Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen SV Sandhausen

De vierde overwinning in de vijfde wedstrijd. Onze Kiezkickers behaalden ook de drie punten tegen SV Sandhausen. Het was logisch dat onze Boys in Brown na de wedstrijd met tevredenheid konden terugkijken op de afgelopen 90 minuten.

Hoofdcoach Timo Schultz: Allereerst zijn we natuurlijk blij dat we de drie punten op Millerntor kunnen houden. Het was een heel intens spel waarin Sandhausen het ons erg moeilijk maakte. Ze staat erg compact en heeft met zijn fysiek afstand gehouden van hun doel. We hadden ons een paar dingen doorgenomen en keer op keer geprobeerd vanuit de tweede lijn. De kans was groot dat we er twee of drie hadden, maar ze werden gebruikt. We hebben net een heel goede wedstrijd gespeeld met betrekking tot de verzekering van de achterlijn. Bovendien hebben we niets toegestaan ​​met standaarden. Vooraf was het ons duidelijk dat dit de sleutel het signaal van succes zou zijn. Als het om de defensieve mentaliteit ging, moeten we nog onze stappen zetten. Vandaag was het anders en hebben we het te weinig gebracht. Het belang van de wedstrijd van vandaag was ons duidelijk. Omdat ik las over een spel met zes punten: we kregen slechts drie punten in de rangschikking. We zijn pas in de 20e speeldag en moeten de kerk in midden houden. We hebben nu een goede uitgangspositie, zitten algemeen en in een goede fase. Maar we kunnen alles redelijk goed plaatsen. Het was vandaag weer een hele goede stap, ook als het op de volwassenheid van het team aankomt. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het voelt momenteel goed aan. Maar we wissen alles weer, vangen opnieuw aan en wissen dat er weer slechtere fasen kunnen komen. ”

Guido Burgstaller : “Als ik zie dat Kofi gaat schieten, sta ik voor de doelman en denk dat als ik hem niet afbuig, hij de bal zal hebben. Gelukkig kreeg ik mijn voet tegen de bal en kon ik hem afleiden. Men kan zien dat we de afgelopen weken in een goed fase zitten. We wisten dat we hier konden overleven en winnen als we onze prestaties op het veld zetten. Dat hebben we gedaan en we hebben de drie punten absoluut verdiend. ”

Daniel-Kofi Kyereh : “Natuurlijk kunnen we heel tevreden zijn en zijn blij dat we vandaag weer gewonnen hebben. Het is momenteel erg leuk. Het begint met trainen en we kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden buiten het veld. Dat heb je gezien in de afgelopen paar wedstrijden. Dan is het gemakkelijker om doelpunten te maken en games te winnen. ”

Michael Schiele (hoofdtrainer SV Sandhausen) : “Proficiat aan FC St. Pauli. We wisten wat we konden verwachten. St. Pauli is een sterk team en we wilden zo min mogelijk kansen toestaan. We wilden meer balbezit hebben en dan ook achter de vijandige  verdedigende linie te komen. De druk was er in de tweede helft, maar dan met een afgeweken schot komen we op achterstand. Met de aansluiting kunnen we terugkomen. Maar het was in het algemeen niet genoeg. Deze nederlaag doet pijn. Met een beetje meer geluk zouden we een punt vandaag gehad hebben. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters