Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander SV Sandhausen

Na de geweldige eerste zege op 1. FC Heidenheim willen onze Kiezkickers – vrijdagavond 5 februari, 18.30 uur- even goed doen in het belangrijke duel tegen SV Sandhausen. Wat kunnen onze Boys in Brown verwachten? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens onder de loep genomen.

Het uit record

Vorig jaar won de Palts vijf wedstrijden buitenhuis, maar in dit seizoen loopt het buitenhuis niet echt goed. De ploeg van hoofdcoach Michael Schiele wist het belangrijke duel tegen directe rivaal Würzburger Kickers (3-2) te winnen, maar verliet in de overige acht uitwedstrijden steeds het veld als verliezer. Met slechts zes doelpunten heeft SVS het slechtste uitaanval en met 22 doelpunten heeft het op één na slechtste uitverdediging, alleen Eintracht Braunschweig (23) kreeg nog één doelpunt meer tegen. De Millerntor-balans van Sandhausen: 1 overwinning, 3 gelijke spelen, 4 nederlagen.

Gele kaarten

SSV Jahn Regensburg beging de meeste fouten in het huidige seizoen, 292 keer ging de Opper-Palts te oneerlijk om te werken. Sandhausen volgt op de tweede plaats met 273 fouten. SVS is geweldig als het gaat om het verzamelen van gele kaarten. Er staan ​​al 54 waarschuwingen in de boeken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in het huidige seizoen twee spelers, Dennis Diekmeier en Emanuel Taffertshofer, al een gele kaart schorsing moesten uitzitten. Met Aleksandr Zhirov, Nikolas Nartey, Robin Scheu, Denis Linsmayer, Ivan Paurevic en Tim Kister wachten nog zes Sandhausen spelers hetzelfde lot bij de volgende gele kaart. SVS moest ook twee rode kaarten accepteren: Diego Contento zag rood, Patrick Schmidt zag ook de rode kaart.

De flanken

In de heenwedstrijd werd Dennis Diekmeier matchwinnaar, zijn schot werd door Daniel Buballa beslissende afgeweken in het voordeel van de SVS. Diekmeier staat eigenlijk niet bekend om het maken van doelpunten, maar eerder als aangever op de rechterflank. De rechtsback – die in de zomer van 2019 overstapte van de “Rothosen” naar SVS – vervulde deze klus met verve. Hij bracht al 72 ballen in het midden en of precies vier voorzetten per wedstrijd in 18 optredens, alleen Fürth’s David Raum (94) zette vaker voor de competitie. Achter Bochum-speler Simon Zoller (633 sprints), Fürths Raum (592) en Regensburg-speler Albion Vrenezi (562) is Diekmeier de speler met de meeste sprints (556).

Doelmannen

Niet alleen bij onze Kiezkickers zijn in het lopende seizoen drie verschillende keepers ingezet, maar ook bij SV Sandhausen. De eerste elf speeldagen stond Martin Fraisl tussen de palen voordat hij werd vervangen door Rick Wulle, hij speelde vijf wedstrijden op rij. Fraisl werd kort voor kerst om disciplinaire redenen geschorst en verhuisde half januari naar de Nederlandse eersteklasser ADO Den Haag. De SVS contracteerde Stefanos Kapino in bruikleen van SV Werder Bremen, hij bewaakte onlangs drie keer het doel van de Kurpfälzer. De Griek zat al tussen de palen in de Champions League, met Olympiakos verloor hij met 3-2 van Sporting Lissabon in de groepsfase van het seizoen 2017/18. Met 17 jaar, zeven maanden en 28 dagen is Kapino de jongste speler tot nu toe voor de Griekse nationale ploeg debuteerde

Stilstaande fasen

In het huidige seizoen scoorde SVS 21 goals, alleen Eintracht Braunschweig (18) en VfL Osnabrück (20) scoorden nog minder. Sandhausen scoorde acht doelpunten tijdens het verloop van de wedstrijd, 13 doelpunten na stilstaande fasen. Het aandeel doelpunten na standaardsituaties is 61,9 procent – competitiemaximum! Alleen Karlsruher SC was met 14 doelpunten zelfs nog trefzekerder bij standaardsituaties dan SVS, die in staat was om de op een na meeste hoekschoppen in de competitie te versieren (111).

Het uithoudingsvermogen

SVS wist afgelopen zondag 31 januari ook drie belangrijke punten te behalen door 1. FC Nürnberg met 2-0 te verslaan. Verdediger Nils Röseler scoorde kort voor rust na een corner, spits Daniel Keita-Ruel daarna na een counter in blessuretijd. Zijn zevende doelpunt van het seizoen was pas het tweede doelpunt van de Sandhausen in de afgelopen vier uur. Geen enkel team juicht minder vaak in de slotfase. Zelfs met de wisseling van partij scoorde de SVS niet zoals gewenst. Slechts zeven treffers werden gescoord in de tweede helft, dus in de tweede helft vierde zelden alleen SC Paderborn 07.

Bron: www.fcstpauli.com