien keer scoorden en 20 van de 32 doelpunten van FC Erzgebirge scoorden.

De Sprinter

Met 2.743,6 kilometer afgelegd staat de ploeg uit Paderborn op de zevende plaats in de competitievergelijking, maar op de derde plaats qua aantal sprints en afgelegde afstand in de sprint. Alleen de spelers van 1. FC Heidenheim (5.794 sprints, 115,2 km) en SSV Jahn Regenburg (5.628 sprints, 111,6 km) kwamen vaker en op de hoogste snelheid dan de Paderborn-ploeg (5.517 sprints, 109,3 km). De snelste coureur uit Paderborn is Christopher Antwi-Adjei, die de grens van 35 km / u al heeft overschreden. Chris Führich vuurde de turbo het vaakst af op het SCP met 601 sprints en hij staat negende in de competitie.

Bron: www.fcstpauli.com