Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:” Bij ons staan alle antennes uit”

Het derde duel tegen een directe concurrent ligt op onze Kiezkickers te wachten. Op zaterdag – 20 februari, 13.00 uur – wacht SV Darmstadt 98 op Millerntor. Voor het duel met de Lelies nam hoofdcoach Timo Schultz zoals altijd veel tijd op de persconferentie voor de wedstrijd om de vragen van de perse beantwoorden. Hij sprak over …

… de persoonlijke situatie : “Bijna alle spelers zijn operationeel. Afeez Aremu had kuitproblemen en kon de afgelopen twee dagen niet trainen. Er loopt nog een onderzoek of hij kan terugkeren naar de training. Eric Smith heeft een twee dagen pauze gehad, maar gisteren weer volledig getraind. Anders zijn alle spelers die het laatst op het veld stonden fit. ”

… de moeilijkere selectie voor de selectie van de selectie “Ik heb liever buikpijn omdat we te veel spelers hebben en ik sommige spelers moet vertellen dat ze niet in de selectie zitten dan dat de selectie het team zelf samenstelt. Dan heb je een groter probleem als een coach. Elke speler kan zich aanbevelen voor selectie door goede training en wedstrijdprestaties, dat is het standaard prestatieprincipe in het voetbal. Iedereen ziet dat er jongens achter hun hoeven krabben. Zodra iemand het opgeeft of denkt minder te moeten doen, dan staat de volgende klaar. Als het gaat om de samenstelling van de selectie, moet ik ook bedenken welke scenario’s er kunnen ontstaan ​​en welke spelers ik zou kunnen vervangen. Ik moet de tweede of derde centrale verdediger vertellen dat hij goed heeft getraind, maar niet in de ploeg omdat de kans op één inzet laag is en ik zal eerder een tweede spits in de selectie opnemen. Dit zijn ontberingen die ik de jongens persoonlijk vertel. ” ”

… het aangenaam lage aantal blessures : “Dit komt natuurlijk door de uitstekende trainingsbeheersing van het coachingsteam ( glimlacht​) Nee, je moet gewoon zeggen dat we echt een geweldige medische afdeling hebben die hier elke dag echt werkt. Zelfs voordat het seizoen begon, hebben we enkele wijzigingen aangebracht op het gebied van regelmatig bloedonderzoek, verzorging voor en na de training en preventief werk. Het werpt zijn vruchten af. Je kunt ook zien dat de jongens zeer consciëntieus bezig zijn met zorg, voeding en slaap. Dit zijn allemaal kleine parameters, waarin we enorm zijn verbeterd en we hebben ook de jongens verantwoordelijk gemaakt. Een andere belangrijke factor is dat we als groep goed samenwerken, dat we een goede werksfeer hebben en dat iedereen met plezier naar Kollau komt. Ga je graag naar je werk, dan heb je minder verzuim of ziektedagen.

… de herstructurering van de teamraad: “Christopher Avevor blijft onze aanvoerder, ook al is hij geblesseerd en zal dit seizoen waarschijnlijk niet op het veld staan. Hij is permanent afwezig en Robin Himmelmann is er niet meer, dus we dachten hoe we kan de hiërarchie in het team ondersteunen. Het is al veranderd vanwege de wedstrijdminuten. De teamraad is het eerste aanspreekpunt tussen mij en ons in het coachingsteam met wie we samen beslissingen nemen. We wilden verschillende gebieden afdekken en hebben met James Lawrence een oudere speler, Maximilian Dittgen een nieuwe speler en Lukas Daschner, een jongere speler. Het was belangrijk voor ons om de teamraad wat heterogener te maken. “

… de steun van de  #ihrkönntaufunszählen-Aktion 11FREUNDE-campagne : “Het past bij ons als club en wij steunen het graag als club. Iedereen weet dat FC St. Pauli staat voor diversiteit op alle vlakken en situaties. Dat maakt ook onze Club, dat leven we ook als een team. ”

… de goede ontwikkeling van Omar Marmoush : “We wilden hem in de zomer. Hij is niet uit de boom gevallen en het verbaast ons niet hoe goed hij speelt. Het was te voorzien dat hij de kwaliteiten had. Het waren laatst goede wedstrijden, maar er waren ook games waar hij niet zo aanwezig was en verkeerde beslissingen nam. Vooral als het gaat om de kwaliteit van beslissingen in het laatste derde deel, daar moet hij nog steeds zijn eigen weg gaan. Hij is hardwerkend en wil, hij is een aanwinst voor ons, maar hij kan nog op veel gebieden verbeteren. ”

… de sterke vorm met 15 van de 18 mogelijke punten : “Zowel ik als de jongens hebben veel meer plezier als je succesvol voetbal speelt. Daar genieten we van. Maar het laat je ook nog waakzamer zijn omdat we weten waar we vandaan komen van en hoe snel het tij kan keren. Bij ons zijn alle antennes uitgeschoven, vooral bij ons in het coachingsteam. Maar je kunt aan de jongens zien dat ze niet slabakken en we minder doen. Onze jongens zijn net zo hard aan het werk en gewetensvol en trappen het gaspedaal in tijdens de training. We zijn in een erg goede moment op dit moment, maar het arbeidsethos is ook goed. Maar het was ook goed als het niet zo goed ging.

… de aanmoediging van voormalige metgezellen tijdens de moeilijke fase : “Dar deed goed, dat kun je eerlijk zeggen. De aanmoediging van oude metgezellen, maar ook coachcollega’s is goed, omdat men van buitenaf ziet dat we daadwerkelijk bezig zijn. Het was goed om dit in perspectief te plaatsen. Na de winter speelden we niet veel beter dan voor de winter. We gebruikten gemiddeld 14,2 schoten om een ​​doelpunt te maken, nu zijn het nog maar 4,9 schoten. In één seizoen zijn er verschillende fasen , dan is het gewoon voetbal. Op dit moment zitten we in een goede fase en men geniet ervan. We zorgen ervoor dat niemand minder doet. Integendeel: we willen een stap verder zetten. ”

.. de degradatiestrijdstrijd en de mogelijk nieuwe doelen voor het seizoen : “Vier weken geleden lagen we vier punten terug en konden ons eigenlijk niet meer redden en nu zijn we uit de kelder. Maar er zijn nog veel speeldagen te gaan. We hebben tijdens de moeilijke fase niet naar de rangschikking gekeken en ons van spel tot spel geconcentreerd op onszelf. Daar houden we ons aan. We willen onze punten blijven verzamelen en hoe vaker het er drie zijn, hoe beter. Is het is er maar één, is het ook oké. Het is een beetje zoals een eekhoorn die verzamelt en verzamelt. Ik heb het gevoel dat we stabiel zijn en goed kunnen omgaan met tegenslagen. Dat heeft het seizoen al laten zien. We zullen ons zeker geen nieuwe doelen stellen. ”

… Tegenstander Darmstadt 98 : “Ze zijn een van de voetballend sterkste teams in de competitie en ze spelen altijd voorwaarts. Ze maakten een kleine achtbaan door tijdens dit seizoen, net als wij, maar ze hebben de laatste tijd weer de weg gevonden. We weten dat we meedoen, hebben een goede stemming, maar we weten ook dat Darmstadt zijn sterke punten heeft. Met Tobias Kempe hebben ze een speler die extreem goede standaarden brengt. Ze zijn daar erg gevaarlijk in, maar wij verdedigen dit jaar uitstekend. Het wordt een duel op gelijke voet. De fans kunnen zich klaarmaken voor een levendig wedstrijd voor de televisie. ”

… Darmstadt-aanvaller Serdar Dursun : “We kennen elkaar al een aantal jaren, we hebben onregelmatig contact en schrijven elkaar. Hij is de doelspeler van Darmstadt en heeft zijn sterke punten in de zestien. In de Tweede Bundesliga is hij een absolute topspits, hij scoorde helaas twee doelpunten de laatste keer tegen ons. Dat is genoeg, hij mag zaterdag op zijn lauweren rusten ( lacht ). ”

Bron: www.fcstpauli.com