Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Punt van de hoop. Dit was het echte St. Pauli tegen Kiel, 1-1

In de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel  – op zaterdag 9 januari 2020 – lieten onze Kiezkicker een sterke prestatie zien, maar ze moesten genoegen nemen met de 1-1 (0-0). Na een doelpuntloze eerste helft gaf nieuwkomer Omar Marmoush onze Boys in Brown de leiding (52′), voordat Joshua Mees gelijk maakte voor de tweede plaats in de rangschikking (62′).

Voor de thuiswedstrijd tegen tweede in de rangschikking Kiel voerde hoofdcoach Timo Schultz zes wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd in Würzburg. Tussen de palen zette hij nieuwe aanwinst Dejan Stojanović, achterin vervingen Adam Dźwigała en Daniel Buballa de geschorste Marvin Knoll (geel-rood) en Sebastian Ohlsson (5e geel). Rodrigo Zalazar startte op het verdedigende middenveld in plaats van Afeez Aremu, nieuwe aanwinst Omar Marmoush kwam voor Maximilian Dittgen op de rechtervleugel en Guido Burgstaller voor Igor Matanovic in het aanvalscentrum. Kiel’s coach Ole Werner voerde één wijziging door na de 1: 2 thuisnederlaag tegen VfL Osnabrück, Fabian Reese verving Joshua Mees.

Vanaf het begin ontwikkelde zich een intense wedstrijd waarin onze Kiezkicker- na een korte aanloopperiode – hun eerste goede kansen kregen. Na een pass van Rodrigo Zalazar schoot Omar Marmoush van links op Holstein-doelman Ioannis Gelios, Finn Ole Becker kopte de rebound op doel, maar Stefan Thesker kon blokkeren. De bal kwam terug naar Marmoush via Guido Burgstaller, wiens boogbal vanop 13 meter een goede meter voorbij de rechterpaal ging (8e). Voor de gasten schoot Jannik Dehm van de rand van het strafschopgebied (11e), voordat Janni Serra een lage voorzet van ex-Kiezkicker Fin Bartels (14e) nipt miste.

Onze Kiezkicker zaten goed in de wedstrijd, presenteerde zich op verzoek van coach Timo Schultz zeer actief en bleef zoeken naar de weg naar voren. De verdediging van de buitenhuis ongeslagen Kieler (vier overwinningen, twee gelijke spelen) liet aanvankelijk geen scoringskansen meer toe. Na een aanval vanop links lukte het echter: Leart Paqarada legde de bal in het strafschopgebied voor de behendige Marmoush, die vanuit een centrale positie 14 meter kon wegrijden. Alexander Mühling gooide zich tussendoor en wist net te blokkeren (21e). Twee hoekschoppen van Paqarada volgden, de tweede bereikte Burgstaller aan de verre paal. Zijn kopbal belandde vanuit een scherpe hoek in het zijnet (23ste).

Lange tijd was er niets te zien van de Kiel, wat te danken was aan het goede verdedigende werk van FCSP, die geen duel uit de weg gingen en elkaar verdedigend steunden. Na een half uur kwamen de gasten dan met een korte drangfase: Jonas Meffert verlengde gevaarlijk een hoek van Mühling in de richting van het korte paal – buitennet (31e). 120 seconden later legde Jae-sung Lee in het strafschopgebied de oversteek naar Janni Serra, die van zeven meter faalde op Dejan Stojanović (33.). Verdere aanvallen in Kiel volgden, maar die mislukten. Kort voor rust kregen onze Kiezkickers nog een vrije trap vanuit de linkerhoek van het strafschopgebied, maar Paqarada legde deze over (43.). Even later eindigde de eerste helft die gekend was door veel beweging.

De bruin-witten keerden onveranderd terug op veld van Millerntor. Kiel deed dat wel, Marco Komenda kwam voor de geel gewaarschuwde Johannes van den Bergh. Onze Kiezkicker waren snel daar met de eerste goede aanval: Het leer kwam via Becker naar Marmoush, die zijn schot van half rechts Gelios niet in de problemen bracht (48ste). Aan de andere kant kon Serra – na een voorzet van links – koppen maar het leer ging een flinke meter voorbij de rechterbovenhoek (50e). De wedstrijd bleef vermakelijk want na het winnen van de bal zochten beide teams de weg naar het offensief.

Nadat een van de vele ballen was gewonnen, schakelden onze Kiezkickers snel over. Burgstaller overhandigde het leer aan Daniel-Kofi Kyereh, die de bal in het strafschopgebied recht in de loop van Marmoush speelde. De vleugelspeler aarzelde niet lang en hamerde het leer in de linkerbovenhoek. De bal raakte de onderkant van de lat – een geweldige treffer om er 1-0 van te maken (52′)! Even later stond Marmoush weer in het middelpunt. Nadat Burgstaller de bal stevig had vastgehouden, overwon Omar meerdere Kielers, snelde naar Gelios en schoot vanaf 16 meter. De doelman van Kiel pareerde voortreffelijk en voorkwam de 2-0 – jammer (57′)!

Kort nadat de gasten een dubbele wissel hadden gedaan (59′), kwamen ze via een hoekschop gelijk te maken. Bartels bracht het leer dat van links was door geleden terug naar het midden, waar Joshua Mees – die net was ingekomen en helemaal vrij stond – de gelijkmaker maakte met een kopbal vanop zeven meter. Stojanović kreeg geen kans om zich te verdedigen en de bal raakte via de rechterpaal het doel , 1-1 (62′).

Het resultaat was dat de intensiteit toenam, veel tackles en fouten vormden het spel, wat het verloop van het spel zou beïnvloeden. Er gebeurde nu veel tussen de strafschopgebieden en er waren geen kansen meer om te scoren. Voor de slotfase bracht Coach Schultz Leon Flach, Maximilian Dittgen en Igor Matanović binnen voor Adam Dźwigała, Omar Marmoush en Guido Burgstaller, drie nieuwe krachten in de wedstrijd (79′).

Er veranderde niets in het spel omdat beide verdedigende rijen te goed waren en geen van beide teams een significante scoringskans kon creëren. Na een pass van Matanović verscheen Becker weer in het strafschopgebied van Kiel en kon hij de bal niet op doel brengen (88ste). De Kiezkicker gooide alles naar voren, maar het bleef uiteindelijk 1: 1. Aan het einde van een Engelse week met drie wedstrijden binnen zes dagen gaven de jongens in Brown weer alles en lieten ze een goede prestatie zien, maar konden ze zichzelf niet belonen met de gehoopte thuiszege.

Bron: www.fcstpauli.com