Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met alle macht het nieuwe jaar in

Het elftal van Timo Schultz trekt – op zondag 3 januari 2021 13.30 uur – naar het Frankenland. Op de 14e speeldag verwelkomt SpVgg Greuther Fürth onze Kiezkickers in het Sportpark Ronhof. In de bagage van de Schultz-Elf: het verlangen naar een nieuwe start.

De winterstop was kort, als je er er dit jaar zelfs maar over kunt spreken. Slechts vier dagen – na de laatste wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf op 20 december – lag de bal stil aan de Kollaustraße. Na het vertrek op maandag 21 december gingen onze Kiezkickers op tweede kerstdag weer aan de slag. Bijzonder, maar ook voor onze hoofdtrainer geen probleem. “We nemen het zoals het is en maken er het beste van”, zei de 43-jarige op de persconferentie voor de wedstrijd. En dat betekent in de eerste plaats dat Schultz en zijn team er alles aan doen om het jaar 2021 met een positief gevoel te beginnen.

Voor dit doel zijn er de afgelopen dagen in veel kleine dingen wijzigingen aangebracht en één ding is in het bijzonder benadrukt: “We proberen al een kleine herstart te maken in het nieuwe jaar”, legt het hoofd van de Kiezkicker uit. En de jongens in Brown willen meteen aan de slag in sportpark Ronhof. Met kracht, passie en mentaliteit op het veld. Dit ontbrak wel eens in eerdere wedstrijden en is reden voor tegendoelpunten na de omschakeling, meldt Schultz. Er is geen betere tijd om dit vanaf nu elke minuut op het veld te beleven. Altijd en overal.

En met het oog op de komende tegenstander zal dat ook nodig zijn, want er wacht een taaie brok op de FCSP. Greuther Fürth staat derde in de rangschikking. Het team van Stefan Leitl wist aanvallend te overtuigen in de vorige wedstrijden, maar liet in hun thuiswedstrijden zien dat het hier en daar nog steeds aan consistentie ontbreekt. Een feit dat Leitl ook als probleem herkende. “We moeten wat meer balans vinden in onze thuiswedstrijden”, zei hij na de jaarwisseling tegen de lokale pers.

En dus gaan beide teams met goede bedoelingen, ambities en motivatie de eerste wedstrijd van 2021 in, het is de eerste van in totaal zeven wedstrijden in januari voor de Kiezkicker. Laten we het doen. Met alle macht.

Bron: www.fcstpauli.com