Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli huurt Eric Smith

FC St. Pauli versterkt zijn verdedigende middenveld. De Zweedse middenvelder Eric Smith wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Ploegleider Andreas Bornemann en de verantwoordelijken van de Belgische eersteklasser KAA Gent zijn het hierover eens. Daarnaast is er ook een koopoptie vanwege FC St. Pauli.  

Eric Smith staat sinds seizoen 2018/19 onder contract bij KAA Gent. In het seizoen 2018/19 speelde hij twee wedstrijden voor Gent. Begin 2019 werd de defensieve specialist uitgeleend aan Tromsø IL in Noorwegen. Daar speelde hij elf wedstrijden waarin hij twee goals voorbereidde. Van mei tot december 2020 werd de 23-jarige uitgeleend van de KAA Gent aan de Zweedse eersteklasser IFK Norrköping. Voor de zesde plaats in de Zweedse competitie stond hij in 27 wedstrijden op het veld, waar hij slaagde in een assist.

Stemmen bij de transfer:

Ploegleider Andreas Bornemann : “We waren op zoek naar een robuuste verdedigende middenvelder. Deze zoektocht is inmiddels succesvol verlopen. We zijn ervan overtuigd dat Eric de komende weken een belangrijk onderdeel van het team kan worden.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Ik ben verheugd dat we met Eric een eerder ontbrekend facet in onze selectie krijgen. Met zijn fysieke aanwezigheid en zijn duidelijke passerende spel zal hij ons snel kunnen helpen ons spel meer stabiliteit te geven.”

Eric Smith : “Ik heb gehoord over de fans en de geweldige sfeer op St. Pauli en ik ben opgewonden om het hopelijk snel zelf te ervaren. Dus ik hoefde niet lang na te denken. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging en zal er alles voor doen. om mijn sterke punten bij te dragen voor het succes van het team. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters