Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander SV Darmstadt 98

Onze Kiezkickers zitten momenteel in goede flow en ze willen op zaterdag – 20 februari, 13u00 uur – deze vorm opnieuw op het veld brengen in de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt. Wat kunnen onze jongens verwachten? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

Balbezit

De Lelies zijn één van de zes teams in de 2e Bundesliga met een balbezit van meer dan 50 procent, met een gemiddelde van 53,1 procent bezetten ze de zesde plaats. Het passing percentage is ook hoog, met 83,6 procent ballen bezetten ze de vierde plaats in de competitie. Onder de 16 spelers die een paspercentage van meer dan 90 procent hebben spelen er drie bij Darmstadt. De centrale verdediger Immanuel Höhn voert die de ranglijst aan met 94,58 procent. Hij speelde 886 passes, slechts 48 ballen bereikten een teamgenoot niet. Middenvelder Fabian Schnellhardt staat zesde met 92,18 procent, centrale verdediger Lars Lukas Mai 13e met 90,82 procent.

Doelman

Niet alleen onze Kiezkickers wonnen afgelopen weekend een direct duel, maar ook de lelies. Darmstadt wist VfL Osnabrück – die dezelfde puntenaantal hadden – met 1-0 te verslaan, Mathias Honsak scoorde na ruim een ​​half uur het winnende doelpunt. In de slotfase was het doelman Marcel Schuhen die de belangrijke drie punten wist veilig te stellen. Hij deed een aantal sterke reddingen, en kort voor het laatste fluitsignaal kon hij een kopbal van Marc Heider net tegen de lat duwen. Schuhen  – die tot nu toe geen minuut gemist heeft – hield voor de vijfde keer dit seizoen zijn netten proper. Met 81 saves in 21 wedstrijden staat ​​Schuhen op de tweede plaats, alleen Aues Martin Männel (82) wist eenmaal meer uit te blinken dan de lelie doelman.

De aanval

Met het oog op de aanval van Darmstadt is het onmogelijk om elke jaar Serdar Dursun niet te vernoemen. De aanvaller was vorig jaar de topscorer van de Lelies met 16 goals, twee jaar geleden met elf goals en hij dit seizoen scoorde hij al negen goals – waaronder een dubbelslag in de 2-2 heenwedstrijd tegen FCSP – en vijf assists. Maar Dursun is niet de beste scorer voor de ploeg van Darmstadt, want tot dusver heeft Tobias Kempe acht treffers en zeven assists. Samen scoorde het duo 17 van de 32 Darmstadt-goals – dat is een doelpunten aandeel van 53,1 procent.

De onvermoeibare

Marvin Mehlem is een van de vaste waardes bij SV Darmstadt 98, hij heeft tot nu toe 202 minuten gemist en staat derde achter keeper Marcel Schuhen (geen minuut gemist) en centrale verdediger Lars Lukas Mai (183 minuten gemist). Mehlem werkt en akkert onvermoeibaar, hij vocht al 577 duels uit, alleen de twee Karlsruhe spelers Philipp Hoffmann (614) en Jerome Gondorf (593) zochten nog vaker het directe duels op met de tegenstanders. Vaak is de technisch begaafde middenvelder alleen maar foutief te stoppen, dat gebeurde tot nu toe 52 keer. Hij is naast Etienne Amenyido van Osnabrück de meest foutieve afgestopte speler in de Tweede Bundesliga. Met 483 sprints sloeg Mehlem de turbo het vaakst aan bij de lelies, en zijn 211,4 afgelegde kilometers is een Darmstadt team-intern record.

De laatste fase

Vier tegendoelpunten in het eerste kwartier, tot de 30e minuut en tot het pauze, evenals van tussen 60e tot 75e minuut en nog eens vijf doelpunten in het kwartier na de rust. De ploeg van coach Markus Anfang moest in de verschillende onderdelen van het spel heel consequent de bal uit het eigen net moeten halen. Echter zonder het laatste kwartier plus blessuretijd zouden de Lelies zeker een paar plaatsen hoger in de rangschikking staan. Er vielen negen tegendoelpunten tussen de 76e en 90e minuut en nog eens drie in blessuretijd. Alleen Würzburg (16) en Neurenberg (13) waren in de slotfase nog kwetsbaarder dan de ploeg van Darmstadt, die in de heenwedstrijd twee van de late doelpunten tegen onze Kiezkickers binnen kregen. Eind oktober zorgden de goals van Rico Benatelli (80ste) en Rodrigo Zalazar (90ste) voor één punt.

Bron: www.fcstpauli.com