Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Verder doen bij Nürnberg

Onze Kiezkickers won de eerste van drie opeenvolgende duels tegen medeconcurrenten in de strijd om degradatie. Na de 2-1 (0-0) tegen SV Sandhausen, zal bij 1. FC Nürnberg – zondag 14.2.2021, 13.30 uur – opnieuw om drie belangrijke punten gaan. Onze Boys in Brown staan ​​dan ook te popelen om ze mee te nemen naar Hamburg.

De stemming bij beide clubs had eind januari niet meer kunnen verschillen. Terwijl onze Kiezkickers steeds beter werden na een hobbelige start in Fürth, en vervolgens elf punten konden pakken, ging het bij de club niet zoals verwacht. Het team van coach Robert Klauss kon slechts één punt uit zes wedstrijden pakken en zo gleed FCN van de zevende naar de veertiende plaats in de tafel.

Bij SV Darmstadt 98 – waar onze Kiezkickers de komende week tegen zullen spelen – behaalde de club vervolgens in februari de langverwachte overwinning – na een dramatische slotfase en een eigen doelpunt van de Lilien in blessuretijd. FCN-coach Robert Klauß omschreef de 2-1 overwinning als een “gekke wedstrijd”. “Het is een fijn gevoel dat we vaker zouden willen hebben”, voegde hij eraan toe. Natuurlijk zijn de Franken maar al te blij om tegen onze Kiezkickers te spelen, maar de Boys in Brown, die onlangs zeer succesvol zijn geweest, willen dat ook. De derde uitoverwinning op rij zou hier moeten komen.

Het is raar. Het voelde alsof FCSP al jaren geen wedstrijd buiten Hamburg had gewonnen en dan winnen ze meteen bij een sterk Hannover en nog sterker Heidenheimer buitenhuis. En omdat Regensburg en Sandhausen ook thuis werden verslagen, klom het team van coach Timo Schultz van de 17e naar de 14e en draaide een achterstand van 4 punten op de niet-degradatieplaatsen om in een voorsprong van vier punten. Er is geen twijfel over mogelijk: het loopt momenteel, zelfs de nederlaag tegen Bochum veranderde niets.

Na de zege op Sandhausen was Schultz tevreden over de geconcentreerde verdedigende prestatie van zijn team, maar hij benadrukte ook dat er in de verdedigende mentaliteit verdere stappen gezet moeten worden. Ook over de inmiddels betere uitgangssituatie was hij maar even blij, in de plaats daarvan benadrukte hij dat er na 20 speeldagen niets was bereikt. “Op dit moment voelt het goed. We hebben nog een lange weg te gaan”, aldus Schultz. Hij heeft gelijk. En dus is het in Neurenberg belangrijk om de volgende stap te zetten op de nog lange reis.

Bron: www.fcstpauli.com