Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Degradatiewedstrijd in Wurzburg

Onze Kiezkicker beginnen het jaar 2021 met een Engelse week, na de nederlaag in de openingswedstrijd in Fürth gaat het – op woensdagavond 6 januari 18u30 -verder met de inhaalwedstrijd op de Würzburger Kickers. De wedstrijd aan de onderkant van de rangschikking willen de bruin-witten voor zichzelf beslissen, maar dat lukt pas met een significante prestatieverbetering na de 1: 2 in Fürth.

De stemming bij onze Kiezkickers en de Würzburgers was na de 14e speeldag vrijwel identiek. Beide teams begonnen het nieuwe jaar met een nederlaag door slechte prestaties, de jongens in Brown met 1: 2 in Fürth en de Kickers thuis met 2: 4 tegen Karlsruhe. “Als je zulke fouten maakt en zo weinig tackles wint, kun je geen wedstrijd winnen. We kregen de doelpunten veel te gemakkelijk tegen. Het was de slechtste prestatie van het team sinds ik hier ben”, zei Kickers-coach Bernhard Trares na de wedstrijd stevig.

Voor de nieuwkomer, die tot dusver de enige overwinning van het seizoen boekte (2-1) toen Trares begin november debuteerde tegen Hannover 96, was het het vijfde nederlaag op rij en alweer de elfde nederlaag in de 13e wedstrijd. Met slechts vier punten staat de Würzburg onderaan de tafel. Er ligt een zeer moeilijke taak voor de boeg, om niet te degraderen zoals aan het einde van het enige tweede klasse-seizoen in de geschiedenis van de club in de zomer van 2017.

Ook onze Kiezkickers moeten met spoed punten verzamelen. In Fürth wilden ze het oude jaar achter zich laten en opnieuw beginnen, maar dat werkte niet tegen de duidelijk superieure Mittelfranken. Hun overwinning was verdiend, want er was weinig overeenstemming bij onze FCSP. Te makkelijke tegendoelpunten achterin, geen ideeën en te weinig kracht in het spel naar voren. Met de 1-2 op papier konden de jongens in Brown toch goed leven, ondanks de korte hoop op een punt na het onverwachte doelpunt van Leon Flach.

“We hebben nu een vinkje gezet achter de wedstrijd in Fürth en kijken alleen naar Würzburg. We willen de wedstrijd benaderen met een andere stemming, een andere kracht en een andere energie”, benadrukte coach Timo Schultz voor de wedstrijd. Na de mislukte start in Fürth zou de herstart in Würzburg moeten lukken in de tweede poging.

Hiervoor moeten onze Kiezkickers op alle vlakken een ander gezicht laten zien. Je moet met hart en passie spelen en de onvoorwaardelijke wil en de absolute bereidheid tonen om tot het uiterste te gaan. Accepteer elk duel. Geef geen bal op. Investeer alles in rennen en blijf vechten om eindelijk uit het dal te kruipen.

Bron: www.fcstpauli.com