Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander KSC Karlsruhe

Na de overwinning in de derby zullen onze Kiezkickers op zaterdag (6 maart, 13.00 uur) vechten voor de volgende drie punten in Karlsruher SC. Wat kunnen onze jongens verwachten in Brown in het wildpark? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

Het draai punt

Toen onze Kiez-kickers begin november Karlsruher SC op Millerntor speeldenorganiseerden, stond KSC na zes wedstrijden nog steeds op de voorlaatste plaats met vier punten. De 3-0 overwinning tegen onze jongens in Brown was het keerpunt en het begin van een reeks die in de tussentijd slechts werd onderbroken door drie nederlagen en de Eichner-Elf dichtbij de promotieplaatsen katapulteerde. Sinds de heenwedstrijd kon de KSC maar liefst 35 punten halen. Geen enkel team scoorde meer punten in de afgelopen 17 wedstrijden en dus heeft het team van Karlsruhe – dat voor de heenwedstrijd met degradatie bedreigd werd- al lange tijd niets met degradatie te maken.

De aluminium treffers

Met acht doelpunten dit seizoen is Guido Burgstaller onze meest accurate Kiezkicker, bij KSC is het Philipp Hofmann die nog een doelpunt mze kon vieren. Beiden hadden meer doelpunten kunnen maken, want Burgstaller raakte drie keer de paal of de lat en Hofmann vijf keer. Geen enkele andere speler in de 1e en 2e Bundesliga heeft meer aluminium treffers dan de doelpuntenmaker van Karlsruhe, die met 58 schoten op doel de vierde meeste doelpunten in de competitie scoorde. Alleen SpVgg Greuther Fürth (14) raakte de lat of post vaker dan KSC (10), onze Kiezkicker (8) volgen op de derde plaats.

De flankspecialisten

In Karlsruhe wacht er veel werk op onze Kiezkickers, vooral in de lucht. Geen enkel ander team geeft zoveel voorzetten als de vijfde in de rangschikking, 352 voorzetten werden al geregistreerd na 23 speeldagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de KSC de meeste schoten op doel heeft (78), maar de zes doelpunten met het hoofd betekenen slechts een negende plaats in de competitie. De belangrijkste voorzetters bij KSC zijn Marc Lorenz (76), Philipp Heise (66), Marco Thiede (62) en Marvin Wanitzek (48). De voorzet van Thiede vond het vaakst een speler, 35,5 procent van zijn voorzetten bereikte een teamgenoot – een van de beste in de competitie.

De twee duellisten

KSC-aanvaller Philipp Hofmann voert niet alleen de aluminium ranglijst aan, maar is ook de speler die de meeste tackles in de competitie heeft uitgevochten. Er waren al 674 duels, dat zijn 29,3 duels per wedstrijd. Teamgenoot Jerome Gondorf eindigde als tweede met 665 duels, voor Sandhausen-spits Kevin Behrens (664). Aan de bruin-witte kant zijn Rodrigo Zalazar (600 duels, zesde plaats in de competitie) en Daniel-Kofi Kyereh (570 duels, negende plaats in de competitie) de hardst werkende vechters. Gondorf van Karlsruhe gebruikte niet altijd eerlijke middelen, alleen Anthony Losilla (47) van Bochum en Jaka Bijol (44) van Hannover maakten vaker een fout dan Gondorf (41), die al negen gele kaarten heeft verzameld.

Het uithoudingsvermogen

Met 2.577,8 kilometer, of een gemiddelde van bijna 112,1 kilometer per wedstrijd, staat het team van Karlsruhe derde laatste in Tweede Bundesliga. Het team van Christian Eichner legde bijna 129 kilometer minder af dan 1. FC Heidenheim (2.594,1 km). Zijn team heeft tot dusver 98 kilometer afgelegd in de sprint – dat maakt het een plek in de bovenste helft van de tafel (zevende plaats) in de competitievergelijking. Met Jerome Gondorf (243,3 km, zesde plaats) en Marco Thiede (242,4 km, zevende plaats) staan ​​twee Karlsruhe-lopers in de top 10 van de beste lopers van de competitie.

De ex-Kiezkicker

In de zomer van 2018 verhuisde Kyoung-rok Choi van Millerntor naar het toenmalige derde divisieteam Karlsruhe, en in de zomer van 2019 vierde hij zijn terugkeer naar de tweede divisie bij KSC. Hier kwam Choi vanaf het begin niet verder dan de reserverol en enkele invalbeurten. De tegenslag kwam in december 2019: tijdens de training scheurde de linkervoet de kruisband in zijn linkerknie en was hij enkele maanden out. De technisch begaafde Choi vierde zijn comeback pas in oktober 2020 en stond sindsdien op het veld in 18 van de 21 volgende wedstrijden, 16 keer vanaf de start. Hij scoorde vier doelpunten – meest recentelijk nog het doelpunt voor de 1-0 overwinning in Darmstadt 98 – en gaf twee assists.

Bron: www.fcspauli.com