Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander 1.FC Heidenheim

Met de uitwedstrijd bij 1. FC Heidenheim gaat ons FCSP – op zondag 31 januari, 13.30 uur- opnieuw voor drie punten. Wat kunnen onze Kiezkickers verwachten op de FCH? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander onder de loep genomen.

De vergankelijkheid

Vorig jaar had het team van Heidenheim zijn beste seizoen tot nu toe, de derde van het voorgaande seizoen faalde de promotie vanwege de uitdoelpuntregel tegen SV Werder Bremen (0-0, 2-2). In het huidige seizoen mist het team van coachingveteraan Frank Schmidt nog de consistentie om de top van de rangschikking te halen. De openingszege tegen Braunschweig werd gevolgd door vijf wedstrijden zonder winst en daarna vijf ongeslagen wedstrijden met vier overwinningen. Meest recent wisselden overwinningen, gelijkspelen en nederlagen elkaar af, zodat de FCH met 26 punten in het midden van de rangschikking te vinden is.

De kracht van eigen huis

De Heidenheimers lieten twee gezichten zien in hun eigen stadion en buitenhuis. Uit, de FCH scoorde slechts vijf punten in negen wedstrijden en vierde slechts één overwinning (1-0 in Fürth begin december). In de Voith Arena thuis ging het echter veel beter voor de Schmidt-Elf, thuis is de FCH het beste team van de competitie. Zes overwinningen en drie gelijke spelen en slechts vier doelpunten tegen in negen wedstrijden werden geregistreerd. Behalve de FCH is alleen Düsseldorf thuis nog ongeslagen.

Die Fairsten

De Heidenheimers begingen 216 fouten in het huidige seizoen en bereikten daarmee de derde laagste in de competitie. Alleen Kiel (177) en Aue (209) gingen minder vaak oneerlijk te werk. In de fairness-tabel staat de FCH bovenaan vanwege slechts 22 gele kaarten, en de enige rode kaart van middenvelder Kevin Sessa (op 0: 4 in Sandhausen) veranderde hier niets aan.

De vaste waarden

Dit seizoen zijn keeper Kevin Müller en centrale verdediger Patrick Mainka langlopende favorieten bij Heidenheim. Müller is een van de negen doelmannen die de hele 1.620 minuten tussen de palen stonden. Net als alleen Florian Kastenmeier uit Düsseldorf, Manuel Riemann uit Bochum en Alexander Meyer uit Regensburg, hij heeft al zeven wedstrijden gespeeld zonder een doelpunt toe te staan. Mainka is op haar beurt een van de slechts acht veldspelers die tot nu toe geen minuut hebben gemist. Mainka is ook de beste duelist van FCH, hij wist 252 van zijn 409 duels te winnen en daarmee 61,6 procent van zijn duels. In de lucht is het quota van de 1,94 meter lange verdediger beter op 67,5 procent.

De doelpuntenmaker

Hij is waarschijnlijk de ontdekking bij 1. FC Heidenheim dit seizoen, we hebben het over Christian Kühlwetter. De aanvaller, die in de zomer werd gecontracteerd van derdeklasser Kaiserslautern, scoorde dit seizoen al elf doelpunten, waarmee hij de tweede beste doelpuntenmaker in de competitie is achter “Rothose” Simon Terodde (18). Voor de aanvaller getraind bij 1. FC Köln, die in het seizoen 2017/18 nog op doelpunten jaagde in de Oberliga Rheinland-Pflaz / Saar van de vijfde klasse voor 1. FC Kaiserslautern II. In zijn eerste seizoen in de tweede divisie was de maand november echt goed. Eerst scoorde hij tegen Würzburg (4: 1), tegen Kiel (2: 2) volgde hij met een dubbelslag en versloeg hij HSV (3: 2) met een hattrick bijna in zijn eentje.

Bron: www.fcstpauli.com