Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:” Wij willen het vorig jaar van ons afschudden”

Een ongebruikelijke start van het nieuwe jaar, door het strakke schema met het uitwedstrijd bij SpVgg Greuther Fürth – op zondag 3 januari 2020, 13.30 uur – had onze hoofdcoach Timo Schultz al op nieuwjaarsdag de eerste persconferentie van het nieuwe jaar. Voor de wedstrijd tegen de derde van het klassement, sprak onze coach met de pers onder meer over …

… de persoonlijke situatie: “Beetje bij beetje komen bijna alle spelers terug. Maar terugkomen betekent nog niet dat ze fit zijn om te spelen. Guido Burgstaller was lange tijd out en zit sinds kort voor Kerstmis weer in de teamtraining, Philipp Ziereis heeft deelgenomen aan twee eenheden. Christopher Buchtmann en Jannes Wieckhoff kunnen weer deelnemen aan een deel van de teamtraining. Aan de ene kant vind ik dat positief, aan de andere kant zal het merendeel van de spelers ons niet kunnen helpen in januari, omdat ze het duels in de training ontbreken. Van deze jongens kan je niet verwachten ze helemaal van nul naar 100 kunnen gaan. James Lawrence zal ontbreken, hij had ernstigere kuitproblemen tijdens de Aue-wedstrijd. Sebastian Ohlsson en Maximilian Dittgen zijn wel allebei operationeel na hun knie problemen. ”

… Een mogelijke start voor nieuwkomer Adam Dźwigała : “Met James Lawrence en Philipp Ziereis hebben we twee spelers die niet 100 procent zijn. Adam is fit, traint 100 procent en presenteert zichzelf heel goed. Misschien gooien we hem in het diepe. “Maar misschien geven we hem de tijd om naar de Bundesliga 2 te kijken en er een voorproefje van te krijgen. We hebben hem niet gecontracteerd, zodat hij de terug reeks alleen mee traint en op de bank gaat zitten. Ik heb er geen probleem mee om hem op te stellen, want hij heeft 100 wedstrijden in de eerste Poolse divisie gespeeld en heeft in de eerste divisie in Portugal gespeeld. ”

… Beslissing tussen de palen : “Voor de winter zei ik al dat we de trainingen en spelprestaties onder de loep zouden nemen. Svend deed het goed in de twee wedstrijden en is erg stabiel in training. Daarom heeft hij op dit moment de neus voor.”

… de korte winterstop : “We trainden opnieuw op tweede kerstdag, wat in mijn carrière niet het geval was. Ik kan me met niet herinneren dat ik op oudejaarsavond op het trainingsveld stond. We accepteren het. Het is zoals het is en we maken er het beste van. We hadden maar drie of vier sessies, je kunt niet iets nieuws oefenen zoals in een klassieke winterstop. ”

… de analyse van het seizoen tot nu toe: “Tijdens de korte winterstop en de weken ervoor hebben we het aangedurfd om te analyseren en te zien waar we zeker iets moeten veranderen en hoe ik als coach de sterke punten van het team beter naar voren kan brengen en de zwakke punten sneller kan verhelpen. Het gaat om finetunen in termen van dagelijkse training, processen en gedrag, maar ook inhoudelijke problemen op het veld. We proberen al een kleine nieuwe start in het nieuwe jaar. Kijkend naar de doelen die we tegen kregen, valt op dat we zelden uitgespeeld werden toen we compact stonden. Behalve bij de omschakeling na balverlies, dan stonden we enerzijds als team niet goed, ontbrak het ons aan dekking en anderzijds ontbrak de impuls om direct actie te ondernemen en te laten zien dat we de redder mentaliteit bezaten. Dat hebben we getraind en ik verwacht dat het in 2021 beter zal zijn. ”

… zijn persoonlijke Gelukkig Nieuwjaar : “Ik heb zowel Kerst als Oud en Nieuw Corona-compliant doorgebracht in een kleine groep en heel rustig. Het was gisteren de verjaardag van mijn dochter, dus we vierden eerst haar verjaardag en glijden toen het nieuwe jaar in. ”

… goede voornemens : “Concreet is er niks, maar misschien minder chocolade eten. Ik ben van plan dat elk jaar te doen, het duurt altijd even. We willen allemaal het vorig jaar van ons afschudden en met meer zelfvertrouwen de wedstrijden in gaan. We willen gewoon alles aan de kant schuiven en zeggen dat alles in 2021 anders en beter zal zijn. Voor ons op het voetbalveld, maar ook in veel andere delen van de samenleving, moet het aangenamer en positiever worden. ”

… mogelijke nieuwe aanwinsten : “We hebben geanalyseerd en gekeken waar we goed gepositioneerd zijn en waar spelers binnenkort terug zullen komen. Als we onszelf kunnen versterken, ongeacht welke positie, dan zullen we dat ook doen. Als we iets doen, moet het zo zijn dat de speler direct op het veld staat, de situatie aankan, idealiter zelfs managementtaken op zich neemt en ons beter maakt.

… Tegenstander Greuther Fürth : “Je hebt een team dat al drie of vier jaar samen heeft gespeeld en samen is gegroeid, met spelers als Sebastian Ernst, Paul Seguin, Hans Nunoo Sarpei of Anton Stach, die ervaring en wedstrijdtraining hebben opgedaan in de 2e Bundesliga. Allemaal hebben ze zich ontwikkeld tot goede tweedeklassers, ze hebben een jong en goed gepositioneerd team, dus continuïteit qua personeel loont. Voor mij is Fürth een team dat in de top drie zal eindigen. ”

… de propvolle januari maand : “We hebben zeven wedstrijden, alleen vanwege belasting zullen we de ene of de andere moeten wisselen. Het matchplan speelt ook een rol en dus welke speler ons het meest kan helpen tegen welk team.”

Bron: www.fcstpauli.com