Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP wint kelderduel tegen Sandhausen 2-1

FC St. Pauli heeft SV Sandhausen met 2-1 (0-0) verslagen en behaalde drie belangrijke punten. Na een doelpuntloze eerste helft was het Daniel-Kofi Kyereh die onze Kiezkicker op voorsprong zette (67e). Guido Burgstaller volgde even later (71e), voordat Kevin Behrens opnieuw voor spanning zorgde (74e). In de slotfase verdedigde de Kiezkicker de 2: 1 en vierde een welverdiende thuiszege.

Met veel zelfvertrouwen konden onze Kiezkickers het belangrijke duel tegen SV Sandhausen aanvangen na hun 4-3 succes bij 1. FC Heidenheim. Coach Timo Schultz voerde slechts één wijziging door voor de wedstrijd tegen SVS, die één punt minder hadden en één plaats achter onze Kiezkickers stonden. Sebastian Ohlsson verving Luca Zander. SVS-coach Michael Schiele voerde vier wijzigingen door na de 2-0 thuiszege tegen 1. FC Nürnberg.

Onze Kiezkickers had de eerste noemenswaardige actie van de wedstrijd op een drassig veld: Rodrigo Zalazar joeg een vrije trap van 35 meter in de muur van de gasten, maar SVS-keeper Stefanos Kapino had geen problemen met de licht afgeweken bal (2′). Even later hadden onze Bruin-Witten “doelpunt” op hun lippen nadat Zalazar Guido Burgstaller op weg had gezet in het strafschopgebied. Hij legde het leer langs Kapino – parallel aan de doellijn – en schoot vanop links in een scherpe draai. Kapino kon het schot vertragen voordat Alexander Rossipal het leer kon wegwerken met zijn hoofd vlak voor de lijn (5e).

In directe return probeerde Daniel Keita-Ruel het maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied vond zijn weg in de noordtribune (6′). Na een voorzet van Philipp Klingmann klom Kevin Behrens hoger dan Philipp Ziereis, maar hij kopte de bal over (9′). Klingmann probeerde het toen zelf vanaf 18 meter, maar James Lawrence kon zijn schot blokkeren (12′). Opnieuw FCSP weer met een vrije trap: Leart Paqarada joeg de bal vanaf 25 meter een flinke meter te hoog over het doel (18′). Omdat de gasten defensief erg compact stonden en vooral hun centrum goed verdedigden, kwamen onze Kiezkickers er niet zo vaak meer door als gewenst.

Paqarada had SVS omschreven als een “onaangename tegenstander” en zo zou het ook zijn. Het was de verwachte competitieve wedstrijd met aan beide kanten slechts een paar duidelijke scoringskansen. Was er dan wat ruimte zoals voor Zalazar, dan werd diens 25 meter fladderende schot gestopt door Kapino (26′). Na een Zalazar-hoekschop vanop rechts bracht Paqarada de bal vanaf links terug in het midden. Daniel-Kofi Kyereh nam de bal aan met de borst en probeerde het artistiek. Zijn afgebogen omhaal was geen probleem voor Kapino (31′).

Sebastian Ohlsson pakte niet veel later een verdedigde bal, rukte op en schoot vanop 25 meter – net voorbij (37′). Kort voor rust was daar de beste kans van de eerste helft: Zalazar bediende Marmoush voorbeeldig en hij verscheen links voor Kapino, maar faalde vanaf zeven meter op de beste Sandhausen speler (43.). Kort daarna klonk het fluitsignaal voor de rust.

Beide hoofdcoaches besloten niet te wisselen voor de tweede 45 minuten en de wedstrijd bleef ongewijzigd. Onze Kiezkicker hadden meer balbezit, maar de gasten met hun grote compactheid hadden maar weinig gaten in de verdediging. Vervolgens won Zalazar aan de rechterkant tegen Alexander Rossipal en Denis Linsmayer, maar zijn voorzet door het vijf meter lange veld vond geen ontvanger (54′). FCSP had na de pauze een paar hoekschoppen, maar Sandhausen, het competitie-grootste team in de lucht stond niets toe.

Als gevolg hiervan hadden beide teams herhaaldelijk veel afval in hun aanvalspel en gebeurde er lange tijd niets in de strafschopgebieden. Maar dan!!! Een schot van 22 meter van Marmoush werd afgebogen, zodat het op links bij Finn Ole Becker kwam. De opgerukte middenvelder legde het leer voorbij Nils Röseler en de uitgekomen Kapino naar het midden terug en Kyereh hoefde alleen zijn voet tegen te zetten- 1-0 (67′)!

FCSP zette na! Ohlsson zegevierde sterk op rechts en zette vanaf de doellijn achter de verdediging. Kyereh schoot de bal recht op doel en Burgstaller – net geen twee meter voor Kapino en niet buitenspel – gaf de bal de beslissende koerswijziging – 2-0 (71ste)! Sandhausen schrok even maar scoorde meteen de aansluitingstreffer. Dennis Diekmeier gaf vanaf rechts naar de verre paal en Rossipal pakte de bal direct. Kevin Behrens hield zijn been in het schot – 2-1 (74′).

Het daaropvolgende doelpunt zorgde voor de nodige spanning, maar onze Kiezkickers verdedigden de voorsprong in de slotfase zonder problemen. Ze stonden verdedigend niets toe en wonnen terecht het belangrijke kelderduel tegen Sandhausen.

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson (78. Zander), Ziereis, Lawrence, Paqarada – Smith (78. Reginiussen), Becker (84. Reginiussen), Zalazar, Kyereh – Marmoush (84. Dittgen), Burgstaller (89. Makienok)

Cheftrainer: Timo Schultz

SV Sandhausen

Kapino – Röseler, Kister, Zhirov – Klingmann (61. Nartey), Diekmeier, Rossipal (78. Contento), Linsmayer (61. Esswein), Bachmann – Keita-Ruel (78. Schmidt), Behrens

Cheftrainer: Michael Schiele

Doelpunten: 1:0 Kyereh (67.), 2:0 Burgstaller (71.), 2:1 Behrens (74.)

Gele kaarten: Kyereh / Röseler, Nartey, Rossipal

Scheidsrechter: Patrick Alt (Illingen)

Bron: www.fcstpauli.com