Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Weetjes over 1. FC Nürnberg

Ook bij 1. FC Nürnberg willen onze Kiezkickers – op zondag 14 februari, 13.30 uur – hun stijgende lijn verder zetten en opnieuw punten scoren. Wat kunnen onze jongens in Brown verwachten bij FCN? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander van dichterbij bekeken.

De bevrijdingsslag

Met vier overwinningen uit zes wedstrijden klom het team uit Neurenberg vlak voor Kerstmis van de zestiende plaats naar de zevende plaats en kon zelfs weer naar boven kijken. Na de jaarwisseling liep er echter weer niets meer voor de club. In januari behaalde de club nog maar één punt uit zes wedstrijden. In de rangschikking viel het terug naar plaats 14. In het belangrijke duel op SV Darmstadt 98 vierde de club het afgelopen weekend de eerste overwinning in 2021 en wat voor een overwinning: Nadat Fabian Holland in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de 1-1 had gemaakt vanop de stip en FCN met 10 speelden na rood voor Oliver Sorg vanwege handbal op de lijn, maakte Darmstadt’s Nicolai Rapp ongelukkig een eigen doelpunt en behaalde Neurenberg  drie belangrijke punten.

Strafschoppen

In het huidige seizoen wezen de scheidsrechters slechts twee keer in het voordeel van FCN naar de stip. Manuel Schäffler en Johannes Geis scoorden telkens. Alleen Eintracht Braunschweig, FC Erzgebirge Aue en Fortuna Düsseldorf kregen minder strafschoppen (elk één strafschop). De Franken kregen al zes strafschoppen tegen, alleen Düsseldorf (8) zorgde voor meer strafschoppen tegen. Keeper Christian Mathenia is er nog niet in geslaagd een penalty te stoppen, alle zes pogingen gingen in doel.

De duellisten

Qua duels bezet het team uit Neurenberg de twaalfde plaats in de competitie met 49,6 procent gewonnen duels, in de lucht is het slechts 14e met 48 procent gewonnen duels. Bij de club is Lukas Mühl de beste tackleraar, de centrale verdediger van 1m80 kon van zijn 278 duels een sterke 64,7 procent winnen. Hiermee staat hij met minimaal de helft van de mogelijke speeltijd op de vijfde plaats van alle spelers in de competitie en is daarmee een van de sterkste duelisten in de Tweede Bundesliga.

Buitenspel

Terwijl VfL Osnabrück in de voorgaande 20 wedstrijden slechts 19 keer buitenspel stond, hieven de assistent-scheidsrechters bij FCN de vlag bijna drie keer zo vaak. De Nürnberger werden 51 keer teruggevlagd – vaker dan enig ander team. Aanvaller Manuel Schäffler had de meeste problemen met de buitenspel, hij stond 20 keer buitenspel in 16 optredens dat is dus vaker dan enige andere speler in de Tweede Liga.

Doelpunten

Met 27 gescoorde doelpunten staat het aanvallende FCN in het midden van de rangschikking, maar met twee soorten doelpunten behoren ze tot de beste teams in de competitie. De zeven doelpunten met het hoofd worden alleen overtroffen door de “rode broekjes” (8). Niet alleen in de lucht, maar ook op de counter staat Neurenberg van voor. Hun reeds zes counterdoelpunten betekenen de derde plaats in deze competitie, alleen FC Erzgebirge Aue en SpVgg Greuther Fürth (elk 8) counterden nog succesvoller dan FCN, dat de meeste ballen in de hele competitie won (381) en daarna snel naar voren schoof.

Bron: www.fcstpauli.com