Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Schultz:” Onze jongens zijn er opgebrand elke wedstrijd te winnen”

Na de overwinning in de derby gaan het voor onze Boys in Brown verder op – zaterdag 6 maart 2021 – 13.00 uur – bij Karlsruher SC. Voor het duel in het Wildpark Stadium nam hoofdcoach Timo Schultz zoals altijd veel tijd op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd om de vragen van de pers te beantwoorden. Hij sprak onder meer over …

… Karlsruher SC : “Samen met ons zijn ze zeker het team van het moment. Als je alleen naar het jaar 2021 kijkt, zijn ze zelfs koploper in de rangschikking. Na de wedstrijd tegen ons in de eerste seizoenshelft hadden ze een buitengewoon goede reeks en daarom staan ​​ze daarboven. Als het zo doorgaat, kunnen ze daadwerkelijk aankloppen aan de top. Dat is de handtekening van het team, dat wordt gekenmerkt door een enorme compactheid en kracht vanop stilstaande fases en voorzetten. ”

… een mogelijk hernieuwde negatieve run zoals na de heenwedstrijd : “In het voetbal kun je niets uitsluiten. Maar ik heb het gevoel dat we erg stabiel zijn, ook als een of twee mensen ontbreken. We zijn een solide team dat dit kan oplossen en we zullen doorgaan met het behalen van onze punten – zelfs als we een of twee nederlagen oplopen. Natuurlijk wil ik weer afzien van zo’n droge periode. Het laat zien hoe snel dit kan gebeuren. Enerzijds – zoals het toen bij in de winter vorig jaar liep – maar ook op de manier hoe KSC toen de punten behaalde. En natuurlijk gebruik ik dit voorbeeld liever als leidraad dan de indrukwekkende serie Karlsruhe toen aan begon. ”

… bovenaan de tafel in de tweede helft van het seizoen : “Ik ben niet zo ver genoeg om de rangschikking uit te knippen. Het is een bevestiging van het werk dat we doen. Natuurlijk kijk ik liever naar de rangschikking van nu in plaats van die voor de winter.

… de eerste dagen na de overwinning in de derby : “Ik heb ooit tegen de jongens gezegd dat ze ervan moesten genieten en ontspannen. We kunnen de spanning niet elke dag hoog houden. Maar vandaag willen we de spanning weer opbouwen en willen we kijken wie fit en levendig is na de overwinning in de derby. Ik ben ervan overtuigd dat we dan elf spelers op het veld in Karlsruhe hebben die willen gas geven om deze wedstrijd te winnen. Maar de overwinningen zullen niet op een schotel aangeboden worden aan ons zijn en zeker niet door KSC. ”

… de personeelssituatie : “Er staan ​​twee grotere vraagtekens achter Finn Ole Becker en Leart Paqarada. Het is mogelijk dat ze allebei zaterdag niet halen. Alle anderen kunnen trainen en dus spelen voor zaterdag.”

… over een mogelijke “derby-vloek” zoals 2011 : “Je kunt de situatie niet vergelijken met toen. We speelden in de Bundesliga in 2011 en het was een Engelse week. In de volgende wedstrijden raakten de helft van onze rug vier geblesseerd. Dat zal niet zo zijn, ik denk niet dat het nog een keer zal gebeuren. Natuurlijk zijn de antennes nog steeds uitgeschoven. Niemand stijgt hier op. Maar dat gevoel heb ik ook niet. De jongens staan ​​vol vuur en willen het. We hebben ook de alternatieven in de ploeg voor het geval dat er eentje zou ontbreken. Er ontstaat een hebzucht naar de volgende game en de volgende overwinning. Als we verliezen, zullen we onszelf niet gek maken. ”

… de verbeteringen in defensie : “De trend om veel minder kansen toe te staan ​​was na de winter duidelijk aal te zien. Wat onze processen en onze organisatie betreft, zijn we nu moeilijk te kraken voor de tegenstander. En in the Box verdedigen we individueel heel goed tegen de man – we hadden hiermee aanzienlijke problemen in de eerste seizoenshelft. Desalniettemin moeten we daar nog verbeteren. Maar ik zou het niet erg vinden als de trend doorzet met de overwinning zonder een doelpunt tegen te krijgen. ”

… de kansen op de thuisbasis zwakker Karlsruher SC : “Elke wedstrijd begint opnieuw. Series zijn er ook om gebroken te worden. We hebben nu drie keer op rij gewonnen en hadden op de een of andere manier al meer dan een jaar een wedstrijd buitenhuis gewonnen jaar. Nou, ik voeg geen speciale functies toe ter voorbereiding op het spel. ”

… de huurspelers : “Natuurlijk zie ik veel andere spelers bij ons die bij ons onder contract staan, die heel goed spelen. We hebben ook een nieuwe transferperiode in de zomer. Daar hebben we de kans om nieuwe spelers of misschien de mogelijkheid om de huurcontracten te verlengen. Op dit moment is mijn belangrijkste taak dat het team nu functioneert. Volgend jaar zullen we zeker een heel goed team hebben – maar de focus bij de squadplanning ligt in eerste instantie bij Andreas Bornemann met de squadplanning en scouting team. ”

… de fotocollages op de Kollaustraße : “Ik denk dat we zijn begonnen met de winnende collages na de wedstrijd tegen Heidenheim. Dat kwam van het team en toen namen we gewoon een foto en zo werd het een soort traditie. Er is nog steeds ruimte en nu is er geen ‘Wall of Fame’ of iets dergelijks. Het is erg leuk als je binnenkomt en de juichende foto’s ziet. Dit laat zien dat de trainingsprestaties zijn vruchten afwerpen. Je moet het niet groter maken dan het is, maar er zijn leuke foto’s inbegrepen. ”

… voormalige FCSP-spelers zoals Kyoung-rok Choi:  “Toen was hij erg kalm en gereserveerd en fysiek nog niet in staat om zichzelf te vestigen in de 2e Bundesliga. Maar dat is normaal als een heel jonge speler naar de oorlog moet. Het heeft hem nu bijna twee jaar gekost om bij KSC een ​​belangrijke pijler te worden. Bij Kyoung was het duidelijk dat hij dit talent had. ”

… KSC-trainer Eichner: “Ik ken hem niet persoonlijk. Ik geloof dat hij een team en een handschrift heeft waarmee zeer agressief, volwassen en volwassen voetbal kan worden gespeeld. De tafel, het werk dat hij daar doet, spreekt voor hem. . Het is altijd goed, want soms kun je iets leren van je coachende collega’s. ”

… de kaartverkoop met terugbetaling: “Ik heb ook seizoenskaarten en klik daar in. Ik vind het gaaf om de fans iets aan te bieden, het geld terug te krijgen of ze iets anders aan te bieden. Wie dat doet dat met de Europa Cup-tickets , dat is heel dapper. Als coach wil ik niet te veel beloven om het te kunnen verzilveren, maar het zou heel gaaf zijn (lacht). ”

Bron: www.fcstpauli.com