Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP speelt 0-0 gelijk in Karlsruhe

Op zaterdagmiddag (6 maart) speelden onze Kiezkickers met 0-0 gelijk tegen Karlsruher SC. Na 90 intense minuten in het Wildparkstadion hadden Daniel-Kofi Kyereh en Rico Benatelli de beste kansen voor onze Boys in Brown.

Na de derbyoverwinning was het spelen in het Wildpark, of zoiets. In ieder geval na hun 1-0 overwinning tegen HSV trok het team van Timo Schultz naar de sterke Karlsruher SC. Timo deed twee wijzigingen in de start XI. Afeez Aremu kwam voor Finn Ole Becker – waar de gehele week een vraagteken achter stond en voor wie het uiteindelijk niet genoeg was. Philipp Ziereis – die een pauze kreeg – werd vervangen door Tore Reginiussen.

En zo begon KSC meteen na de aftrap heel energiek – onder de Badense zon – op de bouwwerf van het Wildparkstadion. Karlsruhe nam aan het begin van de wedstrijd de teugels in handen en kreeg na vier minuten spelen al twee hoekschoppen. Beiden waren echter niet gevaarlijk. Het zag er na zeven minuten heel anders uit. Eerst werd een schot van Guido Burgstaller geblokkeerd in het strafschopgebied en nadat de bal in de voeten van Daniel-Kofi Kyereh belandde, vond de derby-scorer zijn meester in Marius Gersbeck (7e). Jammer, dat had de leiding kunnen zijn voor onze Kiezkickers.

Het resultaat was dat het opnieuw KSC was die iets meer van de wedstrijd had, maar zonder noemenswaardige kansen te creëren. De Schultz-Elf bleven wachten op hun mogelijkheid. Behalve een kleine kans van Burgstaller, wiens schot door Gersbeck kon worden opgepikt, bleef het voorlopig rustig in de strafschopgebieden (19e). Pas in de 31e minuut van de wedstrijd kon Omar Marmoush met zijn eerste schot voor gevaar zorgen. Ons nummer 22 schoot direct vanuit de links na een korte dribbel in het strafschopgebied. Zijn poging ging iets verder langs de rechterpaal.

Het grootste deel van de wedstrijd vond echter plaats op het middenveld en tot de rust waren er aan beide kanten geen kansen.

Dezelfde beeld en dezelfde spelers na de rust. En net als in de eerste helft was het doelman Griesbeck die met een briljante redding de voorschot van onze Kiezkickers dwarsboomde. Wat was er gebeurd? Na de interactie tussen Kyereh en Leart Paqarada bracht onze linkervleugelverdediger de bal plat in het midden en vond de opgerukte Rico Benatelli. Hij probeerde het tegen de richting van Gersbeck in te plaatsen, maar de doelman reageerde uitstekend met zijn voet en dwarsboomde het voorsprong (57e).

Kort daarna kregen de gastheren ook hun eerste echt goede kans. Benjamin Goller verscheen aan het einde van een tegenaanval alleen voor Dejan Stojanovic en probeerde langs onze doelman te duwen. Maar onze doelman was er razendsnel bij met zijn rechterhand en kon de bal vasthouden. Sterk (60e)!

In het verdere verloop bracht Timo Schultz twee wijzigingen in zijn elftal. Maximilian Dittgen en Luca Zander kwamen in de plaats van Marmoush en Benatelli (69e). Voorlopig veranderde dat niets aan de wedstrijd, die voort kabbelde. In de 79e minuut werd het echter weer krap. Een schot van Philipp Hofmann dwong Stojanovic tot een parade. Het scheelde niet veel of de rebound zou bij Goller zijn geland.

In de slotfase wisselde Timo Schultz nog eens tweemaal. Daschner kwam in voor Kyereh en Matanovic voor Burgstaller (85e). Maar het was Zalazar die de kans kreeg nadat Dittgen aan de linkerkant had gezegevierd en Zander onze nummer 8 kon aanspelen. Zijn poging ging echter duidelijk voorbij de doel (86ste).

De resterende minuten gebeurde er niets en dus pakte onze Kiezkickers een welverdiend punt mee richting Hamburg.

Karlsruher SC

Gersbeck – Thiede, Bormuth, Kobald, Heise – Gondorf, Choi, Wanitzek – Goller (83, Gueye), Lorenz (63. Batmaz) – Hofmann

Cheftrainer: Christian Eichner

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson, Reginiussen, Lawrence, Paqarada – Aremu, Benatelli (68. Zander), Zalazar, Kyereh (85. Daschner) – Marmoush (68. Dittgen), Burgstaller (85. Matanovic)

Cheftrainer: Timo Schultz

Tore:

Gelbe Karten: Gondorf / Ohlsson

Schiedsrichter: Christian Dingert

Bron: www.fcstpauli.com