Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Met eerzucht naar volgende overwinning: FCSP te gast bij KSC

Met veel wind in de rug beginnen onze Kiezkickers aan de reis van noord naar zuidwest. Op zaterdag – 6 maart  13u00 – is FC St. Pauli te gast bij Karlsruher SC, een onofficiële topwedstrijd gezien de vorm van beide duellisten. Onze Boys in Brown willen hun wil om te winnen bewijzen om de volgende punten voor klasse behoud te pakken.

Voetbal is een bedrijf dat snel in beweging is. Acht weken geleden hadden maar weinigen verwacht dat het team van coach Timo Schultz begin maart tien punten voorsprong op de degradatie plaatsen zou hebben. De situatie leek precair totdat er een nieuwe spirit ontstond tijdens de pauze in Würzburg (1-1). Enkele geblesseerden keerden terug en met de nieuwkomers klikte het perfect. De huidige plaats in de rangschikking verlaagt weliswaar de hartslag, maar na zeven overwinningen in de laatste acht wedstrijden plus een stadskampioenschap als kers op de taart, zal niemand zijn benen strekken.

“De eerzucht naar volgende overwinning”, die Schultz beschreef op de persconferentie voor de wedstrijd is terug te zien in het hele team, evenals de chemie onder het team. De run van de Kiezkicker is ook voetballend voelbaar, hij wordt onderbouwd met sportieve overtuigende prestaties. De coach heeft zijn opstelling gevonden, die harmonieert en op dit moment niet wordt onderbroken door blessureproblemen, ook al zijn Finn Ole Becker en Leart Paqarada twijfelachtig voor zaterdag.

Ondanks de uitstekende vorm van de Schultz-Elf, kijkt Karlsruher SC met positieve herinneringen terug naar de heenwedstrijd. Na de 0-3 overwinning in de heenwedstrijd won het Fächerstadt-team 35 punten, dat is meer dan enig ander team in deze periode. Het team van hoofdcoach Christian Eichner is uitgegroeid tot een promotie-aspirant. Hoe serieus men kan dromen van een terugkeer in de Bundesliga in het Wildpark wordt ook beslist in het duel met FCSP.

Karlsruhe heeft deze zomer een grote stap gemaakt, alleen de start van het seizoen weerhoudt de inwoners van Baden ervan om te kunnen promoveren. De Eichner-Elf kenmerkt zich niet langer uitsluitend door de hoogst gevaarlijke standaardsituaties van Marc Lorenz. Of Marvin Wanitzek die met een scherp van de snee de hoekschoppen naar het doel trapt op zoek naar doelpuntenmaker Philipp Hofmann. In de hele organisatie tegen de bal, inclusief vroege bal gewin, heeft de KSC zich ontwikkeld tot een topteam. Het is geen toeval, en niet langer een flits in de pan, dat ze daarboven staan. Dit is de serie waarmee Kiezkicker ook in januari mee begonnen, maar ook niet.

Bron: www.fcstpauli.com