Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

1-1 na meer dan een uur met 10 in verschrikkelijke zwakke wedstrijd

FC St. Pauli pakte een punt in de inhaalwedstrijd bij de Würzburger Kickers en toonde een goede moraal. Onze Kiezkickers kwamen al vroeg op achterstand, nieuwkomer Marin Pieringer zette een penalty om. Kort voor rust zag Marvin Knoll de geel-rode kaart na herhaald foutief spel (41.). In de minderheid wist FCSP gelijk te maken na de pauze, Rico Benatelli scoorde op zijn oude werkplek (57e) en verzekerde in ieder geval één punt voor onze Kiezkickers.

Na de 1: 2 bij SpVgg Greuther Fürth voerde hoofdcoach Timo Schultz vijf wijzigingen door in zijn basisopstelling voor de inhaalwedstrijd bij de Würzburger Kickers. Philipp Ziereis kwam in de centrale verdediging voor Adam Dźwigała, Rico Benatelli en Finn Ole Becker vervingen Rodrigo Zalazar en Lukas Daschner op het centrale middenveld. Daniel-Kofi Kyereh verving Kevin Lankford op de rechter aanvallende vleugel en Igor Matanovic startte in het midden van de aanval in plaats van Simon Makienok. Kickers-coach Berndhard Trares wisselde vier keer na de 2: 4 tegen Karlsruher SC en stuurde vanaf het begin twee van de vier winternieuwkomers het veld op: Rolf Feltscher en Marvin Pieringer.

De Kiezkickers – die hun DFB Cup-truien droegen – leden al vroeg een zware tegenslag, want scheidsrechter Michael Bacher wees naar de stip voor Würzburg, Marvin Knoll had Marvin Pieringer aan de voet aangetikt en hem neergehaald. Pieringer ging zelf achter de bal en trapte in de linkerhoek. Svend Brodersen had geen reactie – 1-0 (9′). FCSP was maar kort geschokt en hadden al snel een grote kans om gelijk te maken. Sebastian Ohlsson zette Daniel-Kofi Kyereh slim door het strafschopgebied, die zijn tegenstander Ewerton op de verkeerde voet zette, maar hij trapte langs Kickers-keeper Hendrik Bonmann op de linkerpaal (13′).

Niet veel later moesten FC ST. Pauli diep ademhalen. Rolf Feltscher vond Daniel Hägele – die helemaal alleen stond – met een voorzet vanaf rechts, maar vanop zes meter raakte deze de bal niet goed en verkeek zo de unieke kans op het tweede doelpunt (19′). Aan de andere kant probeerde Finn Ole Becker het vanop 23 meter, zijn schot ging echter links voorbij (20′). Het werd nog spannender toen Ohlsson met een voorzet Igor Matanovic vond en deze vanaf zeven meter op doel kopte. Bonmann kreeg de bal recht op zich en duwde het leer over de lat (24ste). Niet veel later zette Leart Paqarada een vrije trap vanop bijna 25 meter links, twee meter te hoog over het doel (28′).

Beide teams waren robuust, maar zonder dat het te onfair werd en speelden een intense wedstrijd. Lang gebeurde er niet veel op het veld voordat scheidsrechter Bacher Marvin Knoll vlak voor de middenlijn met geel-rood van het veld stuurde na een overtreding op Dominic Baumann (42e). Timo Schultz reageerde direct en bracht Adam Dźwigała binnen, een centrale verdediger voor vleugelspeler Maximilian Dittgen (43.). Kort daarna klonk het fluitsignaal van de rust. Voor de Kiezkicker – die wat meer van de wedstrijd hadden – misten de goede kansen op de gelijkmaker en gingen met een man minder en een 1-0 achterstand in de kleedkamers.

Zowel Schultz als Trares voerden geen wijzigingen door voor de tweede helft. Met één man minder was het natuurlijk niet makkelijk om iets mee te nemen naar Hamburg, maar de jongens in Brown probeerden het. Het ging over de rechterkant, waar de vooruitgeschoven Ohlsson de bal in het strafschopgebied bracht, maar Kyereh kopte langs links voorbij(48′). Aan de andere kant wist Ohlsson net weg te werken voor Pieringer, die na een Feltscher-voorzet had kunnen scoren(54ste).

Toen, 180 seconden later, was Rico Benatelli er! Na een aanval aan de linkerkant trok Becker weg van de rand van het strafschopgebied, het dubbel van richting veranderde schot landde op Benatelli en de ex-Würzburger raakte – op dezelfde hoogte als Feltscher – de rebound van het schot vanop negen meter in de linker benedenhoek om er 1-1 van te maken (57′). De gelijkmaker was verdiend, want ondanks dat ze in de minderheid waren, waren de Kiezkicker het actievere team, ze hadden zelfs de leiding kunnen nemen. Paqarada bracht een vrije trap van links in het centrum en vond Kyereh op de eerste paal staan. Hij ving de bal echter niet van dichtbij, daar zat meer in (62e).

Het spel werd moeilijker en Bacher liet in de tweede helft regelmatig geel zien. Schultz voerde toen voor het einde van het laatste kwartier een dubbele wissel door: Becker en Kyereh, die al in het geel stonden, gingen onderuit, Rodrigo Zalazar en nieuw aangestelde Omar Marmoush waren er nu (70e). Zalazar probeerde het moedig vanaf een goede 30 meter, maar zijn vrije trap sloeg voorbij links – Bonmann hoefde niet in te grijpen (73).

Dan wisselen de laatste twee aan de FCSP: Simon Makienok en Leon Flach kwamen voor Igor Matanovic en Afeez Aremu (79ste). De volgende kans voor de gastheren: na een voorzet van Feltscher probeerde Pieringer een omhaal – ruim twee meter over (82e). Würzburg was in de slotminuten nog sterker, maar kon geen noemenswaardige scoringskansen creëren omdat de Kiezkicker hartstochtelijk de 1-1 verdedigde en uiteindelijk het punt meer dan verdiend naar huis namen.

Würzburger Kickers

Bonmann – Feltscher, Hägele, Ewerton, Feick – Toko (75e Maierhofer), Hansen, Kopacz (82e David), Sontheimer (70e Hasek) – Baumann (82e Munsy), Pieringer

Hoofdcoach : Bernhard Trares

FC St. Pauli

Brodersen – Ohlsson, Ziereis, Knoll, Paqarada – Becker (70e Zalazar), Aremu (79e Flach) – Kyereh (70e Kyereh), Benatelli, Dittgen (43e Crane) – Matanovic (79e Makienok)

Hoofdcoach : Timo Schultz

Doelpunten: 1: 0 Pieringer (9., FE), 1: 1 Benatelli (57.)

Gele kaarten : Baumann, Ewerton / Aremu, Knoll, Becker, Benatelli, Ohlsson (5e, geschorst tegen Kiel), assistent-coach Hürzeler

Geel-rode kaart : Knoll (42e, herhaald fout)

Scheidsrechter : Michael Bacher (Amerang)