Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Greuther Fürth

In de eerste wedstrijd na de jaarwisseling moesten onze jongens in Brown een nederlaag toestaan aan SpVgg Greuther Fürth 1: 2. Na het laatste fluitsignaal keken de twee hoofdcoaches Timo Schultz en Stefan Leitl en de twee Kiezkickers Marvin Knoll en Maximilian Dittgen terug op de wedstrijd.

Cheftrainer Timo Schultz: “Allereerst felicitaties aan Fürth met een welverdiende overwinning. We hebben onze prestatie in de eerste helft helemaal niet gevonden. Na de twee snelle doelpunten achter elkaar, waarvan we pas echt herstelden tot de rust, hadden we te weinig toegang tot het spel en geen druk op de bal. We deden het beter in de tweede helft. Daar kregen we meer druk op de bal en dus was het niet zo gemakkelijk voor het Fürth-team om zich een weg te banen naar ons strafschopgebied. Dankzij het geweldige schot van Leon hebben we zelfs de mogelijkheid om op een gegeven moment een punt te ruiken. Maar je moet eerlijk zijn, het zou vandaag niet verdiend zijn geweest. Als we niet op de limiet spelen tegen een team als Fürth en we hebben geen geluk , dan zitten we helaas momenteel niet op ooghoogte. Dit blijkt ook uit het goede werk dat de afgelopen jaren in Fürth is verricht presteren goed in cruciale games. We herstellen van de wedstrijd van vandaag, tellen onze wonden en kijken wie er uit de wedstrijd is gekomen en hoe. Daarna ontwikkelen we een plan voor het spel in Würzburg. Het begint helemaal opnieuw. ”

Marvin Knoll: “In de eerste helft konden we niets naar voren krijgen en hebben Fürth laten spelen. In de tweede helft zat er meer leven in, maar het was niet genoeg om nog een punt te verdien. Het was vandaag helaas te weinig, vooral in de eerste helft. In de scène die naar de strafschop leidt, wil ik mezelf ertussen gooien en wegdraaien om mijn armen niet te strekken. Ik krijg de bal eerst tegen mijn borst en dan tegen de arm. Het was niet expres, volgens de regel moet je hem geven. Nu is het op weg naar Würzburg, ze staan onder ons. We willen eindelijk uit het dal kruipen en de drie punten halen. We zitten echt in de degradatiestrijd en daar gaat het om het hoofd koel te houden. We verloren de eerste game, we moeten ons niet gek laten maken. Ik vertrouw erop dat we daar weer wegkomen. In Würzburg zullen we er alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Hamburg. ”

Maximilian Dittgen: “Bitter. Je moet heel duidelijk zijn. We krijgen de doelpunten niet omdat we worden uitgespeeld. Het eerste doelpunt is stom, het tweede doelpunt is een individuele fout. In de eerste helft hadden we misschien toen we begonnen te weinig moed. Na de pauze toonden we veel meer hart. Met meer druk op het veld kwam het Fürth-team niet zo goed tot een einde. Maar het is ook duidelijk dat we ons nog meer naar voren moeten ontwikkelen. ”

Stefan Leitl (Greuther Fürth): “Ik ben erg blij dat we met een overwinning het nieuwe jaar meer dan succesvol begonnen zijn. We spraken in de aanloop naar de wedstrijd dat we het wat rustiger en geconcentreerder wilden doen. Al met al is het een welverdiende overwinning voor ons, die zeker hoger had moeten zijn. We controleerden beide helften en zelfs na het doelpunt had ik niet het gevoel dat we de wedstrijd uit handen gaven ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters