Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz: “Dat is niet productief en zal je niet verbeteren”

Met de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel gaat het voor onze Kiezkickers verder – op zaterdag 9 januari 2020 13u00 – verder in de 2e Bundesliga. Voor het duel met de nummer twee in de rangschikking nam hoofdcoach Timo Schultz zoals gewoonlijk veel tijd om de vragen van de pers beantwoorden. Onze coach sprak over …

… de duidelijke bekentenis van president Oke Göttlich na de wedstrijd in Würzburg : “Ik merkte het in eerste instantie niet omdat we met veel andere dingen bezig waren. Ik ben er blij mee. Het is ook iets dat St. Pauli altijd heeft gemaakt. Dat we samen staan en overleven in moeilijke tijden. We proberen het beter te doen tegen Kiel en, indien mogelijk, de drie punten te halen zodat we iets terug kunnen doen. ”

… de speciale eisen van de Engelse Week : “In een week als deze met drie wedstrijden in slechts zes dagen, kijken we van dag tot dag hoe de jongens zich voelen. Het spelen met een man minder in Würzburg kost meer energie. Het zijn jongens zoals Afeez Aremu bijvoorbeeld, die fysiek twee keer tot het uiterste ging. Tegen Kiel moet iedereen weer tot het uiterste gaan. We zullen goed kijken wie de fysieke en mentale frisheid heeft om morgen alles te geven. ”

… de mogelijke inzet van Dejan Stojanovic en Eric Smith : “Bij Dejan zullen we vandaag een beslissing nemen en dan de doelmannen informeren. Eric heeft sinds 6 december geen wedstrijd meer gespeeld en geen teamtraining meer gehad, maar hij is fit. Eric heeft nog geen training met het team afgerond en is nog geen issue voor het weekend. ”

… de factor tijd bij het integreren van nieuwkomers : “Natuurlijk zou een winterstop met drie weken voorbereiding beter voor ons zijn. Maar we halen de jongens binnen omdat we denken dat ze ons direct kunnen helpen en op het veld kunnen staan. De pauze van drie tot vier weken was misschien niet slecht voor Eric, want dan heeft hij een zekere frisheid. Alle andere komen uit training en wedstrijden, wat als voordeel heeft dat we ze niet al te zwaar hoeven te belasten, maar direct naar de concurrentie kunnen gaan. ”

… de opstelling aan de rechter verdedigende kant : “We hebben vier rechtse verdedigers in de selectie en niemand is beschikbaar tegen Kiel. We zullen weer moeten improviseren. Dat kan Kevin Lankford zeker spelen, Leon Flach is ook een optie als vleugelverdediger. hoewel hij linksbenig is. Maar misschien kan ik Adam Dźwigała terug naar rechts trekken voor een wedstrijd. De uiteindelijke beslissing is nog niet genomen, het hangt er ook van af of Daniel Buballa kan spelen of niet. Ik neem aan dat het is oké voor hem. We zien pas vandaag of de duim omhoog of omlaag gaat. ”

… De stemming tijdens de training : “Ik heb nog nooit gezien dat wanneer je in een slecht humeur bent, met knorrigheid en negatieve gedachten, je optimaal presteert en de situatie daardoor beter wordt. Ik zie dat de jongens erg gefocust zijn. Ik vind hard trainingswerk en positieve ideeën tijdens de training gunstiger, dan verder te moeten gaan en gewoon kijken naar wat de jongens niet kunnen en wat ze niet goed doen. Dat is niet productief en zal je niet verbeteren. ”

… Tegenstander Holstein Kiel : “Ze hebben een goed ingespeeld team dat helemaal bovenaan staat. We hadden het genoegen om tijdens het seizoen twee keer testwedstrijden te spelen tegen Kiel. De breedte van de ploeg maakt het een topteam. Ik neem aan dat dat ze tot het einde aan de top zullen staan. Ze hebben geen echte zwakheden, ze zijn verdedigend erg stabiel en met Fin Bartels, die we hier heel goed kennen, hebben ze een aantal uitstekende spelers in de aanval goed werk voor ons. We moeten alles op het spel zetten om de plaats als winnaars te verlaten. “

… de wedstrijd tegen Kiel : “Ik hoop dat we altijd met overtuiging en zelfvertrouwen spelen. Vooral de tweede helft in Würzburg toonde aan dat de ploeg leeft, dat ze willen laten zien dat ze intact zijn en dat de jongens er voor elkaar zijn. Tegen In Kiel zal het een ander spel worden, daar zullen we helemaal opnieuw beginnen tegen een echt sterke tegenstander. Telkens wanneer we actief zijn en ons concentreren op wat we kunnen beïnvloeden en proberen in het spel te komen via het gevecht. De bereidheid om te lopen en de absolute toewijding om te komen speelden we altijd goede wedstrijden. Dat zouden ook de belangrijkste deugden moeten zijn die we tegen Kiel naar het veld moeten brengen. ”

… de testwedstrijden (1: 2, 1: 0) tegen Kiel en de verschillende ontwikkelingen in de competitie: “We hadden een paar punten tijdens het seizoen waar we simpelweg niet de juiste resultaten behaalden omdat we geluk ontbraken. Dan kom je misschien in een kleine neerwaartse spiraal terecht waarin je alleen gelijkspel haalt in plaats van winst. Je verliest vervolgens nog een wedstrijd. Helaas ging het voor ons de verkeerde kant op, maar ik denk nog steeds dat we op gelijke voet staan ​​met Kiel en absoluut competitief zijn. Als we een goede dag hebben, kunnen we ze verslaan. We hebben dat allemaal in één. De twee testwedstrijden hebben het al laten zien. Een groot verschil is zeker de consistentie die de Kielers hadden in hun prestaties, maar ook in de personele bezetting. Dat is een punt waar we door blessures en veranderingen in prestaties niet zo goed in zijn geslaagd. “

… omgaan met de huidige negatieve reeks: Je moet gewoon positief blijven en in oplossingen denken. Je moet zien hoe je dingen voor elkaar krijgt. Als je op een gegeven moment over alles gaat klagen en alles moeilijk wordt, dan kom je daar niet meer uit. We worden allemaal hier aan de Kollaustraße uitgedaagd om de jongens duidelijk te laten zien wat goed is en wat niet zo goed. Je moet kritisch zijn en je vinger in de wond steken over zaken die niet goed gaan. Ik zie dat de jongens gas willen geven. We kunnen alleen samen uit de situatie komen – allemaal samen. We redden het alleen als we bij elkaar blijven, in onszelf geloven en ervan overtuigd zijn dat we dingen kunnen veranderen. Als je naar de rangschikking kijkt, is verhouding onderaan nog steeds krap. Je kunt binnen één of twee speeldagen over het grens klimmen en dat moet ons doel zijn. We moeten onze krachten bundelen en ervoor zorgen dat we elk punt kunnen halen. Als we elkaar als team nog beter hebben gevonden en consequent onze prestaties op het veld brengen, dan weet ik zeker dat we ook een serie kunnen doen zodat we daar weg kunnen komen. ”

Source: www.fcstpauli.com