Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Hannover is een tegenstander van hoog kaliber

Voor onze Kiezkickers staat op zaterdag  – 16 januari 13.00 uur – het noordduel op Hannover 96 op programma. Zoals gewoonlijk nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om de vragen van pers te beantwoorden voor de wedstrijd in Nedersaksen. Onze coach sprak over …

… de personeelssituatie : “Christopher Avevor is geblesseerd, Ryo Miyaichi valt nog uit en Christopher Buchtmann is alweer aan het joggen. We hebben andere spelers zoals Jannes Wieckhoff, Christian Viet en Luca Zander die nu weer in teamtraining zijn, maar die natuurlijk weken en maanden out waren. We zijn bezig de jongens weer fit te krijgen. Bij James Lawrence verhogen we de belasting, dat is iets gecompliceerder. Als we te vroeg beginnen met trainen, is het risico te groot om zichzelf ernstiger te blesseren. Ik hoop dat hij volgende week weer kan beginnen met trainen, want hij is een belangrijke hoeksteen voor ons. We zullen zien of het genoeg zal zijn tegen Regensburg. ”

… de aanstaande tegenstander Hannover 96 : “Hannover is natuurlijk een geweldige tegenstander. Na aanvankelijke ups en downs vonden ze hun weg en kwamen ze uiteindelijk terug op de topposities met twee overwinningen. Met Marvin Ducksch hebben ze er één topspits, die we natuurlijk goed kennen. Over het algemeen heeft Hannover zich goed ontwikkeld en heeft vooral een stabiele verdediging. Ze zijn een doorgewinterde tweedeklasser, zelfs met eerste klasse-ervaring. Het is een aantrekkelijke opdracht voor ons. ”

… Ex-St. Pauli-aanvaller Marvin Ducksch : “Hij is een absolute topspits, dat weet iedereen. Hij heeft de snelheid en de topkracht. Zelfs als hij niet in de wedstrijd zit, kan hij uit het niets doelpunten maken. Wij willen natuurlijk voorkomen dat hij scoort. ”

… Marvin Knoll : “Knolli was al gefrustreerd na de wedstrijd in Würzburg. Hij is 100 procent FC St. Pauli en neemt dat ter harte. Hij is altijd volledig toegewijd en we zullen hem steunen – hij is een belangrijke speler in de kleedkamer en op het veld en ik hoop dat hij snel de prestaties brengt die we van hem gewend zijn. ”

… het momentum van het Kiel-spel : “We merkten een kleine opleving na het Würzburg-spel. De jongens trainen goed en doen het ook goed op het gebied van defensieve training. De doorslaggevende factor is natuurlijk m een ​​goed spel te maken en daar moeten we ons op concentreren zodat we de inhoud van de training kunnen implementeren. ”

… Robin Himmelmann: Na acht en een half jaar is deze beslissing niet leuk, maar waar we niet de schuld van kunnen krijgen is slechte communicatie of dat we het verkeerde spel hebben gespeeld. We hebben Robin over al deze stappen tijdig en open geïnformeerd. Dat we aan het begin van het jaar samen tot het besluit kwamen dat we dit de komende vier maanden niet willen volhouden, is zowel vanuit ons als Robin’s oogpunt begrijpelijk. Iedereen die mij kent, weet dat ik een zeer persoonlijke relatie heb met mijn spelers, en dat ik het leuk vindt om deze jongens hier te hebben en met hen te trainen. Als trainer ben ik er echter om sportieve beslissingen te nemen. Soms zijn ze niet populair bij het publiek en misschien niet altijd direct begrijpelijk. Uiteindelijk moeten we kijken wat het beste is voor het team. Dan komt het persoonlijke aspect soms op de achtergrond. Het belangrijkste is dat we ons in rustige wateren gaan begeven en dan maken zulke beslissingen er helaas soms hier deel van uit. ”

… Boris Taschchy : “Boris had ons laten weten dat hij rondkeek naar een nieuwe club. Hij bracht altijd veel energie, in een goed humeur en gaf altijd vol gas tijdens de training. Helaas kon hij dat niet doen in de wedstrijden. Misschien is het daarom voor hem beter om met zijn kwaliteiten – die hij ongetwijfeld heeft – ergens anders te bewijzen met een voor hem persoonlijk nieuwe start . ”

… Verdere uitgaande transfers : “Vanwege de blessures kan ik tijdens de training niet eens elf tegen elf spelen. Als iedereen fit is, moeten we natuurlijk zien hoe de trainingsgroep eruit zal zien. De transferperiode is nog in januari, maar voorlopig  hebben we zelf niets gepland, tenzij een speler ons persoonlijk benadert. ”

… de plaats in de rangschikking “Natuurlijk is naar de rangschikking kijken niet leuk. Maar we moeten de situatie accepteren zoals die er is. We zijn bezig elementaire dingen te veranderen – inclusief de nieuwkomers die deel uitmaken van hun sportieve kwaliteit. Een fris element inbrengen. Dat kost het natuurlijk tijd. Met Guido, Buchti en James, hopelijk Ryo, komen er in de komende weken nieuwe sterktes bij. Met Guido over de volledige lengte van de tijd, ben ik ervan overtuigd als sommige geblesseerde mensen terugkomen en er staan dat we een krachtige ploeg zullen hebben die het tegen iedereen in de competitie kan opnemen. ”

… mogelijke optredens van Eric Smith en Leon Flach : “In de korte invalbeurten heeft Leon altijd volledige inzet getoond en de absolute wil om tegen de bal te werken. Daarom is hij absoluut een kandidaat voor de startende XI. De jongens in de eerste XI hebben het uiteindelijk ook goed gedaan. Eric moet eerst weer in het trainingsritme komen voordat we nadenken over het starten van de wedstrijd. ”

… defensieve stabiliteit: “Natuurlijk willen we een stabiel raamwerk. We zijn op de goede weg en over het algemeen goed gepositioneerd in de centrale verdediging. Met James missen we natuurlijk een belangrijke stabilisator. In principe houden we onze ogen open, maar zijn niet acute nood. Als we persoonlijke gegevens zien die ons ook helpen, dan praten we daar natuurlijk over. ”

… de zelfverzekerde prestatie tegen Kiel: “Natuurlijk hebben we grote plannen en willen we deze elementaire zaken die ons sterk maken, implementeren. De focus op onze eigen taken stond op de voorgrond en we hadden vanaf het begin goede momenten en kansen. – Het was goed tegen Kiel. ”

… de samenwerking met Andreas Bornemann: “Zelfs tijdens mijn tijd als speler en als assistent-coach heb ik veel geleerd over de processen in het professionele voetbal. Andreas Bornemann en ik hebben een zeer goede uitwisseling, zeer constructief, soms controversieel. Dat hoort erbij. Ik kan veel van hem leren over de werking van het profbestaan. Als het gaat om het werk op het veld, laat hij ons het doen. Hij heeft ook een mening en hij ondersteunt ons waar hij kan en dat is wat ik voor hem ben zeer dankbaar.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters