Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Jahn Regensburg

Aan de Bruin-witte kant viel er aan het einde van de eerste heenronde niets te klagen. Bij de 2-0 thuiszege tegen Regensburg stonden de Boys in Brown verdedigend zeer stabiel, maar waren ook ijskoud en efficient in het offensief. Dienovereenkomstig keken onze Kiezkickers na het laatste fluitsignaal tevreden terug op de derde overwinning van het seizoen.

Hoofdcoach Timo Schultz : “We zagen een zeer competitieve wedstrijd, maar dat was op voorhand te verwachten. We hebben ons ingesteld aan het feit dat we met enorme intensiteit moesten werken tegen een team dat een van de sterkste teams in de competitie heeft. Het was een absolute wedstrijd op ooghoogte, uiteindelijk waren wij de gelukkige winnaar. We hebben vandaag onze kansen gegrepen, het Regensburg-team heeft die van hen laten liggen. Onze overwinning was gelukkig maar niet onverdiend. Bij het laatste fluitsignaal heb ik me naar Andreas Bornemann gedraaid en vertelde hem dat het niet voorbij kon zijn omdat we nog geen doelpunt hadden gekregen ( lacht). Het was belangrijk dat iedereen vandaag het veld op ging met als doel eerst zijn het eigen doel te verdedigen met alles wat ze hadden. Iedereen die vandaag speelde, toonde dat op indrukwekkende wijze. Je kon in de tweede helft zien dat de jongens vandaag beloond gingen worden, ze gooiden zich in elke bal. Er is een gezegde dat de goede persoon geluk heeft, vandaag waren we buitengewoon goed en we verdienen het vandaag om nul te spelen en ook om te winnen. We hebben nu 16 punten en als je kijkt hoe slecht de eerste seizoenshelft verliep, is dat een respectabel aantal punten. De weg die het team momenteel inslaat met de geest die we hebben ontwikkeld samen met de twee of drie veranderingen die we in de winter hebben doorgevoerd, laat zien dat het de juiste is. ”

Dejan Stojanović : “We hebben opnieuw bewezen dat we een hoge kwaliteit op het veld kunnen zetten. We stonden erg compact en vochten tot het einde. Ik denk dat de overwinning van vandaag welverdiend is. We kijken nu naar Bochum en proberen om om daar ook drie punten te halen. ”

Philipp Ziereis : “De drie punten zijn nog belangrijker dan het feit dat we geen doelpunt tegen kregen. Desalniettemin: het is goed voor ons te weten dat we tot nul kunnen spelen. Regensburg had geen echte grote kans. Dat is onze basis. We speelden ook ons ​​spel en beloonden onszelf. We zijn de afgelopen weken aan onszelf blijven werken, onze zwakke punten te weg werken en sinds de tweede helft in Würzburg verdedigen en spelen we beter. We willen de trend voortzetten. We kijken naar onszelf, maar dat is het ook. Het is fijn dat we na de wedstrijd boven de streep te staan. Nu moeten we op dezelfde manier verder gaan, en dan weet ik zeker dat we uit de bodem komen. ”

Guido Burgstaller:“De vrije trap is ingestudeerd, dat doen we veel op training. Ik ben blij dat het zo goed klopte. In de laatste paar wedstrijden werkte niet altijd 100% bij standaard situaties, dus we zijn des te blijer dat deze variant vandaag werkte en geleid heeft tot de 1-0. Eerst zette ik mezelf  buitenspel en gebruikte dan de voorzet. Als de bal zo uitstekend wordt gespeeld als door Kofi, dan kan ik er iets mee doen. Voor mij was het gemakkelijk om de bal over de lijn duwen. Ik wist altijd dat we de kwaliteiten hadden. We hebben het een aantal keer laten zien, maar de kleine dingen ontbraken. In de laatste paar wedstrijden hebben we het als team beter gedaan. Elke wedstrijd met de jongens is goed voor mij , zodat de processen steeds beter worden. Dat heb je in de afgelopen paar games gezien. Ik zit een beetje dichter bij mijn 100 procent. Elke wedstrijd is goed, vooral als we winnen en ik het team kan helpen met doelpunten mijn zelfvertrouwen zal ook toenemen. ”

Mersad Selimbegović (SSV Jahn Regensburg) : “Het was een wedstrijd zoals zo vaak in onze eerste seizoenshelft. Veel geïnvesteerd, veel goede acties en uiteindelijk staan ​​we met lege handen. We speelden een goede wedstrijd, maar gebruikten onze kansen niet. Binnen enkele ogenblikken waren we niet oplettend genoeg en de tegenstander profiteerde daarvan. Daarmee geef je het spel op en kun je de nul niet lang volhouden. Dan moet je een ander spel spelen en we hebben veel geprobeerd. Het voelde alsof we tot morgen konden voetballen en we zouden nog geen doelpunt hebben gemaakt. Het is bitter, maar dat is de competitie. Er zijn wedstrijden die je niet hoeft te verliezen, maar je verliest. Precies andersom. Felicitaties aan St. Pauli en het allerbeste. ”

Bron: www.fcstpauli.com