Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen 1.FC Nürnberg

Na de overwinning 1. FC Nürnberg, waren onze Kiezkicker en hun coach zeer tevreden met hun prestatie in Frankenland. Bij de gastheren was de situatie duidelijk anders.

Hoofdcoach Timo Schultz : ” We hebben vandaag een zeer actieve Tweede Bundesliga wedstrijd gezien, mijn team heeft het goed gedaan. We konden niet alles voorkomen, want Neurenberg heeft een goed team. Al met al denk ik dat onze voorsprong verdiend was. We hebben helaas het nagelaten om onze voorsprong uit te diepen. Met de aansluitingstreffer kantelt het spel opnieuw. Neurenberg heeft veel geprobeerd en we gingen aan het zwemmen, we zijn blij dat we de gelijkmaker niet binnenkregen . ”

Andreas Bornemann (Sportchef) : “Het team toonde een geweldige mentaliteit. Dat onderscheidt het team. We hadden de wedstrijd graag eerder beslist. We hebben veel tijd geïnvesteerd om de juiste conclusies te trekken uit het eerste derde deel van het seizoen. Dat hebben we gedaan, we hebben de juiste spelers voor ons gewonnen, plus de terugkeerders zoals Guido Burgstaller maken het verschil. Nu zijn we op de goede weg. We vergeten niet waar we vandaan komen. Nu zouden we er goed aan doen om te proberen een vergelijkbaar optreden op de mat te brengen. Dan zullen we nog punten halen. Nu ben ik blij dat we hebben gewonnen van een directe concurrent. ”

Guido Burgstaller : “We trokken in de winter de juiste conclusies uit de herfst periode. Het was niet allemaal slecht, maar veel was ook niet goed. We gingen samen zitten, werkten veel en je kunt zien dat het nu vruchten afwerpt. Naar de rangschikking hebben we nooit gekeken. We wilden altijd optreden, al het andere was en is secundair. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog een paar dingen zullen oppikken als we zo spelen. ”

Philipp Ziereis : “Ik heb net naar Guido geluisterd en kan daar niet veel meer aan toevoegen. We hebben een goede run en een geweldig team. Als we het derde doelpunt scoren, hebben we eerder rust. Uiteindelijk krijgen we er nog een erin, maar dan kunnen we alles goed verdedigen. Het feit dat we dit soort wedstrijden winnen, spreekt voor ons. Nu willen we doorgaan met onze run en elke wedstrijd aanpakken zoals we vandaag deden en zo veel mogelijk punten scoren.”

Robert Klauß (hoofdcoach FCN) : ” Felicitaties aan St. Pauli met een welverdiende uitoverwinning. Wat we vandaag aanboden was niet genoeg qua basisprincipes. We werkten niet genoeg om iets te verdienen. Alleen dat met de laatste 20 minuten ben ik tevreden Ons duelquotum was ondergronds, we hadden te weinig intensiteit en pikten de tweede bal niet op. Dat zijn er precies die situaties die je tegen St. Pauli wilt vermijden. Dat moet je vermijden . We zijn erg ontevreden over wat we hebben laten zien . ”

Lukas Mühl (1. FC Nürnberg) : “Ik heb beide goals slecht verdedigd. Het is dus een gebruikte dag voor mij. Helaas is dat zo in het voetbal. We hebben de afgelopen 20 minuten gezien wat er mogelijk zou zijn geweest. Maar dat hebben we niet consequent genoeg op het veld gebracht. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters