Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

We willen de wedstrijd benaderen met een andere stemming, kracht en energie.

Drie wedstrijden binnen zes dagen – de start van 2021 is zwaar voor onze Kiezkickers vanwege de inhaalwedstrijd bij de Würzburg Kickers. Voor de wedstrijd onderaan de rangschikking sprak hoofdcoach Timo Schultz op dinsdag 5 januari 2020 18u30 met de Hamburgse pers …

… de persoonlijke situatie : “We hebben min of meer alle spelers die in Fürth speelden tot onze beschikking. Daniel Buballa werd op de knie geraakt en kon gisteren niet volledig trainen. We moeten nog zien hoe de situatie zich bij hem ontwikkelt. James Lawrence is langzaam aan het verbeteren, we hopen dat we met hem deze week weer aan de slag kunnen. Guido Burgstaller is al een hele tijd op weg en heeft nog een paar trainingen en korte opdrachten nodig om een ​​alternatief te zijn voor aanzienlijk meer speeltijd. Eerder is de jokerrol momenteel de juiste. ”

… Analyse van het Fürth-spel : “We hebben gisteren goed geregenereerd en het spel geanalyseerd. Tegen een sterk team zijn we er niet in geslaagd actiever te zijn en meer kansen te creëren. Dienovereenkomstig hebben we terecht verloren. We hebben de wedstrijd afgevinkt en kijken alleen naar Würzburg. ”

… de stemming voor de wedstrijd bij onze Kiezkickers : “Na een wedstrijd als die tegen Fürth is de stemming natuurlijk niet geweldig. Je kunt je een dag somber voelen, maar het helpt niet om dagenlang medelijden met jezelf te hebben. We zijn gespannen, maar ook optimistisch dat we het beter kunnen doen. We willen de wedstrijd benaderen met een andere stemming, kracht en energie. We gaan vol optimisme en overtuiging naar Würzburg, willen een goede prestatie laten zien en hopelijk de drie punten halen. ”

… een mogelijke eerste finale tegen degradatie : “Iedereen die naar de rangschikking kijkt, kan zien dat vier teams vanonder dicht bij elkaar staan. Maar ik heb het nog lang niet over een finale. We weten dat het een enorme kans is om met drie punten uit de degradatiezone te komen en dingen in een andere richting te draaien. Dat is hoe we het spel gaan benaderen. We willen veel actiever zijn en ons meer concentreren op de dingen die we kunnen beïnvloeden. ”

… een mogelijke finale voor zijn coachingbaan : “Het is iets wat ik niet kan beoordelen, en dit wil ik ook niet. Ik concentreer me op wat ik kan beïnvloeden. Het is een goede voorbereiding om de jongens op de goede weg te krijgen. ”

… de betekenis van het spel : “Elke wedstrijd is belangrijk voor ons omdat we de kans hebben om elke keer drie punten te scoren. We speelden maar een goed derde van het seizoen, na de wedstrijd in Würzburg zullen er nog 20 wedstrijden volgen. Het is een wedstrijd die we willen winnen. Ik ben er stellig van overtuigd dat we het gaan winnen als we goed presteren. Daar kunnen we actief invloed op uitoefenen. Daarna kijken we hoe het eruit ziet. ”

… de beslissing tussen de palen : “We hebben nog steeds training vandaag. We zullen de beslissing niet alleen aan de keepers meedelen, maar aan alle spelers. Svend zal terug in het doel staan ​​als er niets ongewoons gebeurt.”

… Svend Brodersen : “Ik sprak met hem na de wedstrijd. Er was geen verwijt van mij of het team. We staan ​​samen als team, of we nu winnen of verliezen. Svend is mentaal sterker en stabieler voor zijn leeftijd. Speler, na de ongelukkige actie toonde hij een zeer goede reactie. Hij bleef dapper toen hij op rende en maakte later twee of drie ballen super onschadelijk. ”

… Robin Himmelmann : “Robin is helemaal niets te verwijten, dat moet ik heel duidelijk zeggen. Het was een puur sportieve beslissing dat hij niet meer in het doel stond. Eind vorig jaar besloten we voor Svend, omdat hij het verdiende. ”

… Tegenstander Würzburg : “We zijn niet in de positie om een ​​team te onderschatten, en zeker niet als we  buiten huis spelen. We concentreren ons alleen op onszelf en dus op wat we kunnen beïnvloeden. We moeten zorgen voor een betere prestatie en dat kunnen we actief beïnvloeden. Als we dat kunnen, zie ik de kans dat we daar ook kunnen winnen. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters