Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:”Iedereen bij ons ziet dat investeren loont”

Het gaat snel in de 2e Bundesliga. Nadat onze Kiezkicker de heenronde pas op zondag – 24 januari – met een 2-0 overwinning tegen Jahn Regensburg winnend wisten af te sluiten, ontvangen ze al op donderdagavond 28 januari VfL Bochum. Voor aanvang van de terugronde sprak onze hoofdcoach Timo Schultz met de pers over …

… zijn humeur na de twee overwinningen : “Je moet niet om te pot draaien. Het feit dat je veel beter slaapt en positievere gedachten hebt in zo’n fase waarin je scoort en wint, zit in de aard van de dingen. Maar het was ook niet zo dat ik – als het niet zo goed ging – elke nacht wakker lag en niet meer wist wat de voor- en achterkant was. Niet alleen ik vind het leuker als je een wedstrijd wint, maar iedereen die het goed voor heeft met FC St. Pauli. Maar we weten ook dat het slechts het begin is. Dienovereenkomstig gaat het meteen terug naar de analyse en het werken met het team en dat is leuk. ”

… mogelijke wissels in de Engelse week : “Ik zie geen reden dat een speler die tegen Regensburg speelde niet 100 procent fit zou zijn tegen Bochum. Als er een verandering zou zijn ten opzichte van de wedstrijd in Regensburg, dan alleen om sportieve of tactische redenen. We kunnen plannen maken met alle spelers en we hebben een paar alternatieven, dus ik kan wissels niet uitsluiten. Maar de dingen zijn anders van donderdag tot zondag. Maar dat zit alleen in mijn achterhoofd, nu telt alleen Bochum. ”

… het hoge concurrentieniveau : “Concurrentie stimuleert mensen is een sleutelwoord dat veel waarheid bevat. De jongens zien dat er iets nodig is om in de selectie te komen en dat er meer nodig is om op het veld te staan. De situatie is fundamenteel veranderd ten opzichte van de heen reeks, de selectie heeft zich altijd gevormd. Iedere speler heeft in elke training de kans om zichzelf aan te bieden en te laten zien dat hij deel wil uitmaken van het team. Voor mij als coach is het een leuke situatie, zelfs als de ene of de andere moeilijkere beslissing moet worden genomen. We proberen met de jongens te praten en het altijd te rechtvaardigen. Het is belangrijk dat we een open communicatie hebben. ”

… Een plek in de selectie voor middenvelder Eric Smith : “Hij had een pauze van drie of vier weken langer dan Tore, we willen hem in een competitieve conditie van honderd procent brengen. Dat hebben we met hem besproken. Zijn feedback deze week was dat hij was aanzienlijk beter dan vorige week. Hij wordt elke dag levendiger en gripvoller. Maar je kunt ook zien dat hij een geweldige kwaliteit heeft met de bal. Hij zal een waardevolle speler voor ons zijn. Ik zal blij zijn als hij klaar is voor de eerste keer, dat zal niet lang mer duren. De jongens die gespeeld hebben deden het ook erg goed. ”

… het belang van communicatie op het veld: “Alleen praten helpt niet, maar je zorgt er in ieder geval voor dat alles georganiseerd is en dat de andere spelers wakker zijn. Hoe meer we communiceren, verbaal en non-verbaal, en hoe meer ik mijn teamgenoot laat zien dat ik ‘on fire’ ben, dat ik organiseer, zorg voor structuur, waakzaamheid en een zekere agressiviteit, hoe alerter en oplettend het team natuurlijk wordt. We hebben nu een aantal spelers op het veld die de controle hebben overgenomen. Ik geloof dat we in twee of drie wedstrijden, zoals tegen Karlsruhe, Osnabrück en Aue, waar deze teams superieur waren aan ons op dat gebied en ik denk aan de wedstrijd in Braunschweig, die het op lef van ons haalden. Ik hoop dat dit in de terugronde helemaal niet of veel minder vaak voor komt. ”

… een mogelijke teugels vieren na de twee overwinningen:“Voor het hoofd was het erg belangrijk om te zien dat we er na de winter goed uitkwamen en dat de dingen die we hebben veranderd ons in de goede richting leiden. We hebben nu een scherp openingsprogramma en dat wil ik niet uitsluiten dat we ook weer onder de degradatiestreep glijden. Maar dat zou ons niet terugzetten, want we zijn een andere weg ingeslagen met een kleine koerscorrectie zonder het doel en de manier waarop we samenwerken te veranderen. Iedereen ziet hier dat het de moeite waard is om te investeren. week op het trainingsveld en in het weekend. Voor ons zal het altijd onze prioriteit zijn dat we ons concentreren op onszelf en de intensiteit hoog houden. Als we doen waar we goed in zijn – voetballen en onszelf in de duels werpen en onze uiterste best doen- dan spelen we goed en zullen we succesvol zijn. Op middellange termijn zullen we dan ook de punten die we nodig hebben om in een betere situatie te komen. ”

… Tegenstander VfL Bochum : “Je hoeft maar naar de rangschikking te kijken, dan zie je dat we een behoorlijke tegenstander voor de voeten krijgen. 33 punten, tweede plaats, slechts 17 tegendoelpunten en zeven wedstrijden de nul gehouden spreekt boekdelen. Het is een top-tweedeklasser met veel zeer ervaren spelers. Ik neem aan dat ze tot het einde van boven mee zullen doen. We weten wat we kunnen verwachten. Maar we hebben dit jaar ook zelfvertrouwen kunnen tanken en ik kijk uit naar de kans om Bochum te verslaan. ”

… de snelle start van de tweede seizoenshelft: “Dat klopt helemaal. Ik hou van Engelse weken, ongeacht of je je eerste wedstrijd hebt gewonnen of verloren. Je hebt altijd de mogelijkheid om keer op keer te spelen. Daar werken we voor. Voor onze nieuwkomers zou een winterstop goed zijn geweest om een ​​paar dingen te oefenen. Maar we zijn er nu in geslaagd om de structuur te veranderen, meer veiligheidsdenken te introduceren en de geest weer aan te wakkeren. We kunnen zeer tevreden zijn met het pad dat we hebben gekozen. De afgelopen drie of vier weken waren buitengewoon belangrijk voor ons. Het team trok zich uit de puinhopen in Würzburg, tegen Kiel hadden we een goede, misschien wel de beste wedstrijd. Tegen Hannover en Regensburg beloonden we onszelf voor de moedige prestaties. We hadden vergelijkbare wedstrijden in de eerste seizoenshelft waar we helaas of gelijk speeldrn of verloren. Het zijn de kleine dingen die je tijdens de training kunt uitwerken, dat je in Hannover geen strafschop krijgt en het doelpunt maakt in de 92e minuut. Daar hebben we voor gewerkt, we tonen momenteel de spirit. Maar je moet ook toegeven dat we ook het nodige geluk hebben dat we in de heenserie misten. Ik hoop dat dit nog wat langer bij ons blijft. ”

Bron: www.fcstpauli.com