Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

FC St Pauli verliest verdiend tegen Paderborn, 0-2

Op maandagavond – 15 maart – verloren de Kiezkicker hun thuiswedstrijd tegen SC Paderborn 07 met 0: 2 (0: 1) en moesten na zes wedstrijden zonder nederlaag voor het eerst weer een nederlaag toestaan. Voor de gasten, die vooral in de eerste helft bijzonder goed speelden, had Chris Führich ze al vroeg (7e) de leiding genomen, Sebastian Schonlau scoorde halverwege de tweede helft de 0-2 (69e).

Voor de thuiswedstrijd tegen Paderborn voerde hoofdcoach Timo Schultz één wijziging door ten opzichte van het doelpuntloos gelijkspel bij Karlsruher SC. Luca Zander startte voor Afeez Aremu en schoof direct door naar de diamant op het middenveld. Rico Benatelli, op zijn beurt, schoof van half-rechts terug naar de zes. In centrale verdediging koos Schultz voor Tore Reginiussen. Philipp Ziereis, die tegen Karlsruhe rust had gekregen, nam plaats op de bank. Paderborn’s coach Steffen Baumgart stuurde drie nieuwe spelers naar de basis na de 2: 3 thuisnederlaag tegen Darmstadt met de twee vleugelverdedigers Jamilu Collins en Frederic Ananou en aanvaller Sven Michel.

Vanaf het begin zetten beide teams de hoogste voorwaartse versnelling in, beide teams zagen af van een inloop periode. Na een counter kregen de gasten hun eerste kans en stond het meteen  al 1-0. Julian Justvan speelde een perfecte bal neer op Chris Führich, die naar Dejan Stojanović snelde en het leer langs hem heen legde met zijn buitenste wreef. James Lawrence probeerde nog te redden voor de lijn, maar duwde de bal tegen de netten – 0: 1 (7e).

Het ging heen en weer, de volgende kans was weer voor het SCP. Christopher Antwi-Adjei probeerde een schot vanop 22 meter (14e). Aan de andere kant kreeg Omar Marmoush de kans vanop 25 meter, maar Jamilu Collins wist zijn schot te blokkeren (18e). Zoals verwacht door Coach Schultz, bleven de gasten vroeg storen bij het opbouw van het spel van FC St. Pauli. FCSP kon zich hier niet aanpassen en was veel te zelden in staat om met elkaar te combineren. De gasten verdedigden zich goed en waren erg compact in de verdediging.

Na een sterke individuele prestatie kwam het SCP tot de volgende mogelijkheid. Dennis Srbeny legde met grote snelheid een goede 35 meter af met de bal, voordat hij vanuit een centrale positie 14 meter trok – net voorbij (21e). Toen wees scheidsrechter Robert Schröder naar de penaltystip nadat Sven Michel ten val kwam in een duel met Tore Reginiussen. Omdat Michel net buitenspel had gestaan ​​nadat de VAR had aangegeven, nam Schröder de penalty terug (27e).

Na ruim tien minuten inactiviteit verstoorden de jongens in Brown de speelstructuur van de gasten veel eerder en verschenen ze vaker op hun helft. Met een vrije trap van Leart Paqarada moest SCP-keeper Leopold Zingerle voor het eerst goed ingrijpen, hij stuurde het leer over de lat (40e). Even later kwam een ​​schot van Paqarada niet door (41.), voordat Sebastian Schonlau een schot van Guido Burgstaller (43.) wist te blokkeren en Zingerle veilig een vrije trap van 35 meter pakte van Rodrigo Zalazar (44.) . Dus het bleef bij de pauze op 0: 1.

Voor de tweede 45 minuten voerde Schultz een wijziging door, Afeez Aremu verving Luca Zander, die kort voor de rust een scheur had opgelopen bij een botsing met Antwi-Adjei. Baumgart daarentegen zag geen reden voor verandering. Onze Kiezkickers begon zeer aanvallend en had al vroeg een 3-tegen-1 situatie, maar Frederic Ananou kon het leer van Marmoush in de linkerhoek van het strafschopgebied afnemen. Burgstaller en Zalazar stonden vrij in het midden (46ste). Kort daarna had onze Kiezkickers de beste kans: Marmoush haalde het leer van Aremu en schoot vanuit een centrale positie van 24 meter. Zingerle reageerde heftig en duwde het schot over de lat (48ste). Even later trok Zalazar weer vanaf 30 meter – ruim boven (55ste).

Geen twijfel mogelijk: Vergeleken met de eerste 45 minuten liet de Schultz-Elf een aanzienlijke verbetering zien, maar de gehoopte gelijkmakerg zou niet vallen. Paderborn bleef gevaarlijk en kwam met twee of drie halve kansen, die echter onbenut bleven omdat de bruin-witten ze uiteindelijk goed verdedigden. Dan weer een goede aanval door onze Kiezkickers. Zalazar bediende Burgstaller, die zich weer naar Benatelli wendde en Rico kon vallend niet richten (65e).

Aan de andere kant moest Stojanović zich uitrekken om een poging van Sven Michel over de lat te sturen (68ste). Bij de volgende corner kon Schonlau vanop acht meter koppen.Stojanović, kreeg de stuit van de bal niet onder controle de bal – 0: 2 (69e). Coach Schultz reageerde en bracht aan het einde van het laatste kwartier Lukas Daschner, Maximilian Dittgen en Simon Makienok binnen voor Leart Paqarada, Rico Benatelli en Rodrigo Zalazar (75e). Paderborn had de volgende kans: De kort daarvoor ingevallen Osei Owusu faalde vanuit halflinks maar naar Stojanović (82e).

De laatste minuten liepen voorbij, de Kiezkicker kwam er amper aan te pas tegen gasten die nu nog lager zaten en wachtten op de counter. Doordat Owusu (90e) kort voor het eindsignaal twee goede kansen miste, bleef het uiteindelijk 0-2. Na zes wedstrijden zonder nederlaag moesten onze jongens in Brown voor het eerst sinds lang een nederlaag toestaan.

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson, Reginiussen, Lawrence, Paqarada (75. Makienok) – Benatelli (75. Daschner), Zander (46. Aremu), Zalazar (75. Dittgen), Kyereh (89. Matanović) – Burgstaller, Marmoush

Hoofdcoach : Timo Schultz

SC Paderborn 07

Zingerle – Ananou, Hünemeier, Schonlau, Collins – Schallenberg, Führich (81. Owusu), Justvan (58. Vasiliadis), Antwi-Adjei (81. Ingelsson) – Michel, Srbeny (67. Thalhammer)

Hoofdcoach : Steffen Baumgart

Doelpunten : 0: 1 Führich (7.), 0: 2 Schonlau (69.)

Gele kaarten : Aremu, Ohlsson / Hünemeier, Vasiliadis

Scheidsrechter : Robert Schröder (Hannover)

Bron: www.fcstpauli.com