Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blijf thuis en laad je batterijen op of ga daarheen en scoor voor het eerst punten- het laatste!

Een scherpe start voor onze Kiezkickers in de tweede seizoenshelft: Iets meer dan 60 uur na het laatste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum, wacht 1. FC Heidenheim al voor de volgende drie punten. Je zou bijna denken dat onze Kiezkickers de reis beter zouden besparen, want tot nu toe viel er in Heidenheim niets te halen. Maar dat is natuurlijk geen optie. Onze Boys in Brown strijden – zondag 31 januari, 13.30 uur – bij FCH om eindelijk terug te keren naar Hamburg met iets dat kan worden geteld.

Voor de wedstrijd tegen Bochum zei hoofdcoach Timo Schultz – toen hem werd gevraagd naar de reeks van zes ongeslagen thuiswedstrijden tegen VfL – dat hij weinig aandacht schonk aan dergelijke series en statistieken. “Als speler of coach heb je al je favoriete stadions en plaatsen, waar je goede herinneringen aan associeert en het gevoel hebt dat je daar altijd hebt gewonnen. of omdat je er daar nooit goed uitzag.”

Weinig te krijgen en nooit goed uitgezien – dat geldt voor de Heidenheim Voith-Arena. Met het oog op het vorige record van zes nederlagen met 2:13 goals en de inspanning aan het einde van de Engelse week, kon FCSP daadwerkelijk beter in Hamburg blijven, de reisstress en 90 vermoeiende minuten besparen, om frisser te zijn in de belangrijke thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen op vrijdag 5 februari. Natuurlijk doen onze Kiez-kickers dit niet, ze hebben elk punt nodig en volgens Schultz maakt het niet uit of het in Hannover, tegen Bochum of in Heidenheim is. Onze Kiezkickers willen hun stijgende lijn voortzetten ondanks de recente thuisnederlaag tegen Bochum in het meest verloren stadion – zelfs bij FC Bayern München hebben onze Kiezkickers al gewonnen.

De ploeg uit Heidenheim daarentegen wil hun goede thuisrecord in het huidige seizoen uitbouwen en met de zevende thuiszege in hun tiende thuiswedstrijd en het gat naar de promotieplaatsen verkleinen. Thuis heeft de FCH nog geen wedstrijd verloren en kreeg slechts vier goals in negen wedstrijden tegen. De laatste thuisnederlaag dateert van 6 oktober 2019, ruim 15 maanden geleden verloor de ploeg van coachingveteraan Frank Schmidt een thuiswedstrijd tegen VfL Bochum (2: 3), maar sindsdien waren ze al 21 wedstrijden op rij (15 winst, 6 gelijke spelen) ongeslagen. Coach Schultz, die zelf nog nooit te gast was in Heidenheim, omschreef het sterke record van de FCH als “indrukwekkend”.

En omdat Schultz zelf nog nooit in de Voith Arena heeft gespeeld of aan de zijlijn heeft gestaan, laat de nederlaagserie van ons FCSP hem koud. “Ik ben nog nooit in Heidenheim geweest en neem onze statistieken niet eens mee. Omdat ik veel train voor de wedstrijd, kijk ik uit naar de wedstrijd”, zei onze hoofdcoach, die op de hoogte is van de moeilijkheid van de taak (“We weten dat we brutaal zullen gevraagd worden”) zeer bewust. De positieve Millerntor-reeks van de Braun-Whites tegen VfL Bochum eindigde donderdagavond laat (28 januari). Met het geloof in eigen kracht en een moedig optreden kunnen en willen onze Kiezkickers zondag 31 januari de zege loze reeks bij FCH beëindigen. “In de afgelopen weken heeft het team de overtuiging herwonnen dat ze elke wedstrijd kunnen winnen. Dat hebben we voor de winter gemist. Deze mentaliteitsverandering maakt ons nu sterk ”, benadrukte Schultz voor de wedstrijd.

Dus jongens: je kunt de vorige balans bekijken. Haal alles uit je op zondag aan het einde van de Engelse week, vecht gepassioneerd voor elke bal, speel moedig en beloon jezelf met het eerste punt of de eerste drie punten in Heidenheim!

Bron: www.fcstpauli.com