Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen 1.FC Heidenheim

Ongewoon, want het was een nog nooit gezien gevoel voor onze Kiezkickers! Ze wisten hun reeks nederlagen in Heidenhem te beëindigen en hun zevende gastoptreden bij FCH te winnen met een spectaculaire 3-4. Na de wedstrijd keken de Kiezkickers tevreden terug op hun eerste overwinning in de Voith Arena. Voor Timo Schultz, die in slechte gezondheid verkeerde, was de overwinning het beste medicijn.

Hoofdcoach Timo Schultz “De jongens hebben het geweldig gedaan, het ging op en neer. Uiteindelijk zijn we de gelukkige, maar misschien wel verdiende winnaar. Als je vier keer op voorsprong komt, verdien je het globaal gezien. We speelden vanaf het begin naar voren en probeerden als team Heidenheim onder druk te zetten. We zijn er altijd in geslaagd om van de middenveld naar de aanval te spelen, en dat is wat we wilden doen. De overwinning geeft ons een verdere impuls. Aan de ene kant was het leuk om te zien, want er waren veel kansen en goals. Aan de andere kant zag ik in de verdediging veel dingen doen die beter gedaan moeten worden. De wedstrijd is een weerspiegeling van ons seizoen tot dusver. We hebben veel moeite gedaan om veel dingen goed te doen , en we creëren voor onszelf doelkansen en goals, maar krijgen goals tegen die eigenlijk gemakkelijk te verdedigen zijn. Ik had gisteravond problemen in de nieren, maar onze Doc Volker Carrero heeft me deze nacht goed verzorgt. Het werd niet beter, daarom ben ik vanmorgen naar het ziekenhuis gereden. Met dank aan de behandelende arts die mij uitstekende zorg heeft verleend. Het is waarschijnlijk een niersteen waar ik momenteel last van heb. Ik heb de wedstrijd goed en pijnlijk kunnen bekijken. Het is geen fijn gevoel. Iedereen die dit eerder heeft gehad, weet dat het niet comfortabel is. Ik verwacht dat er morgen meer onderzoeken zullen plaatsvinden. Ik wil mijn twee co-trainers en iedereen rond het coachingsteam bedanken die vanmorgen tijdens mijn afwezigheid alles op zich hebben genomen en het perfect hebben gedaan. Mijn beide assistent-coaches hebben tijdens de wedstrijd de coaching gedaan en ze deden het heel goed. Dank ook aan de medische afdeling dat we dit vandaag voor mekaar hebben gekregen. Tot slot dank aan het team. Een wedstrijd met drie punten is het beste medicijn. ”

Guido Burgstaller
: “We kenden weer een heel goede start en namen terecht de leiding. Daarna hadden we goede counterkansen om het tweede doelpunt te scoren. In plaats daarvan werd het een beetje wild. Het ging heen en weer. Ik denk dat gezien de hele wedstrijd we de overwinning verdienen . ”

Eric Smith : “Het is geweldig om mijn debuut te vieren met een overwinning. Het was een zware en wilde wedstrijd, aan het einde waarvan we erg blij zijn met de drie punten. De overwinning was belangrijk. Iedereen gaf alles en werkte hard voor dat was uitstekend. Ik werd op mijn been geraakt en hoop vrijdag terug te zijn. ”

Daniel-Kofi Kyereh: We zijn allemaal kapot, maar ook blij. Het was geen normale wedstrijd, het was één van de meest intense wedstrijden die ik persoonlijk en veel van het team heb gespeeld. Het was absoluut een geweldig wedstrijd. Voor de wedstrijd hebben we het woord ‘voor elkaar’ expliciet met een hoofdletter geschreven. Dat heb je vandaag gezien. We moesten altijd tegenslagen accepteren, maar hebben het uitstekend gedaan. Maar het mag niet gebeuren dat we het onszelf moeilijk maken door zoveel doelen weg te geven. Desalniettemin wisten we dat we een vierde keer de leiding konden nemen na drie keer de leiding te hebben genomen. We pushten elkaar en waren er voor elkaar. We hebben dat indrukwekkend aangetoond. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd terecht gewonnen. Mijn vrije trap was opzettelijk en ik ben blij dat het heeft gewerkt. Drie dagen geleden hadden we een tegenslag tegen Bochum. Het is positief dat we met tegenslagen kunnen omgaan, positief kunnen blijven en verder kunnen gaan. We hebben vandaag uitstekend werk geleverd, een pluim voor het team. ”

Philipp Ziereis: Momenteel zorgen we in elke wedstrijd voor een spektakel. Het is voor iedereen duidelijk dat we niet in elke wedstrijd drie doelpunten moeten tegen krijgen. We lieten vandaag een geweldige prestatie zien en speelden voorwaarts na elke tegenslag. Dat is wat ons op dit moment onderscheidt. Ik ben absoluut trots op dit team, de manier waarop we hebben gewerkt en gespeeld in de afgelopen wedstrijden. Ik denk dat we momenteel een goede run hebben. We zijn erg fit en hebben veel gewerkt, zelfs in de moeilijke fase. Het werpt zijn vruchten af. ”

Frank Schimdt (Hoofd Coach 1. FC Heidenheim): “Het is moeilijk om vandaag in de goede volgorde te krijgen. De vroege achterstand was aanmerkelijk ongunstig voor ons, Het speelde St. Pauli in de kaarten. We kwamen toch terug, maar hadden veel in de loop van het wedstrijd moeite met de extreem behendige, levendige en snelle aanvallende spelers van St. Pauli. We krijgen de 1-2 tegen, maar na de pauze kunnen we meteen het juiste antwoord geven. Je zag dat we het spel helemaal in onze richting wilden draaien, maar dan krijgen we de 2:-3, wat het leven weer moeilijk maakte. En toch kwamen we terug en maakten de 3-3. In de slotfase was het een wedstrijd met open vizier en twee teams die vooruit speelden. Het ontbrak ons ​​aan de nodige rust in de ene of de andere situatie. Als de score kort voor het einde 3-3 is, mogen fouten als degene die we hebben gemaakt niet gebeuren. Helaas hadden we uiteindelijk geen antwoord meer. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters