Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz:”De drie punten interesseren me meer dan het linkerrijtje”

Op maandagavond – 15 maart, 20.30 uur – ontvangen onze Kiezkickers SC Paderborn 07. Voor de wedstrijd tegen het vorig seizoen gedegradeerde Bundesliga-team nam hoofdcoach Timo Schultz op zondagochtend – 14 maart – de gebruikelijke tijd om vragen te beantwoorden van de pers. Schultz sprak onder meer over …

… de persoonlijke situatie : “Behalve de langdurige blessures zijn alle spelers klaar voor actie. Finn Ole Becker en James Lawrence konden weer volledig trainen. Bij James was het alleen de controle van de belasting, Finn Ole had spierproblemen. Ze zijn genezen, maar hij heeft tien dagen niet getraind. In hoeverre het logisch is dat hij maandagavond tegen Paderborn op het veld staat, bespreken we vandaag. In Karlsruhe speelden we zonder hem, Rico Benatelli speelde op de 8. We hebben ook andere spelers die in de diamant kunnen spelen. We hebben al een paar varianten, maar ik heb ook Finn Ole achter de hand. ”

… een mogelijke rotatie : “We hadden een lange week, de jongens zijn in topvorm. Ik heb niet het gevoel dat de spelers die hebben gespeeld moe zijn. Als er al aanpassingen dan heeft dat te maken met de tegenstander of omdat sommige jongens goed hebben getraind. Dat wil ik ook belonen. We hebben geen enorme prestatiedaling in de selectie, we hebben veel alternatieven die hun kwaliteiten hebben en zichzelf opdringen. Iedereen kan zichzelf aanbieden in training om een plaats in de top elf of in de selectie. Het speelt ook een rol dat ik voor elke positie en elk scenario alternatieven op de bank wil hebben. ”

… een mogelijke terugkeer van de start XI voor Philipp Ziereis : “Tore Reginiussen en Philipp Ziereis zijn allebei momenteel sterk bezig, beiden gaven vol gas op training. Tore deed het heel goed, niet alleen in Karlsruhe, maar ook in de derby. Met Zier als aanvoerder hadden we doorvoor een serie, waarin hij ook zijn rol speelde. Ik heb keuze te over. Het is een 50-50 duel, waarin je buikgevoel uiteindelijk zal beslissen. ”

… de stadions die al een jaar leeg zijn : “Ik was me er het duidelijkst van bewust tijdens de derby. Het absolute tintelende gevoel, het plagen vooraf en de laatste tien procent, zelfs als onze fans alles hebben geprobeert en ons hebben gepusht, zijn ze oneindig afwezig. Dat kan nergens door worden vervangen. We verlangen naar de drukte van het spel, naar het samen vieren en lijden. Uiteindelijk is dit voetbal, of het nu in de Bundesliga is of in de regionale competitie. Voetbal zal daar altijd van leven. We hebben in ons stdaion een spandoek: ‘Zonder jullie is het alles niets’. Dat kan ik alleen maar bevestigen. De terugkeer van de fans is onzeker gezien de huidige situatie en ontwikkelingen. ”

… de mogelijke sprong naar het linkerrijtje in de rangschikking : “Ik ben meer geïnteresseerd in de drie punten dan een plaats in het linkerrijtje van de rangschikking. Als we de drie punten halen, kunnen we de afstand met de laatste plaatsen vergroten. Onze belangrijkste focus is en blijft het behouden van een zo groot mogelijk afstand tussen ons en de degradatieplaatsen. Of we nu op de negende of elfde plaats staan, is voor mij niet de doorslaggevende factor. ”

… het belang van de tafelpositie met het oog op de tv-ranglijst aan het einde van het seizoen : “We moeten alleen zorgen maken over het winnen van wedstrijden, me zorgen maken op dingen waar ik geen invloed op kan uitoefenen doen ik niet. Ik kan beïnvloeden dat we wedstrijden winnen, dat mijn jongens in een goed humeur zijn. Ik wil dat de spelers zo in het spel komen dat ze zin hebben om gas te geven en willen winnen. ”

… De sterke tweede seizoenshelft en de rol van favorieten : “Ik weet niet of we daar permanent in moeten manoeuvreren. Als je naar de tafel van de tweede seizoenshelft kijkt, is het alsof we de eerste zijn. We verdienden het om veel wedstrijden te winnen. Het is beter voor ons om een team te zijn dat in aanloop hoger wordt ingeschat dan in de serie te zitten waarin we moesten vechten voor elk punt. Nu gaat het meer om de jongens te vertragen en de energie in de goede richting sturen. Vertrouwen is op dit moment voldoende voorhanden. ”

… de balans tussen verdedigend en aanvallend : “Het hangt altijd af van de tegenstander. Bij KSC was het zo dat beide teams vijf of zes spelers achter de bal lieten. Het was duidelijk: als je de eerste fout maakt, heb je een probleem. Onze speelstijl is altijd gericht op voorwaarts spelen en doelpunten maken. We hebben na de winter grote vooruitgang geboekt als het gaat om het afzekeringen van onze verdedigen. We positioneren onszelf in balbezit, zodat we niet zo vatbaar zijn tegenaanvallen Het vinden van het was ons grootste onderwerp tijdens de winter. Maar we hebben nog steeds een extreem hoge kwaliteit in het offensief. ”

… tegenstanders Paderborn en hun coach Steffen Baumgart: Nu ben ik coach bij FC St. Pauli, maar hij zou iemand zijn die ik me hier en in het algemeen bij traditionele clubs heel goed kan voorstellen. Hij laat zijn teams spelen zoals hij is. Met een open vizier, dapper en agressief naar voren. Dat is wat hem onderscheidt en dat is ook zijn handtekening, die hij het team heeft gegeven. ”

… een mogelijk vechtspel : “Paderborn is geen team dat afwachtend speelt of passief is. Ze gaan door, ze willen stress creëren en als ze de bal hebben, spelen ze zo snel mogelijk vooruit. zijn op zoek naar de duels en met Uwe Hünemeier hebben Sebastian Schonlau en Ron Schallenberg een paar hele goede twee spelers. Het wordt maandagavond een harde dobber. ”

Bron: www.fcstpauli.com