Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander H$V

Het is weer tijd derbytijd! Maandagavond 1 maart 20.30 uur ontvangen onze Kiezkickers hun stadsrivalen uit het Volkspark. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

De efficiëntie

Met 269 schoten op doel staan ​​de “Rode broekjes” slechts 11e in de competitie, maar ze staan ​​wel bovenaan wat betreft afwerking van hun kansen. De beste aanval in de competitie (48 goals) heeft niet veel schoten op doel nodig om er ééntje te maken, meer bepaald 5,6 schoten per doelpunt. Ter vergelijking: onze Kiezkickers (36 goals) schoten de vierde meeste schoten in de competitie af met 302 schoten en scoorde per 8,39 schoten één doelpunt – dat is de zevende plaats in de competitie. Topspits Simon Terodde – die precies elk derde schot in het doel doet belanden – is de meest effectieve speler in Tweede Bundesliga. Terodde heeft slechts 97 minuten nodig om te scoren, Guido Burgstaller staat net achter hem met 98 minuten per doelpunt.

De soevereiniteit in de lucht

Met 53,5 procent gewonnen duels zijn de “Rode broekjes” -die de op één na minste duels in de competitie zijn aangegaan – het sterkste team in de competitie. Met 52,6 procent is het ook één van de beste teams in de lucht, dat zie je ook terug in het aantal kopbaldoelpunten. Het team van coach Daniel Thioune kreeg zo slechts één doelpunt tegen en scoorde zelf al negen doelpunten met het hoofd – beide waarden zijn top in deze competitie. Simon Terodde heeft al vier kopbaldoelpunten op zijn naam staan. In alle competities scoorde alleen Sasa Kalajdzic uit Stuttgart (zes kopbaldoelpunten) vaker met zijn hoofd.

De voorbereider

Jeremy Dudziak droeg de bruin-witte trui vier jaar – van 2015 tot 2019 – voordat hij besloot over te stappen naar stadsrivalen. Bij de “rode broekjes” is de linkerpoot een topper. Na drie goals en twee assists in het voorgaande seizoen is Dudziak dit seizoen de beste voorbereider bij H$V. Hij bereidde al acht doelpunten voor, alleen David Raum van Fürth (11 assists) en Robert Zulj (9) van Bochum staan voor Dudziak, die dit seizoen op de vierde plaats staat op de lijst van meest foutief afgestopte spelers. In de 2-3 nederlaag vorig weekend in Würzburg stond hij voor de eerste keer op de lijst van doelpuntenmakers.

De genomineerden

Kicker sportmagazine brengt al een aantal jaren elke speeldag ‘de elf van de speeldag’ uit. In het huidige seizoen werden de “rode broekjes” het vaakst genomineerd. 23 keer werden spelers van onze stadsrivalen verkozen bij de beste elf van een speeldag. Enigszins verrassend is spits Simon Terodde maar twee keer bij, ondanks zeven dubbelslagen, terwijl Bakery Jatta en Sonny Kittel al drie keer zijn genomineerd. Naast Terodde hebben ook Jeremy Dudziak, Moritz Heyer, David Kinsombi, Amadou Onana en Manuel Wintzheimer twee nominaties.

Die Defensive

Onze stadsrivalen stonden tot dusver de minste grote kansen van het seizoen toe, alleen 1. FC Heidenheim verdedigde in dit opzicht net zo goed als de “Rode broekjes” – beide teams gaven elk 19 grote kansen weg. Voor de rust kregen de Thioune-Elf 18 van hun 28 doelpunten tegen, maar na rust ging de bal slechts tien keer tegen de netten. H$V verdedigt heel goed aan de rechterkant van de verdediging, met slechts twee van de 28 doelpunten, terwijl tien doelpunten vanop links werden toegestaan. Net als in de heenwedstrijd toen Rodrigo Zalazar vanaf een goede 20 meter de 1-1 scoorde, is het voor onze Kiezkickers opnieuw de moeite waard om het weer vanop een afstand te proberen. De stadsrivaal kreeg al zeven doelpunten tegen van buiten het strafschopgebied – alleen Karlsruher SC (8) doet slechter.

Bron: www.fcstpauli.com