Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:”Wij gaan met de borst vooruit de derby in”

Met de derby-thuiswedstrijd tegen Hamburger SV gaan onze Boys in Brown – maandagavond 1 maart 2021 20u30 – verder in de 2. Bundesliga. Op de virtuele persconferentie voor het duel met de stadsrivalen nam hoofdcoach Timo Schultz zoals gewoonlijk veel tijd – op zondagochtend 28.2.2021 – om de vele vragen van de pers te beantwoorden. Hij sprak onder meer over …

… de persoonlijke situatie : “Finn Ole Becker had aan het begin van de week wat rugklachten en werkte daarna in de fitnessruimte. Gisteren kon hij weer volledig meetrainen. De langdurige blessures Christopher Avevor, Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi kunnen niet spelen. Jackson is nog steeds geblesseerd en moest opnieuw geopereerd worden en Buchti is nog niet klaar. Alle anderen zijn fit en klaar voor de derby. ”

… de nominatie voor de selectie : “Het is nooit leuk, maar het maakt er deel van het leven van coach en speler. Ik weet dat ik als speler in een competitieve situatie zit voor de basisopstelling en de selectie. Iedereen kan zichzelf aanbieden tijdens de week. In de afgelopen weken heeft de toegenomen competitieve situatie een positief effect gehad op de kwaliteit van de training en ook op het niveau in het weekend en dan accepteer ik graag dat ik spelers moet vertellen dat ze er niet zijn of niet spelen vanaf het begin. ”

… het belang van de derby overbrengen aan de winterse nieuwkomers : “Het is een speciale wedstrijd waar ik bijzonder enthousiast over ben. De jongens weten het ook, ze kennen derby’s uit hun verleden. Misschien op een ander niveau en niet zo extreem zoals hier bij ons in Hamburg. Een stadsderby is iets anders dan een regionale derby. Daar hebben we de afgelopen dagen al over gesproken, maar de jongens praten ook met elkaar erover. Uiterlijk maandag, als we naar het hotel gaan na de laatste training zal dit geknetter er ook zijn bij de nieuwkomers. We hebben een mooie avondwedstrijd met kunstlicht en dan moeten we ervoor zorgen dat we deze sfeer naar het veld transporteren. ”

… de muziekkeuze in de cabine voor de wedstrijden : “Ik kan niets aanvangen met de muziek die de jongens spelen. Vroeger luisterden we AC / DC, Red Hot Chili Peppers, misschien Nirvana of een cool nummer van Fettes Brot om ons te pushen. Om eerlijk te zijn kan ik niet zeggen hoe het met de jongens zit. Zij moeten zich er prettig bij voelen en erdoor aangesproken voelen. ”

… de rust voor de derby en mogelijk minder explosieve sfeer : “Het is geen spel als elk ander, het heeft zijn explosiviteit niet verloren. Maar je moet er rekening mee houden dat mensen op dit moment anders denken vanwege Corona. Dat merk ik bij mezelf. de derby-koorts, mijn jongens branden ook. Er is niets veranderd. De omgeving is iets minder, daar kun je niet over praten. De laatste vonk, de emotionaliteit en dat speciale ding ontbreekt als de fans er niet zijn. Niet alleen de wedstrijd, maar alle attributen in de dagen voor en tijdens de wedstrijd op de tribune maken de derby zo bijzonder. Helaas gebeurt dat niet in deze Corona-tijden. ”

… de lege rijen en het gebrek aan Derby-stemming: “Als speler moest je aan deze situatie wennen. We hebben onze manier gevonden om onze processen toch zo optimaal mogelijk in te richten. Het is alleen dat voetbal niet echt leuk is zonder fans. Maar daarom raken we gemotiveerd. De jongens hebben dat een zeker tintelend gevoel, ze kijken uit naar de derby. Er zit meer vuur in van training tot training, dus ik hoef de jongens niet te pushen. Het gaat meer om het sturen van de energie in de goede richting. De laatste paar wedstrijden hebben laten zien dat het team luider en zelfverzekerder wordt op het veld en elkaar kunnen pushen. Hoe we als team spelen met en voor elkaar zal maandagavond weer een doorslaggevende factor zijn. ”

… het eigen spel: “We moeten ervoor zorgen dat we vanaf het begin op het veld staan, dat we druk blijven uitoefenen op de bal, dat we onaangenaam zijn voor de tegenstander, dat we een derby-sfeer creëren en dat we op zoek gaan naar de duels . Dat zal de doorslaggevende factor zijn. We zullen vooruit spelen. Als ik mijn zin krijg, kunnen er veel kansen en doelpunten zijn. We zullen er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. ”

… onze eigen verdediging: “We moeten ervoor zorgen dat we ons ontwikkelen in alle aspecten van het spel. Het is duidelijk dat we er niet in geslaagd zijn om onze verdediging in de loop van het seizoen zo te stabiliseren zodat we twee of drie keer op een rij de nul konden spelen. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen in waarom het zo is. Het is een proces en we kunnen daar ook onze voortgang zien. Helaas is dat nog niet in het weekend op het veld te zien. Het verdedigende werk begint bij de aanvallers, deze processen zijn voor iedereen duidelijk. Onlangs speelden we goed en dapper vooruit, dan accepteer je dat er een of twee omschakelacties voor de tegenstander zullen zijn. We staan ​​op het punt hier om de balans te vinden. ”

… het offensief van de stadsrivalen : “We hebben een plan gemaakt hoe we hun aanvalskracht willen beheersen. Ze doen het goed als een team met veel wisselingen van positie en lange runs. Daarnaast hebben ze spelers in het centrum en zijn op de vleugels in staat om één-op-één situaties op te lossen op basis van snelheid of individuele technische sterke punten. Dat zal een behoorlijke taak zijn voor onze verdediging en voor ons als team. ”

… Guido Burgstaller en Simon Terodde : “Beiden staan scherp en ze hebben hun kwaliteiten, dat weet de respectievelijke tegenstander. Als spits profiteer je altijd van je teamgenoten. Het zal ook doorslaggevend zijn hoe je het als team regelt en hoe je je als team presenteert. Maar het zal niet het duel zijn tussen Burgstaller en Terodde, maar FC St. Pauli tegen HSV. ”

… de verdeling van de favorietenrol : “Het seizoen is geen sprint, maar een marathon, zoals iemand ooit symbolisch heel goed zei. Als je de rangschikking kijkt, de druk en de verwachtingen, dan zit HSV meer in de situatie dat ze de wedstrijd absoluut moeten winnen zodat ze aan de top blijven om hun promotiedoel te bereiken. We zitten momenteel in een goede fase. Dat weten wij, dat weet HSV ook. Daarom gaan we naar de derby met de borst vooruit. Ik ga ervan uit dat het een duel wordt op gelijke hoogte en dat er geen echte favorieten zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com