Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Na bemoedigend optreden tegen Kiel, er vol in tegen Hannover

Het optreden tegen Holstein Kiel (1: 1) was bemoedigend. Een frisse wind blies over het gazon bij Millerntor, waar onze Kiezkickers de tweede in de rangschikking op het rand van de nederlaag brachten. Desalniettemin kwam de zo belangrijke tweede zege van het seizoen er niet, maar dat ene punt dient als een goede basis voor de volgende wedstrijden. Het verlangen naar een uitoverwinning is groot, maar de taak op zaterdag – 16 januari, 13.00 uur- in Hannover 96 is niet van de poes.

Ook al speelde waren de resultaten van de tegenstanders van FC St. Pauli in de 15e speeldag niet in het voordeel, de speeldag eindigde met een positieve indruk. Met Guido Burgstaller was er merkbaar meer kwaliteit en persoonlijkheid, de nieuwkomers Omar Marmoush en Dejan Stojanovic lieten veelbelovende visitekaartjes achter bij hun startdebuut. Daarom sprak hoofdcoach Timo Schultz terecht over een “teamprestatie die moed geeft voor de toekomst”.

Met wind in de rug beginnen onze Kiezkickers aan de korte trip. De laatste overwinning (0-1) in de hoofdstad van Nedersaksen is al meer dan tien jaar geleden, in oktober 2010, toen Marius Ebbers een voorzet van Bastian Oczipka in het net duwde. Dit keer zou een drie  punter voor bruin-wit waarschijnlijk nog belangrijker zijn dan destijds in de Bundesliga. FC St. Pauli bewees tegen Kiel dat ze tegen elk team in de competitie kunnen strijden, maar nu moeten ze zichzelf belonen met iets dat kan worden geteld.

Uitgerekend tegen de Hannoveranen – die dit seizoen niet echt consistentie hebben gevonden – gaat het verder. Met de overwinningen op Sandhausen (4: 0) en SV Darmstadt 98 (2: 1) heeft het team van Kenan Kocak – een van de meest prominente squadrons in de 2e Bundesliga – zich een weg gebaand naar de promotieplaatsen. Met Marvin Ducksch, de voormalige Kiezkicker, hebben de “Reds” een van de beste spitsen van de competitie in hun gelederen. Met acht goals en vijf assists is hij betrokken bij bijna twee derde van hun goals. De 26-jarige wil zeker zijn steentje bijdragen om zijn team zo de promotierace in te schieten.

De sleutel tot succes in Hannover zal alleen worden gevonden door stabiel verdedigend werk. “We zijn op de goede weg en over het algemeen goed gepositioneerd in de centrale verdediging”, zegt een optimistische Timo Schultz. Met zeven gelijke spelen is FCSP de draw-koning van deze competitie. Het zijn de gelijke spelen die FC St. Pauli in de kelder houdt. Onze Kiezkickers kunnen deze titel missen als kiezpijn, want het wordt tijd om een ​​overtuigende prestatie op het scorebord te zetten.

Bron: www.fcstpauli.com