Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schulz:”We zullen niet opgeven, daar zorg ik als coach voor”

Het voelde aan alsof hoofdcoach Timo Schultz – bij de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum – nog aan de zijlijn stond en nu staat de uitwedstrijd tegen 1. FC Heidenheim – zondag 31 januari, 13.30 uur – al in beeld. Bijna tien uur nadat de persconferentie eindigde na de wedstrijd tegen Bochum, sprak onze coach met pers over …

… de nederlaag tegen Bochum “Ik heb gisteravond de eerste helft bekeken, en de tweede helft bekijk ik met mijn co-coaches. De eerste helft was echt goed, na veel ballen te hebben gewonnen, bereikten we snel de overkant. We hadden een aantal hele goede omschakelingen. als we het beter uitspelen wordt het moeilijk voor Bochum. VfL kreeg van minuut tot minuut steeds meer voet in het grond en ze hebben natuurlijk een bepaalde kwaliteit, die je heel goed zag in de loop van de tweede helft. Onze kracht zwakte af en we stonden als blok tien tot twintig meter lager. De afstand tot het doel van de tegenstander was toen simpelweg te groot. We slaagden er ook niet in om gevaarlijk om te schakelen. De drie goals die we tegen kregen waren gisteren de kers op de taart, we waren niet goed.Uiteindelijk was Bochum een ​​nummer te groot voor ons. We moeten nu onze mond afvegen en kunnen ook veel positieve dingen uit het spel halen. ”

… tactische en personele veranderingen : “Je hebt voor de week een plan gemaakt. Ik neem aan dat we een beetje zullen veranderen – zowel qua personeel als qua systeem. Onze basisoriëntatie, vooruit willen spelen, irritant zijn. Het is ook een goede kans voor de jongens die de laatste tijd minder minuten hebben gespeeld. Aan de andere kant kun je ook zien dat bepaalde processen altijd beter zijn. We hebben veel jonge spelers zoals Rodrigo Zalazar die beide wedstrijden volledig doorspeelt en veel beter herstelt dan oudere spelers die een extra dag nodig hebben. Regeneratie vindt ook plaats in het hoofd. ”

… de aanzienlijk kortere regeneratietijd dan tegenstander Heidenheim : “Ik zie dat niet als de doorslaggevende factor. We hebben een grote ploeg en kunnen van de ene naar de andere overschakelen. We hebben genoeg alternatieven op de bank die willen spelen en die al hebben bewezen dat ze in de tweede divisie kunnen spelen. Je moet nu goed kijken hoe iedereen de wedstrijd van gisteren heeft verwerkt en wie fris in het hoofd en de benen is. Ik ben niet bang dat we te uitgeput of niet sterk genoeg zijn . We krijgen een krachtig team op het veld en gaan naar Heidenheim met als doel de wedstrijd te winnen. ”

… Eric Smith, Tore Reginiussen en James Lawrence : “Eric heeft in de twee of drie weken enorme stappen gemaakt op het gebied van de basisprincipes en fitheid. MetTore heb je niet het gevoel dat hij achterloopt. Wanneer je naar de groep kijkt dat denk je meteen dat het een andere niveau is. Hij speelde Champions League-kwalificatie en Europa League. We speelden in training A tegen B en Tore en James stond in de centrale verdediging van het B-team. Een Noorse en een Welshe international, dat is kwaliteit. Beide zijn echte leiders, zijn luid en gedragen. ”

… Omar Marmoush : “Bij ons krijgt elke speler gedurende de week een individuele analyse van het spel. Bij Omar komen in de eerste helft meteen twee scènes bij me op waarin hij Guido met een goede crosspass in een heel goede positie had kunnen brengen. Als Omar de evenwichtsoefening weet tussen zijn hoofd neerleggen, wild dribbelen, een-op-een, een-op-twee of een-op-drie, maar dan weer vertragen en misschien de vervolgactie vergulden met een simpele passeren, dan is Omar een enorme stap verder. We zullen er met hem aan werken en hij zal het ook redden. ”

… Guido Burgstaller : “Guido is niet meer de jongste, kan zichzelf heel goed inschatten en is eerlijk tegen zichzelf. Ik spreek hem morgen en als hij zegt dat hij weer 90 minuten mag vertrekken, dan zit hij ook in de basis. Als we het gevoel hebben dat hij moe is, dan zit hij misschien gewoon op de bank. Hij kan min of meer zelf beslissen. We zijn nu gewoon stabieler als team, Guido heeft er zijn aandeel in en die is niet klein. Maar we kunnen ook een spelletje spelen zonder hem, anders gaat hij eerst op de bank zitten. ”

…de huidige situatie: “We hebben elk punt nodig en het maakt niet uit of we het halen in Hannover, tegen Bochum of in Heidenheim. We zijn er de afgelopen weken heel goed in geslaagd om ons te concentreren van training naar training en van wedstrijd tot wedstrijd. geloof dat ze elke wedstrijd kunnen winnen. We misten dat voor de winter, toen we het ook erg druk hadden met onszelf en onze fouten in de spellen. Ik denk dat deze mentaliteitsverandering van het kijken van wedstrijd naar wedstrijd en alles in de weegschaal gooien in de volgende wedstrijd om het te winnen, maak ons ​​gewoon sterk. We zullen niet opgeven, daar zorg ik als coach voor. We zijn op de goede weg en we weten dat elke wedstrijd op schema zal moeten zijn, vooral in termen van hardlopen en intensiteit. ”

… tegenstander Heidenheim: “Ze hebben door de jaren heen bewezen dat ze tot de topteams in de competitie behoren. We weten dat ons brute intensiteit te wachten staat. Het team wordt gekenmerkt door het handschrift van de coach. Het team is fysiek altijd top en staat lopend altijd één of twee op het veld. De totale afstand, sprintafstand of zelfs intensieve runs. Ze zijn extreem compact, geven heel, heel weinig kansen weg en met hun aanvalsnormen hebben ze een absoluut wapen. Het zal voor ons een soortgelijk spel zijn als tegen Regensburg Voor ons gaat het erom volledig te counteren en de tegenstander ver van ons eigen doel te houden. Ik weet zeker dat als we net zo goed wisselen als in de eerste helft tegen Bochum, we ook voor Heidenheim voor problemen zorgen. . Ik ben blij op zondag,omdat ik veel reken voor het spel. ”

… de kracht van Heidenheim thuis : “Het is echt indrukwekkend dat ze al jaren bijna alles thuis hebben gewonnen. Dit jaar hebben ze problemen buitenhuis, maar thuis zijn ze het beste team van de competitie. Ik weet niet waarom alle teams worstelen. Ik ben nog nooit in Heidenheim geweest en neem onze statistieken niet eens mee. ”

Bron: www.fcstpauli.com