Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander Jahn Regensburg

Aan het einde van de eerste seizoenshelft ontvangen onze Kiezkickers op zondag – 24 januari, 13.30 uur – SSV Jahn Regensburg. Wat kunnen onze Kiezkickers verwachten in de wedstrijd tegen SSV? We hebben onze volgende tegenstander eens onder de loep genomen.

De bevrijdingsslag

Dankzij het 3-2-succes in Hannover 96 wisten onze Kiezkicker een ​​zeer belangrijk driepunter te behalen en een einde te maken aan de 13-wedstrijd zegeloze serie. SSV Jahn Regensburg kende afgelopen weekend ook een heel belangrijk succes. Na vijf competitiewedstrijden zonder winst (twee gelijke spelen, drie nederlagen) won de SSV het belangrijke duel tegen SV Sandhausen met 3-1. Dankzij de driepunten vergrootte Jahn het gat met Sandhausen en de degradatieplaats 16 naar zes punten.

De jubilaris

Onze hoofdcoach Timo Schultz werkt sinds de zomer van 2005 bij FC St. Pauli dat is dus al meer dan 15 jaar. Regensburg’s coach Mersad Selimbegovic doet op geen enkele manier onder voor Schultz in termen van loyaliteit aan de club, hij is een Regensburg-burger sinds de zomer van 2006. Na zes jaar als prof verhuisde hij in 2012 van het gras naar de zijlijn en werkte tot 2016 als assistent-coach bij het tweede team van SSV. Daarna nam hij een seizoen de U19 over en werkte hij drie jaar als jeugdcoördinator. Onder Achim Beierlorzer was hij twee jaar assistent-coach voor de profs voordat hij in de zomer van 2019 Beierlorzer opvolgde als hoofdtrainer van het profteam. In de laatste 3-1 thuiszege tegen Sandhausen vierde Selimbegovic niet alleen de drie punten, maar ook een jubileum. Hij stond voor de 50e keer aan de zijlijn – zijn record: 16 overwinningen,

De baldadige

Onze Kiezkickers moeten voorbereid zijn op een fysieke wedstrijd tegen SSV, want geen ander team maakte zoveel fouten als het team van Regensburg. Ze hebben al 243 fouten begaan in 16 wedstrijden. Centrale verdediger Jan Elvedi maakte de meeste, hij beging 26 fouten en kreeg vier keer een gele kaart. Niet eens half zoveel fouten als Elvedi, maar teamgenoot Erik Wekesser kreeg twee keer zo vaak een gele kaart. Met acht gele kaarten in slechts 13 missies voert de aanvallende speler de kaartranglijst aan in de Tweede Bundesliga. Nieuwsgierig: hij beging slechts twaalf fouten en zag acht keer de gele doos. De als tweede geplaatste Jerome Gondorf van KSC ontving zeven waarschuwingen, maar ontving ook 27 keer.

De tweekamper

In de zomer trok SSV de aanvallende speler Kaan Caliskaner van 1. FC Köln aan. De 21-jarige werd in alle 16 wedstrijden ingezet en bracht drie goals aan. Caliskaner wacht nog op zijn eerste doelpunt in de 2e Bundesliga. Over de hele competitie leidt hij de ranglijst van spelers met de meeste tackles, Regensburg’s nummer 10 heeft in totaal 468 tackles gemaakt of bijna 30 duels per wedstrijd. Caliskaner won 38,4 procent van zijn duels. Ter vergelijking: Rodrigo Zalazar staat aan de top van onze Kiezkickers met 395 duels en negende in de competitie. Zalazar won 50,4 procent van zijn duels.

De joker

Niet alleen Caliskaner werd in alle 16 wedstrijden ingezet, maar ook centrale verdediger Jan Elvedi en ook aanvaller Andreas Albers. Terwijl Elvedi geen enkele van de mogelijke 1.440 minuten miste, speelde André Becker slechts 134 minuten. De aanvaller – die vorig jaar op goals voor Astoria Walldorf joeg en met 20 goals de topscorer was in de Regionalliga Südwest – is de joker van Tweede Bundesliga. Hij viel in bij elke wedstrijd. Becker, die nog steeds wacht op zijn eerste doelpunt in de tweede divisie, kwam pas na de 70e minuut het veld op.

De sprinter

Als het bij Regensburg op het veld ergens op aankomt is het vaak op topsnelheid. SSV had in de voorgaande 16 wedstrijden in totaal 3.984 sprints of 249 sprints per wedstrijd. Geen enkel team sloeg vaker de turbo aan in de 2e Bundesliga. Over alle competities heen sprintten alleen de spelers van VfL Wolfsburg en FC Bayern München vaker met elk 3.993 sprints. Regensburg is over het algemeen een loopsterk elftal, ze staan op de ​​derde plaats in de competitie met 1.857,2 kilometer. Regensburg legde 79,6 kilometer af in sprinttempo, een koploper voor de hele competitie is Heidenheim (77,9 km).

Bron: www.fcstpauli.com