Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Blijf hebberig: Onze kiezkickers willen hun reeks tegen Paderborn verder zetten.

Onze FCSP ontvangt in de 2e Bundesliga op maandagavond (15.3., 20.30 uur) SC Paderborn 07 op Millerntor. Terwijl onze Kiezkickers hun sterke vorm en de herwonnen kracht thuis willen omzetten in punten, voor de Oost-Westfalen gaat het erom de neerwaartse trend te stoppen. Paderborn staat sinds afgelopen weekend achter onze FCSP.

Na de 90 minuten waarin werd gestreden, gekenmerkt door twee sterke verdedigingen, eindigde de wedstrijd in Karlsruhe op 0-0. Het was de eerste wedstrijd zonder één doelpunt van onze Kiezkickers. Ondanks het ongebruikelijk resultaat en hadden beide teams graag gewonnen, maar elke ploeg kon met het punt leven. Onze Boys in Brown bleven ondanks de afgebroken winning streak voor de zesde keer op rij ongeslagen en deze reeks moet worden verdergezet in de thuiswedstrijd tegen SC Paderborn 07 op maandagavond (15 maart, 20.30 uur).

De wedstrijd tegen SCP is de tweede van drie opeenvolgende thuiswedstrijden op maandagavond. Met een wedstrijd op maandag kan FCSP heel goed leven, aangezien de maandagavond sinds februari 2017 – dus iets meer dan vier jaar – voor FC St. Pauli de favoriete dag is om punten te halen. Sinds februari 2017, toen onze Kiezkickers Karlsruher SC met 5-0 versloegen, vierden Boys in Brown negen overwinningen en zes gelijke spelen. De 1-2 tegen Holstein Kiel in het vorig seizoen is de enige nederlaag in de afgelopen 16 maandagavondwedstrijden.

Sommigen willen de reeks voortzetten, anderen een reeks beëindigen. De ploeg uit Paderborn wist driemaal op rij niet te winnen en behaalde in de tweede seizoenshelft, die uit zeven wedstrijden bestond, slechts zes punten. Voor het team van hoofdtrainer Steffen Baumgart ging het de afgelopen weken zelden zoals gewenst en daarom benadrukte Baumgart na de recente 2- 3 thuisnederlaag tegen SV Darmstadt 98 dat zijn team nu “in” de degradatiestrijd zit en dat “het voor iedereen duidelijk moest zijn”.

De situatie bij SCP is verre van zo precair als in het begin januari bij onze Kiezkickers, de voorsprong van Oost-Westfalen op degradatieplaats 16 is negen punten. Desalniettemin waarschuwde de SCP-coach voor het onderschatten van de huidige situatie en het accepteren van de strijd. Zijn team is nog een lange weg “niet door” met 31 punten. Het liftteam wil niet nogmaals de glijbaan in het Duitse profvoetbal – in 2014 ging het naar de 1e Bundesliga, in 2016 was het na twee degradaties al in de 3e divisie – maken, voordat ze de mars terug naar divisie één maakte in de zomer van 2019. Maar het ging direct weer naar 2e Bundesliga – en de rest wil het absoluut vermijden. Daarvoor zijn er drie punten nodig op Millerntor.

Onze Boys in Brown willen tegen de SCP – die dit seizoen weg buitenhuis zwak zijn (twee overwinningen, vier gelijke spelen, zes nederlagen en slechts negen goals buitenhuis – weer een goede prestatie willen laten zien en hun reeks willen uitbreiden met al hun krachten op de laatste vaak succesvolle maandagavond en natuurlijk om de vierde thuiszege op rij te vieren.