Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Dźwigała:”ik ben niet vergeten hoe ik voetbal moet spelen”

Al op zondag 3 januari 13.30 uur spelen onze Kiezkickers – na de zeer korte winterstop – voor de eerste drie punten in 2021 met de wedstrijd op SpVgg Greuther Fürth. Adam Dźwigała – tot onlangs zonder club – zou moeten helpen om belangrijke punten te pakken. In een interview met Hamburgse pers sprak de verdediger, die een paar dagen voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf was aangetrokken over …

… zijn eerste indrukken van de FCSP en Hamburg : “Ik kan zeggen dat het de best georganiseerde club in mijn carrière is, alle mensen hier zijn ook erg vriendelijk. Omdat ik hier nog niet zo lang ben, heb ik niet veel tijd gehad om de stad te leren kennen. ”

… de afgelopen dagen : “Ik verbleef met Kerstmis in Hamburg en vloog niet terug naar huis. Ik trainde hier en deed mijn best om me voor te bereiden op de komende wedstrijden.”

… De hulp van Svend Brodersen, die Pools spreekt : “Voordat ik hier kwam, deed ik wat onderzoek en zag ik dat er een speler met een Poolse vlag op transfermarkt.de stond. Ik wist niet zeker of Svend ook Pools sprak. Tijdens de training sprak hij me in het Pools aan. Ik was een beetje verrast, maar ook blij dat hij mijn taal spreekt. Hij helpt me, legt me simpele dingen uit tijdens de training en vertelt me ​​iets over de club. Dat helpt me veel voor mijn start . ”

… zijn sterke punten : “Toen ik jong was, speelde ik op het middenveld. Toen leerde ik anticiperen. Ik denk dat dat me helpt om veel dingen op het veld te herkennen. Ik heb een goede techniek . ”

… een mogelijke opdracht in Fürth : “Ik speelde mijn laatste wedstrijd in februari. Ik ben niet vergeten hoe ik moet voetballen. Ik train met de ploeg en voel me er klaar voor. De beslissing of ik ga spelen ligt bij de coach.”

… zijn tijd bij Desportivo Aves : “Ik had een contract tot augustus, zolang ik bij het team in Portugal trainde. Er was een wisseling van coach en ik stopte met spelen onder de tweede coach omdat hij me niet mocht. Ik zat met een overtuigende 3-0 overwinning op de tribune en viel – afgezien van een korte invalbeurt – buiten kader. ”

… de tijd zonder club : “Het was niet gemakkelijk voor mij omdat het de eerste keer in mijn carrière was dat ik geen club had. Ik was een beetje verrast omdat ik 17 wedstrijden in de Portugese eerste divisie had gespeeld voor Aves. Aan het einde van mijn contract ging ik terug naar Polen en trainde met de vierde divisie Victoria Sulejowek en hield mezelf fit. Twee van mijn broers spelen daar ook. Ik had niet verwacht dat ik lang geen club zou vinden. Maar nu heb ik er een gevonden en ben ik ook erg blij om bij FC St. Pauli te zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters