Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Alles voor de Derby overwinning !

Het is weer zover! De derby tegen de stadsrivalen staat voor de deur. Op maandagavond – 1 maart 20u30 – willen onze Boys in Brown hun stijgende lijn voortzetten en opnieuw een sterke prestatie neerzetten op het veld tegen de “Rode broekjes” om na 90 hard bevochten minuten de derby-overwinning te vieren.

Een vroege achterstand, de gelijkmaker voor de rust, de late voorsprong voor onze Kiezkickers en een nog latere gelijkmaker. De eerste wedstrijd van de derby in het Volkspark had veel te bieden, maar na een 90 minuten hardbevochte wedstrijd was er geen winnaar. Maandagavond – 1 maart – gaan beide teams de zesde derby van de Tweede Liga in. Onze Kiezkickers gaan de wedstrijd in als het momenteel sterkste team in de competitie. De zes overwinningen in de laatste zeven wedstrijden zorgden niet alleen voor een sprong van de 17e naar de elfde plaats en acht punten voorsprong op de 16e plaats, maar ook voor veel zelfvertrouwen.

“Ik heb altijd geweten dat alles op zijn plaats zou vallen als we uit het dal gingen kruipen. Na de overwinning in Hannover kreeg iedereen bij ons het zelfvertrouwen en het zelfbeeld dat we goed zijn en wedstrijden kunnen winnen”, benadrukte Philipp Ziereis. Met deze kennis van hun eigen kracht gaan de jongens in Brown ook in de wedstrijd tegen H$V. De “rode broekjes” hadden de achterstand – die ze in de tussentijd na de jaarwisseling hadden opgelopen – ingehaald en begin februari verhoogd tot een voorsprong van vier punten, maar uiteindelijk ging het opnieuw niet zoals gewenst.

De 3-3 bij Erzgebirge Aue – na een 3-1 voorsprong – werd gevolgd door een gelijkspel zonder doelpunt in de topwedstrijd tegen Greuther Fürth, ondanks een man meer gedurende 33 minuten. Meest recent verloor HSV met 3-2 tegen de laatste in de stand Würzburger Kickers. Het was meteen de eerste nederlaag in 2021 voor de voorheen ongeslagen stadsrivalen elf wedstrijden op rij. Het vierpunten voordeel is nu helemaal weg en alleen vanwege een beter doelsaldo ten opzichte – van de ploegen die afgelopen speeldag gelijk speelden – Fürth, Bochum en Kiel stonden de Thioune-Elf voor de 23e speeldag nog bovenaan. Doordat Bochum (3-0 tegen Würzburg) en Kiel (1-0 tegen Aue) afgelopen zaterdag 27 februari wonnen en Fürth – 2-2 in Hannover – tegelijkertijd een punt pakten gleed H$V vlak voor de derby naar de vierde plaats. Bovendien staat Karlsruher (1-0 in Darmstadt) op slechts drie punten van H$V”.

Maandagavond wordt het zeker weer warm op Millerntor en het zal weer zwaarbevochten worden zoals in de heenwedstrijd. De twee aanvallend georiënteerde teams staan ​​voor veel spektakel met veel goals. Onze Boys in Brown willen hun offensief voortzetten waar ze zes weken geleden in Hannover mee begonnen zijn en afgelopen speeldag tegen Darmstadt stopte. Tegen de beste aanval in de competitie is het dan ook belangrijk om nog waakzamer te zijn in de verdediging.” We moeten als collectief goed verdedigen, dat zal de sleutel zijn”, zei Ziereis met zekerheid.

Dus jongens: ga zo door met het offensief als voorheen! Neem je goed humeur, je moed en je voetballende krachten terug op het veld in de komende 90 minuten plus blessuretijd! Iedereen samen zorgt voor een compromisloze verdediging. Ga voor elke bal, geef geen duel op en geef de “rode broekjes” zo min mogelijk kans zich te ontplooien! Kortom: geef gewoon alles om de derby te winnen! Forza Sankt Pauli !!!

Bron: www.fcstpauli.com