Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Het noord duel: Kiezkickers ontvangen Holstein Kiel

Het enige punt dat onze Kiezkickers naar Hamburg meebrachten bij het 1-1 gelijkspel in Würzburg was niet de opbrengst die de jongens in Brown voor de wedstrijd in gedachte hadden. Met het oog op het verloop van de wedstrijd met het vroege doelpunt tegen, de twee aluminium treffers en meer dan de helft in de minderheid, leek de ene punt uiteindelijk niet zo onaantrekkelijk. Misschien zal hij op een gegeven moment veel meer waard zijn. Maar de tweede overwinning van het seizoen moet heel snel behaald worden, ook al is Holstein Kiel de tegenstander op zaterdag (9 januari), duidelijk de favoriet op papier.

Normaal gesproken zijn onze Kiezkickers op dit moment in trainingskamp, ​​meestal ergens aan de Spaanse Middellandse Zeekust. De eerste seizoenshelft zou dan voorbij zijn en er zijn intensieve trainingsdagen waarin de profs een aantal dagen in de ploeg doorbrengen en de nieuwkomers snel kunnen wennen. In de afgelopen tien maanden was veel van wat als normaal werd beschouwd, echter ver weg. Voor St. Pauli betekent dit een strak verplicht spelprogramma zonder tijd om te rusten.

Januari is een belangrijke maand voor de rest van het seizoen. Er zijn slechts twee wedstrijden gespeeld, maar bruin en wit hebben de resterende 23 dagen 15 punten over op het veld en ze willen er zoveel mogelijk pakken. De ervaring heeft geleerd dat de tafelpositie in de 2e Bundesliga weinig betekenis heeft en dat de vorm van de dag veel bepalend is. De ene serie leidt tot een momentopname die de jongens in Brown dringend in een positieve richting willen sturen.

Het kan ook een voordeel zijn dat de Schultz-Elf hun tegenstander Holstein Kiel al goed kennen. Onze Kiezkicker testte in de zomervoorbereiding (1: 2) en tijdens de interland break in oktober (1: 0) tegen de ‘ooievaars’. Zelfs al waren de testwedstrijden op ogen hoogte, namen beide teams verschillende richtingen in de competitie. FC St. Pauli heeft de punten nodig om snel terug te zwemmen naar de veilige kust. Maar het team van Ole Werner zou met een driepunter nog meer kunnen dromen van de 1e Bundesliga.

De 32-jarige voetbalcoach werkt met een team dat aan de top maar ook over de hele linie werkt. Na vijf overwinningen op rij eind vorig jaar, vertroebelde een 2-1 thuisnederlaag tegen VfL Osnabrück de start van het nieuwe jaar. Kiel is buitenhuis nog ongeslagen en met de beste verdediging in de competitie willen een inhaalbeweging maken, waarmee ze de korte reis over de A7 naar Millerntor willen beginnen.

“We moeten alles in de strijd gooien als we als winnaar het veld willen verlaten”, zei Timo Schultz op de persconferentie voor de North Derby. Voor nieuwkomer Eric Smith zou de wedstrijd nog te vroeg komen, de beslissing over de doelmanpositie wordt vrijdag genomen. De schorsingen van Marvin Knoll (geel-rode kaart) en Sebastian Ohlsson (5e gele kaart) maken de belangrijke thuiswedstrijd tot een sleuteltaak voor het coachingsteam. Het feit dat alle vier de nominale rechtsbacken afwezig zijn tegen Kiel, schetst één oorzaak van de huidige ellende. Uiteindelijk telt het tegen Kiel, ongeacht de omstandigheden, maar alleen wat er onder de streep te rapen valt. Hopelijk is dat genoeg voor de tweede overwinning van het seizoen.

Source: www.fcstpauli.com
Foto: Witters