Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Hannover 96

Emotionele chaos bij de winnende doelpuntenmaker en natuurlijk veel vreugde en opluchting na drie punten te hebben verdiend na een zeer goede prestatie over lange afstand: zo drukten de Kiez-kickers en hoofdcoach Timo Schultz zich uit na de 3-2-overwinning in Hannover.

Hoofdcoach Timo Schultz: “We zijn natuurlijk opgelucht. Na de pauze waarin het qua resultaat niet goed ging voor ons, lieten de jongens vandaag zien dat ze een echte eenheid zijn en dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat. We hadden een geweldige sfeer op het veld en op de bank. Iedereen juichte. Uiteindelijk was het ook een gelukkige overwinning, want 96 had een hele goede fase na het 2-2 gelijkmaker, waar we een beetje aan het zwemmen waren. Maar het team rechtte de rug en hadden weer betere omschakelmomenten. Dat Igor van alle mensen het winnende doelpunt scoort, is een absolute voldoening voor de hele club, die de afgelopen weken weinig te vieren had. Het voelt zeker beter dan in de afgelopen weken. Sinds de rust in Würzburg zijn we dichter gekropen en wilden na alle tegenslagen alles wat belastend was overboord gooien. Het was ook niet zo dat we niet succesvol waren en alles slecht was. Maar vandaag hadden we geluk aan onze kant en werden we beloond. Ik ben ontzettend blij voor de jongens en voor iedereen die van FC St. Pauli houdt. ”

Igor Matanovic: “Ik weet niet eens wat ik moet denken. Mijn emoties gaan op en neer en mijn hele lichaam trilt. Het is een heerlijk gevoel. We stonden scherp, we hadden een goed humeur gisteren op onze reis naar Hannover en ik wist het dat we allemaal zouden vechten. Nu hebben we elkaar beloond. Dat is natuurlijk fantastisch. Het was een geweldig gevoel toen ik juichte met Paqa en alle anderen zich bij ons voegden. ”

Guido Burgstaller: “Ik denk dat we een heel goede wedstrijd speelden in de eerste helft. We hadden ook met 3-0 kunnen leiden. We verloren de draad volledig door het doelpunt en we speelden heel wild. Hannover werd steeds sterker. Dat we na de twee tegendoelpunten niet helemaal uit elkaar vielen geeft een goed gevoel voor de komende wedstrijden.

Rico Benatelli: “Eindelijk hebben we weer een wedstrijd gewonnen. We hebben heel goed gespeeld in de eerste helft en namen een 2-0 voorsprong. De manier waarop we uit de rust kwamen was ook erg goed. We creëerden veel kansen, maar helaas viel de 3-0 niet. Toen hadden we een moeilijke fase waarin we twee doelpunten moesten slikken en Hannover dicht bij het volledig omdraaien van de wedstrijd was. Gelukkig  – toen we met een man meer waren – hebben we van één gelegenheid gebruik gemaakt en konden we ons eindelijk belonen met een driepunter voor het werk van de afgelopen weken. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters