Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Er een schepje boven op doen

Onze Kiezkickers willen zaterdag – 20 februari, 13.00 uur – hun goede reeks verder zetten in de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98. Tegen de sterke lelies is het belangrijk om niet te rusten op de meest recente successen, maar om weer een topprestatie op het veld neer te zetten om zo de volgende drie punten te behalen. Met de vierde overwinning op rij kunnen onze Boys in Brown de kloof verder uitdiepen en hun weg naar het midden van de rangschikking verder zetten.

Uiteindelijk werd het op het laatst nog hectisch, maar onze Boys in Brown wisten na afloop de overwinning veilig te stellen in Neurenberg en behaalde zo de vijfde drie punter in zes wedstrijden. “We hadden de wedstrijd graag eerder beslist”, zei ploegleider Andreas Bornemann na afloop van de wedstrijd bij FCN. Maar het team toonde een “geweldige mentaliteit” en dat is wat het team kenmerkt. Laten we zo, want na een lange droge periode speelt onze FCSP keer op keer enthousiast geweest en 15 van de 18 mogelijke punten behaald. Meer punten dan enig ander team in dezelfde periode.

Onze Kiezkickers willen natuurlijk hun reeks voortzetten in de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98. Tegen een van de “sterkste teams” in de competitie wordt volgens coach Timo Schultz de vierde overwinning op rij verwacht. Vier drie punters op rij werd voor het laatst behaald in april 2017, toen ze, na een catastrofale eerste seizoenshelft, dankzij een indrukwekkende terugronde, de redding konden vieren twee speeldagen voor het einde van het seizoen. Onze Boys in Brown zijn nog niet zo ver, maar het is en blijft het doel, zoals Schultz benadrukte: “We gaan zeker geen nieuwe doelen stellen”, aldus de 43-jarige.

Een overwinning op de Lelies zou ervoor kunnen zorgen dat de voorsprong op de directe degradatieplaatsen oploopt tot tien punten. FCSP geniet van de huidige succesvolle fase, maar rusten niet op hun laatste successen. “Bij ons zijn alle antennes uitgeschoven, zeker bij het coachingsteam. Aan de jongens merk je echter dat de meander niet stopt of wij minder doen. De jongens zijn net zo hardwerkend en geconcentreerd en blijven versnellen in training. We zorgen ervoor dat niemand minder doet. Integendeel: we willen een stap verder gaan ”, benadrukte Schultz voor de wedstrijd.

Darmstadt onderschatten zal onze Kiezkickers niet overkomen, vooral niet omdat de heenwedstrijd (2-2) de kwaliteit van het team van coach Markus Anfang liet zien. Alleen dankzij twee late goals konden de jongens in Brown een gelukkig maar niet onverdiend punt meenemen. “We hebben laten zien dat we tegen zo’n team goed kunnen spelen”, blikte Lilien-coach Anfang terug naar de heenwedstrijd. “Ik hoop dat we dat ook in de tweede wedstrijd kunnen laten zien – met een beter resultaat”, voegde hij eraan toe. Niet alleen Anfang, maar ook Schultz verwacht een “wedstrijd op ooghoogte”, die beide teams natuurlijk willen winnen om verder weg te komen van de degradatiestrijd.

“Het is een beetje zoals een eekhoorn die verzamelt en verzamelt”, benadrukte Timo Schultz voor de wedstrijd. Tegen Darmstadt heeft zijn team de volgende kans om nog drie punten te verzamelen. Maar onze Boys in Brown willen allereerst een goede prestatie terug naar het veld brengen.

Bron: www.fcstpauli.com