Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Holstein Kiel

Onze Kiezkicker lieten een goede prestatie zien tegen de sterke Kielers, maar beloonde zichzelf niet met drie punten. Na het laatste fluitsignaal blikken de twee hoofdcoaches Timo Schultz en Ole Werner en onze Kiez-kickers Daniel Buballa en Philipp Ziereis terug op de voorbije 90 minuten.

Hoofdcoach Timo Schultz : “We zagen een zeer intense wedstrijd waarin mijn team vanaf het begin actief was – tegen en met de bal. We hadden besloten dat te doen omdat we wisten dat het team van Kiel een wedstrijd zou spelen van zeer hoge kwaliteit. Omar had een uitstekende actie om me de kans te geven een voorlopige beslissing te nemen, helaas schiet hij tegen de doelman. Waar het uiteindelijk op neerkwam was 20 tot 13 schoten op doel voor ons vandaag. Het was een teamprestatie vandaag die moed geeft voor de toekomst. Met iedereen die vanaf het begin op het veld stond en iedereen die binnenkwam. Ik ben heel blij met de jongens, ook al hadden we graag gewonnen. Dejan en Omar lieten vandaag zien dat ze ons direct kunnen helpen. Dejan had er een zeer goed charisma en twee of drie dingen goed. Ik hoef niet veel te zeggen over Omar, hij is een buitengewoon wervelende speler met een geweldige aanvallende één-op-één en een goede afwerking. Ik zou het niet erg hebben gevonden , als hij zichzelf had beloond met het tweede doelpunt. ”

Daniel Buballa : “We hebben onszelf ten doel gesteld elke week de nul te spelen. We willen goed verdedigen, dus het doet des te meer pijn als verdediger als je tegendoelpunten krijgt. Maar je moet zeggen dat we vandaag in grote lijnen goed verdedigden. We speelden als een team en gooiden alles wat we hadden tegen de bal. We moeten elke week de prestatie leveren die we vandaag lieten zien. Dan kijk ik positief uit naar de volgende wedstrijden. De energie en de teamgeest, We hebben nodig wat we hadden op het veld en het moet ons doel zijn dat we het elke week laten zien. De nieuwkomers hebben zich goed geïntegreerd en hebben vandaag laten zien wat ze kunnen. Omar bracht zijn kwaliteiten naar het veld en de Team hielp vandaag. Hij was erg goed aan de bal, agressief in dribbelen en scoorde een prachtig doelpunt. Een beetje vervelend dat hij er niet 2-0 van maakte. Vandaag was het niet aan een speler, maar aan de teamprestaties we moeten punten opbouwen en scoren in de komende paar games. ”

Philipp Ziereis : “Ik denk niet dat je vandaag hebt gezien dat de voorlaatste hier speelde. We speelden heel goed, vooral in de eerste helft, maar ook in de tweede helft, waar we ondertussen geen lucht meer hadden. We speelden een heel goede wedstrijd tegen een heel goed team en verdienden het om het punt te pakken. Als we het tweede doelpunt scoren, nemen we vandaag de drie punten mee. We moeten voortbouwen op deze prestatie. We moeten dat week na week laten zien, dan ben ik Ik weet zeker dat de drie punten snel zullen volgen. Een compliment voor de nieuwkomers en ook voor Burgi, die na een lange pauze terugkwam. Ik had het gevoel dat hij nooit weg was. ”

Ole Werner (Holstein Kiel) : “Het was een zeer competitieve wedstrijd op diep terrein. St. Pauli vond zijn weg naar het spel beter, we hebben een fase in het midden van de eerste helft waarin we het heel goed doen en goed doen en kansen creëren. Helaas konden we ze niet gebruiken. Als een van de kansen zit en we de leiding nemen, dan ontwikkelt zich misschien een ander spel. We hadden het spel voor onszelf in een positievere richting kunnen sturen. In de tweede Rust was het andersom, we kwamen er beter in. St. Pauli scoorde daarna met een gekmakend doelpunt in een fase waarin we het goed deden. We reageerden goed op de klap nadat Ioannis Gelios de voorlopige beslissing voorkwam. We kunnen met het resultaat leven na de wedstrijd tegen de zeer goede St. Paulians vandaag. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters