Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Een kans om Sandhausen op zes punten te zetten

Het waren zenuwslopende 90 minuten die de Kiezkickers afgelopen zondag in Heidenheim beleefde. De vierde voorsprong was uiteindelijk genoeg om voor de eerst driepunten uit de Ostalb mee te nemen. Er is maar een korte tijd om gelukkig te zijn met deze winst, want op vrijdagavond – 5 februari, 18.30 uur – staat de volgende belangrijke taak op de agenda met de thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen.

Onze Kiezkickers gebruikten hun marathonprogramma – met zeven wedstrijden in januari – om te zorgen dat ze aan het eind van de maand boven de degradatiestreep te staan. Onze Boys in Brown kunnen het zich echter niet veroorloven om in februari even uit te rusten. Met de thuiswedstrijd tegen Sandhausen staat de eerste opdracht – in een reeks van duels tegen directe concurrentie die op zeer korte afstand van FCSP liggen – te wachten. In de eerste seizoenshelft was de 1-0-nederlaag tegen SVS het begin van een reeks zonder overwinningen, waardoor het team van hoofdcoach Timo Schultz naar de laagste regionen van de rangschikking gleed. Deze reeks eindigde pas na 13 wedstrijden in Hannover (2-3).

Met drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden zijn onze Kiezkickers in uitstekende vorm, een vorm die ze in de volgende wedstrijden zouden moeten vasthouden. Het zelfvertrouwen, de vanzelfsprekendheid en het geluk dat nodig is op de beslissende momenten is terug. Het goede humeur door de recente successen is een pluspunt. Tegelijkertijd zijn alle hoofdrolspelers zich ervan bewust dat hoewel we boven de streep staan het algemene doel nog lang niet bereikt is .

De zespuntenwedstrijd tegen SV Sandhausen biedt een mooie kans om een goede een stap te zetten. Ook de SVS – die met een zeer ervaren team naar Millerntor reist – wil graag van de gelegenheid gebruik maken. De Kurpfälzer hebben hun sterke punten, ze zijn extreem gevaarlijk op standaard situaties. Maar zelfs uit de wedstrijd kunnen Kevin Behrens, Julius Biada en Daniel Keita-Ruel – die herhaaldelijk gevoed worden door de aanvallende vleugelverdedigers – als topspitsen worden beschouwd.

Het zal niet altijd mogelijk zijn om één doelpunt meer te scoren dan de tegenstander in de orde van grootte van het afgelopen weekend. Onze Kiezkickers moeten we als collectief beter verdedigen en tegelijkertijd hun aanvallende drift behouden. De sfeer, het gevoel en de overtuiging zijn goed, het moment voor een domper zou zeer ongunstig zijn. Nu is het tijd om de wedstrijd op vrijdagavond te gebruiken voor de volgende stap.

Bron: www.fcstpauli.com