Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP houdt de nul en wint voor tweede keer op rij, 2-0 tegen Regensburg

FC St. Pauli heeft de heenronde van het seizoen succesvol afgesloten, zij versloegen thuis SSV Jahn Regensburg met 2-0 (1-0). In een zwaarbevochten wedstrijd zette Guido Burgstaller onze Kiezkickers op voorsprong na een vrije trapvariant (27′), kort na rust verhoogde Omar Marmoush (49′). Dankzij de derde zege van het seizoen heeft FCSP voor het eerst sinds de 6e speeldag de degradatieplaatsen verlaten.

Na de 3-2-zege op Hannover 96 zag hoofdcoach Timo Schultz geen reden om zijn laatste succesvolle startelf te veranderen voor de laatste thuiswedstrijd in de heenronde. Regensburg-coach Mersad Selimbegovic maakte daarentegen één wijziging na de 3-1 thuiszege tegen SV Sandhausen. Scott Kennedy kwaù in de centrale verdediging voor Sebastian Nachreiner.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams steeds op zoek naar een manier om aan te vallen, maar beide wisten geen noemenswaardige kans te creëren. Onze Kiezkickers probeerden zich keer op keer een weg voorwaarts te combineren op het natte, soms gladde en daardoor niet erg makkelijk te bespelen gazon. De gasten probeerden herhaaldelijk met de lange bal. Na een vrije trap vanaf het halve veld kopte Daniel-Kofi Kyereh, maar hij kon de bal niet op doel krijgen (13′).

Aan beide kanten gebeurde er niet veel, maar beide teams vochten behoorlijk wat intense duels uit, er werd geen bal weggegeven, geen duel uit de weg gegaan. Na een inworp van links kreeg de SSV zijn eerste goede kans. Na een snelle verschuiving naar de rechterkant speelde Benedikt Saller in het midden Max Besuschkow aan, die het leer vrijstaand vanop 15 meter kon aannemen, maar duidelijk over schoot (25′).

Nog geen twee minuten later nam FCSP de leiding na een goed ingestudeerde vrije trap! Rodrigo Zalazar speelde het leer vanop 40 meter naar rechts naar Kyereh, die de bal voorlegde naar het midden, waar Guido Burgstaller – nog passief buitenspel bij de vrije trap – er alleen zijn voet moest tegen zetten. Met de eerste grote kans namen onze Kiezkickers de leiding – 1-0 (27′)!

Verdedigend stonden de Boys in Brown erg compact, de gasten konden simpelweg geen opening vinden in de Bruin-Witte verdediging. Dejan Stojanović pakte een kopbal van Kaan Caliskaner (29′). Daarna had FC St. Pauli meer van de wedstrijd, maar kon geen scoringskansen meer creëren en zo ging FCSP met een 1-0 voorsprong in de kleedkamers.

Na rust keerden onze Kiezkickers onveranderd terug op het veld. Aanvaller André Becker verving middenvelder Kaan Caliskaner bij de gasten. Jahn kreeg al vroeg hun eerste kans, maar Leart Paqarada wierp zich in een schot van Saller en voorkwam de bijna zekere gelijkmaker – de bal zou linksonder in doel zijn gegaan (47′). SSV bleef aandringen en kwam na een corner tot een dubbele kans. Na een terugspeelbal van Sebastian Stolze raakte Scott Kennedy de linkerpaal en even later raakte Stolze dezelfde linkerpaal (48′).

Het ijskoude antwoord van onze Kiezkickers volgde direct: Na een snelle inworp van Kyereh bediende Zalazar de gestarte Omar Marmoush en SSV-keeper Alexander Meyer had geen kans op het schot vanop 16 meter. De bal verdween in de linker benedenhoek. De eerste goede kans in de tweede helft was ook meteen de 2-0 (49′)! Even later zette Zalazar de turbo in, maar mikte iets te onnauwkeurig vanop 18 meter, de bal ging één meter voorbij de rechterpaal (53′). De gasten oefenden daarna veel druk uit en hadden het betere van het spel, maar onze Kiezkickers waren altijd in staat om de voorsprong van twee goals te verdedigen. De eerste wissel van Timo Schultz kwam na een uur, Igor Matanović kwam in voor Daniel-Kofi Kyereh (63′).

Na een korte inactiviteitsperiode, was daar Zalazar weer. Zijn vrije trap van bijna 30 meter siste voorbij de linkerpaal (69′). Kort voor het laatste kwartier viel Leon Flach in voor Finn Ole Becker (74′). De gasten bleven veel druk uitoefenen, maar konden geen hiaten vinden en dus hield FCSP nog steeds de nul. Na een vergelijkbare vrije trapvariant als bij de 1-0 kwam Sebastian Ohlsson vanop 14 meter tot een schot, maar hij schoot de bal over (80′).

De Schultz-Elf verdedigde hartstochtelijk in de slotfase, waarbij Adam Dźwigała en Lukas Daschner Sebastian Ohlsson en Omar Marmoush vervingen. De gasten kwamen weer tot halve kansen, maar konden doelman Dejan Stojanović niet verslaan. Onze Kiezkickers vierden de tweede overwinning op rij en hielden voor het eerst in dit seizoen de nul en verlieten de degradatieplaatsen voor het eerst sinds de 6e speeldag.

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson (85. Dźwigała), Ziereis, Buballa, Paqarada – Benatelli, Becker (74. Flach), Kyereh (63. Matanović), Zalazar – Marmoush (85. Daschner), Burgstaller

Cheftrainer: Timo Schultz

SSV Jahn Regensburg

Meyer – Saller, Kennedy (79. Otto), Elvedi, Wekesser – Besuschkow , Gimber – Vrenezi (61. Opoku), Caliskaner (46. Becker), George – Stolze (79. Albers)

Cheftrainer: Mersad Selimbegović

Doelpunten: 1:0 Burgstaller (27.), 2:0 Marmoush (49.)

Gele kaarten: Zalazar, Matanović / Saller, Elvedi

Scheidsrechter: Bastian Dankert (Rostock)

Bron: www.fcstpauli.com