Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Bochum komt langs voor de terugronde opdracht: de serie verder zetten

Opeens lijkt voetbal weer heel simpel. Onze Kiezkickers moesten lang wachten op hun tweede zege van het seizoen, maar met nummer drie ging het heel snel. FC St. Pauli kwam positief terug uit de “winterstop”. Zelfs als bruin en wit minsten voor één speeldag boven de degradatie staat zou een voortzetting van de mini-series op donderdagavond – 28 januari, 20.30 uur – belangrijk zijn voor de komende weken.

Het waren twee nieuwe hoogtepunten die de jongens in Brown wisten te bereiken met een 2-0 overwinning op Jahn Regensburg. Voor het eerst dit seizoen kreeg het team van Timo Schultz geen doelpunt tegen en boekten ze voor het eerst twee overwinningen op rij. Het is een prettig tussendoel dat de bruin-witten de eerste seizoenshelft boven de degradatiestreep wisten te eindigen. Toch staat er nog een lange tweede seizoenshelft voor de boeg, waarin de jongens hun positieve trend moeten bevestigen.

Nu begint het helemaal opnieuw zonder diep te kunnen ademen, VfL Bochum is de tegenstander. Aan het begin van de competitie waren – voor onze Kiezkickers maar vooral Daniel-Kofi Kyereh – twee minuten genoeg om één punt mee te nemen naar Hamburg na een 0-2 achterstand. St. Pauli begon hun reis naar huis dus met een morele overwinning, dus VfL heeft zeker nog een rekening te vereffenen. De meest recente optredens, de goed functionerende nieuwkomers en terugkeerders en het teruggekeerde geluk moedigen het duel met de Bochumers aan.

Want na puntendeling op speeldag één gingen de paden van beide teams in verschillende richtingen. St. Pauli heeft de punten nodig om zich nog meer uit de kelder te bevrijden, VfL droomt ervan na elf jaar terug te keren naar de Bundesliga. Bochum heeft een goed functionerende raamwerk die al in het vorige seizoen samenwerkte en nu collectief aan het werk is. Maxim Leitsch en Armel Bella Kotchap horen bij de beste centrale verdedigers in de 2e divisie. Anthony Losilla en Robert Tesche stabiliseren het VfL-spel op het middenveld en Robert Zulj en Simon Zoller scoren de doelpunten en vertegenwoordigen een breed team.

Thomas Reis, de hoofdtrainer van Bochum, is bezig aan zijn eerste volledige seizoen als VfL-coach. Zijn team, dat hij in september 2019 overnam, presteert consistent en verdient de tweede plaats in de ranglijst. Met een aansprekende prestatie heeft hij bewezen dat een terugkeer naar de Bundesliga mogelijk is voor de dertiende plaats in de eeuwige Bundesliga-tafel. Inmiddels hebben de Kiezkickers hun vorm terug gevonden, waarmee ze elke tegenstander in de competitie kunnen verslaan. “We verwachten nu al een kans om Bochum te verslaan”, zei Timo Schultz. Het zou een belangrijke overwinning zijn. En het begin van een echte serie.

Bron: www.fcstpauli.com