Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kiezkickers willen verder doen tegen Jahn Regensburg

Met de thuiswedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg – op zondag 24 januari, 13.30 uur – eindigt de heenronde van de 2e Bundesliga voor onze Kiezkickers . Na een goede start en een lange puntloze reeks konden onze Boys in Brown eindelijk weer eens de drie punten vieren bij Hannover 96 (2-3). Tegen Regensburg is het belangrijk om op deze weg voort te bouwen bij de komende wedstrijden. Met nog eens drie punten kan onze FCSP aan het einde van de heenronde klimmen naar een niet-degradatieplaats.

“Een overwinning zou het allerbelangrijkste zijn, het maakt altijd krachten vrij en vergroot het zelfvertrouwen”, benadrukte Guido Burgstaller voor de wedstrijd in Hannover 96. “Als je presteert zoals je deed tegen Kiel, met deze energie van alle betrokkenen, dan zal de overwinning ook komen”, voegde de aanvaller toe die terugkeerde van een buikblessure. Burgstaller kreeg gelijk, bij de 96 bracht FC St. Pauli als collectief goede energie naar het veld en dat werd beloond met de eerste overwinning na 13 wedstrijden zonder winst.

“Maar dat was nog maar het begin, we moeten zo doorgaan”, benadrukte Omar Marmoush na de langverwachte tweede overwinning van het seizoen. Niemand zal hem tegenspreken. De laatst getoonde prestatie wordt week na week naar het veld gebracht. Onze Kiezkicker willen zondag 24 januari dit verder zetten in de thuiswedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg. Aan het einde van een onbevredigende eerste seizoenshelft met slechts 13 punten uit 16 wedstrijden, zouden de tweede driepunter op rij moeten worden gevierd.

Niet alleen ons FCSP, maar ook het team van Regensburg was afgelopen weekend weer succesvol na een droge periode en het was een zeer belangrijke overwinning voor het team van coach Mersad Selimbegovic. De SSV wist SV Sandhausen met 3-1 te verslaan na een vroege achterstand en kreeg na vijf wedstrijden zonder winst belangrijke lucht in de degradatiestrijd. Dankzij de vijfde zege van het seizoen is de voorsprong op de degradatieplaatsen zes punten.

Bij Millerntor willen de mensen van Oberpfalz de volgende belangrijke stap zetten, die onze jongens in Brown net willen voorkomen. Ze willen het momentum van de laatste paar wedstrijden met zich meenemen en de eerste seizoenshelft afsluiten met een overwinning op SSV. Met de derde overwinning van het seizoen, voor het eerst sinds de zesde speeldag, lonkt de sprong naar een niet-degradatieplaats. Net als tegen Kiel en Hanover moeten onze Kiezkickers dezelfde energie terug het veld op brengen en alles doen wat mogelijk is. Ga door zoals de vorige keer en voeg meer toe!

Bron: www.fcstpauli.com