Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP schiet zichzelf in de voet tegen beter Bochum, 2-3

FC St. Pauli moest donderdagavond – 28 januari 2021 – een 2: 3 nederlaag toegeven tegen een sterk Bochum. In de bijzonder spectaculaire ontmoeting in de eerste helft brachten Guido Burgstaller (4e) en Kofi Kyereh (32e) onze Kiezkickers twee keer op voorsprong maar Simon Zoller maakte telkens gelijk (28e en 42e). In de tweede helft speelden de gasten hun sterke punten uit en kregen hun verdiende derde doelpunt uiteindelijk dankzij een eigen doelpunt van Daniel Buballa (63).

Zes punten uit de laatste twee wedstrijden gaven hoofdcoach Timo Schultz eigenlijk geen reden om zijn basisopstelling te wijzigen. En zo schoof alleen Adam Dźwigała weer terug naar de achterste vier omdat Sebastian Ohlsson moest passen met spierproblemen. De gasten begonnen het nieuwe jaar als de meest succesvolle tweedeklasser, maar speelden de speeldag ervoor pas na vier overwinningen voor het eerst gelijk bij SV Sandhausen. Toch deed coach Thomas Reis maar één wissel en bracht vanaf de start Gerrit Holtmann in plaats van Milos Pantovic.

Voor aanvang van de wedstrijd had Bochum de beste verdediging in de competitie, maar het geraakte al vroeg achterop omdat St. Pauli een op maat gemaakte start maakte. Nadat Omar Marmoush de bal in een goede positie nog had gemist (2′), kon Burgstaller kort daarna wel scoren na een voorzet van Leart Paqarada (4′) . De Oostenrijker raakte alleen van dichtbij eerst de lat, waarna hij de rebound over de lijn schoof om zijn derde doelpunt van het seizoen te scoren. De gasten waren niet geschokt en zochten hun weg vooruit. Een door Philipp Ziereis afgebogen flank van Holtmann streelde de lat (9e) en de finish van Maxim Leitsch na een hoekschop was ook niet zonder gevaar (13e).

In deze fase ontwikkelde VfL voetballend een overwicht, terwijl onze Kiezkickers op de counter loerden. Zoller probeerde het vanuit een half-rechts positie, maar mikte nipt het doel (19′). Aan de andere kant miste Omar Marmoush het overzicht om de beter gepositioneerde Burgstaller aan te spelen (25′) . In plaats daarvan sloeg het team van Bochum toe. Robert Zulj stuurde Zoller de bal langs de twijfelende Dejan Stojanovic en duwde hem in het lege doel (28′). Het waren meteen wilde minuten bij Millerntor, waarin alleen Finn Ole Becker de kopbal van Leitsch op de lijn wist weg te werken (31′), voordat Kyereh scoorde met een droomschot vanop afstand, 2-1 (32′). Marmoush had zelfs kunnen verhogen, maar schoot vanaf de rechts duidelijk langs(33e).

Het Bochum-team had het betere einde van de uiterst bewogen eerste helft voor zichzelf. Na een voorzet van Holtmann en een misverstand in de rug van St. Pauli kopte Zoller opnieuw aan de tweede paal binnen, 2-2 (43ste). Wat ook de rust betekende.

Beide coaches deden één wijziging door voor de tweede helft. Bij Bochum kwam Pantovic voor Herbert Bockhorn en bij onze Kiezkickers vierde Luca Zander zijn comeback in plaats van Adam Dźwigała. Na de razendsnelle eerste helft gingen beide ploegen na rust in eerste instantie meer beheerst te werk. Het eerste doelpuntgevaar was een vrije trap voor Bochum, die Zulj in het zijnet zette (57′). Stojanovic zou er echter zijn geweest. Voor Braun-Weiß verscheen Marmoush in het strafschopgebied van de gasten, maar het ontbrak de Egyptenaar nog aan geluk in de finale (60′). En ook de thuisploeg had geen geluk achterin. Omdat het schot van Zulj houdbaar zou zijn geweest voor Stojanovic, maar Daniel Buballa liet de bal onhoudbaar afwijken in zijn eigen net (63′). Schultz bracht toen nieuwe kracht op het middenveld met Afeez Aremu en Leon Flach, Becker en Rico Benatelli gingen uit (70e). De gasten bleven echter de ploeg die het spel bepaalde, hielden de bal lang in eigen gelederen en lieten verdedigend nauwelijks iets toe. Zulj en Zoller bleven de toon offensief zetten. De laatste kon in de 74e minuut niet goed genoeg koppen. Toen Pantovic kort daarna schoot, had St. Pauli het geluk dat Holtmann zich in de schietbaan bevond (76′).

Simon Makienok en Maximilian Dittgen (83e) kwamen de laatste minuten in de wedstrijd, maar deze wissel bracht niet de gehoopte aanvallende slag. In plaats daarvan handelde VfL zelfverzekerd in de blessuretijd en bracht uiteindelijk de leiding veilig naar huis. De gasten blijven door het succes een hete kandidaat in de promotierace, terwijl de Kiezkicker deze speeldag afsluit op de degradatieplaats.

FC St. Pauli

Stojanovic – Dźwigała (46. Zander), Ziereis, Buballa, Paqarada (83. Dittgen) – Benatelli (70. Aremu), Becker (70. Flach), Kyereh, Zalazar – Marmoush, Burgstaller (83. Makienok)

Cheftrainer: Timo Schultz

VfL Bochum

Riemann – Gamboa, Bella Kotchap, Leitsch, Danilo Soares – Losilla, Tesche – Bockhorn (46. Pantovic), Zulj (89. Masovic), Holtmann (90.+1 Eisfeld) – Zoller (83. Ganvoula)

Cheftrainer: Thomas Reis

Doelpunten: 1:0 Burgstaller (4.), 1:1 Zoller (28.), 2:1 Kyereh (32.), 2:2 Zoller (43.), 2:3 Buballa (Eigentor, 63.)

Gele kaarten: – / Gamboa

Scheidsrechter: Harm Osmers (Hannover)