Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:”Het laat zien dat het team leeft”

Na een propvolle januari kalender met zeven wedstrijden, beginnen onze Kiezkickers op vrijdagavond  – 5 februari 18.30 uur – met de thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen in februari. Voor het duel tegen een directe concurrent in de degradatiestrijd nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om de vele vragen van de pers te beantwoorden. Hij sprak over …

… zijn gezondheid : “Ik het gaat me in ieder geval beter, ik heb niet meer de pijn die ik had voor de wedstrijd in Heidenheim. Ik ging direct naar de dokter en had de documenten van het ziekenhuis bij me. Hij zei dat de steen niet zo groot dat het operatief moet worden verwijderd, maar dat het op natuurlijke wijze naar buiten kan komen. Dat heb ik tot nu toe niet gemerkt. Ik heb maar één keer medicatie gekregen en kan het goed innemen. Momenteel is het absoluut oké. Ik vertrek van het feit dat ik gewoon kan deelnemen aan trainingen en wedstrijden. ”

… de persoonlijke situatie : “Alle spelers die in Heidenheim speelden kunnen spelen en trainen, ik heb weer de volledige selectie en dat is heel fijn. Je hebt met de jongens, ook degenen die drie wedstrijden gespeeld hebben, gezien dat ze waren in staat om tot het einde vol gas te geven. We zijn echt fit en fysiek in een zeer goede conditie. Sebastian Ohlsson kan vanaf vandaag weer volledig trainen. Het had vorige week kunnen zijn, maar het was een te groot risico en we hadden alles erger kunnen maken. Hetzelfde geldt voor James Lawrence – die aan het einde van de wedstrijd in Heidenheim krampen had – daar hebben we één of twee onderzoeken gedaan. Het is normaal dat het kuit reageert na de lange pauze. ”

… de vele tegendoelpunten : “Met zicht op de doelpunten van Heidenheim werd de hoekschop voor de 1-1 goed geschoten. Kleindienst is al twee meter groot en springt dan nog een meter. Je kunt natuurlijk altijd zoeken naar een schuldige, maar in het beste geval krijgen we de hoekschop helemaal niet tegen. Bij twee tegengoals waren we gewoon niet slim genoeg, gekoppeld aan een kwaliteit die Heidenheim ook heeft. Voor ons allemaal, van de spits tot de centrale verdediger , het gaat erom nog meer te integreren om defensief te denken en de antenne in elke seconde van de wedstrijd uit te breiden met als doel tegendoelpunten te voorkomen. We hebben een stap gezet na de winter, maar dat zie je nog niet terug in het aantal tegendoelpunten. “

… Doelpuntenmaker Guido Burgstaller : “De aftrap in Heidenheim liet al een beetje zien wat de jongens drijft. Ze twijfelen niet lang, maar denken vooruit en spelen. We weten dat we een team moeten zijn die actief is en die – wanneer ze passief is – in de problemen komt. Guido belichaamt dat heel goed. Hij wil niet alleen een doelpunt maken in de eerste, maar ook in de 30e of 66e minuut en als je hem vervangt in de 70e minuut , ziet men dat hij ook graag een doelpunt gescoord had in de 80e of 93e minuut. Dat is wat hem onderscheidt, daarom is hij zo’n goalgetter. Van mij mag hij verder doen.

… een optreden van Tore Reginiussen : “Ik sprak hem vorige week, we keken waar we waren en welke kant we op moesten, zodat hij vanaf het begin 90 minuten kon spelen. Tore is fysiek op 80, 90 procent, ook in het hoofd. Maar er spelen nog veel andere dingen een rol. We hebben ontdekt dat ons systeem en de proces kloppen. Bij Tore kende hij onlangs niet alle namen. Voor hem telt elke trainingssessie vooral op het diepe grasveld, omdat hij gewend was te trainen op kunstgras. Het is absoluut een alternatief en kon meteen spelen. Als coach moet je nu kijken hoe snel je hem opstelt, hoe dringend we hem nodig hebben of we hem nog twee of drie dagen extra training geven om te beginnen met spelen.”

… een terugkeer van de basiself van Rico Benatelli : “Hij roteerde ook vanwege de Engelse Week, ook omdat we een heel, heel goed alternatief hebben met Eric. We zullen vandaag met het coachingsteam en onze analist aan tafel zitten en zien wat we tegen Sandhausen nodig hebben analyseren. Ik sluit de mogelijkheid van een of twee wisselingen in de opstelling ondanks de overwinning in Heidenheim niet uit. Dit geldt natuurlijk ook Rico, die voor de winter onze meest stabiele speler was en die het gehele seizoen heel goed presteerde ”

… de conditie van de Millerntor grasmat, die door het weer niet optimaal is : “Heidenheim heeft een hybride grasmat, het verschil was duidelijk merkbaar. Ik kan zeggen dat er geen plek buitenhuis beter was dan die op Millerntor. En dan bedoel ik niet dat het geweldige velden waren, maar dat is de tijd van het jaar. We moeten accepteren dat onze trainingsvelden niet anders zijn, de weersomstandigheden zijn precies zoals ze zijn. Misschien moet je je spel aanpassen, wat we not nu toe goed gedaan hebben. Ik heb gemerkt dat de thuiswedstrijden van ons erg goed zijn in termen van spel. Het mag geen excuus zijn dat het gazon niet weelderig groen en boterzacht is. Het is een februariveld op Millerntor. Ik heb al veel erger gezien in deze tijd van het jaar. ”

… tegenstander Sandhausen: “Ze zijn staan onder ons en hun resultaten zijn de laatste tijd op en neer gegaan. Gezien door de jaren heen is het een volwassen tweedeklasseteam dat qua grootte fysiek bovengemiddeld is. Ze leven extreem van hun defensieve compactheid, we zullen het nodig hebben. een goed plan om ze in problemen te brengen. Bovendien zijn ze erg gevaarlijk in het offensief met hun stilstaande fasen. We weten dat we deze moeten voorkomen of heel voorzichtig moeten zijn. Zij zijn het team met de meeste doelpunten van de aanvallers. Kevin Behrens is ongelooflijk sterk aan het hoofd, waarschijnlijk de beste speler in de competitie in de lucht. Net als Aue leven ze een beetje van hun aanvallers. We moeten het als team zo regelen, dat ze zo ver mogelijk van de ons doel verwijderen. Het is altijd leuk om tegen Sandhausen te spelen. Vrijdagavond Millerntor – het enige dat ontbreekt is de Dome en vooral de fans. Het doel is om de drie punten vrijdagavond bij Millerntor te behouden en het gat op Sandhausen te vergroten. Ik kijk uit naar het spel! ”

… tegengestelde standaardsituaties : “Tot nu toe hebben we verdedigd tegen de man en gedeeltelijk in de ruimte. We kunnen beide en dat is goed. In Heidenheim kregen we ons eerste doelpunt na een hoekschop tegen. Er zijn verschillende benaderingen deze is ook afhankelijk van de spelers. We hebben nu verschillende spelers die kopbal sterk zijn, dus je kunt verdedigen in de ruimte. Dat hebben we onlangs gedaan, maar we zijn flexibel. We hebben vandaag onze stilstaande fasen ergadering, die Loïc leidt, en dan zullen we het oefenen tijdens de training vandaag en morgen. ”

… de manier om wedstrijden te winnen: “De kans wordt natuurlijk groter als we het aantal tegendoelpunten verminderen. Maar ik zal het duidelijk zeggen: we mogen blij zijn dat we een team hebben dat soms opwindend voetbal speelt, dat zo aanvallend is, dat het moedig is, creatief en actief. Het laat me alleen maar zien dat het team leeft, ergens toe instaat  is en zich wil ontwikkelen en de moeilijke situatie en deze uitdaging het hoofd heeft geboden. Het zou niet hoeven over te schakelen naar beangstigend, administratief of destructief voetbal. Onze mentaliteit. als coach moeten we de balans uitfilteren tussen dit inspirerende voetbal en verhoogde bescherming in de verdediging. Het is ook een feit dat we de beslissende duels in de box moeten winnen. Iedereen is gewild en we werken eraan. ”

Bron: www.fcstpauli.com