Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Tegen een sterk Fortuna wil FCSP sterk eindigen in 2020

Als FC St. Pauli op zondag  – 20 december, 13.30 uur-  Fortuna Düsseldorf ontvangt, is het de 28e en laatste wedstrijd in de Tweede Bundesliga van dit kalenderjaar. Tegen de drie maal op rij winnende elftal uit Düsseldorf willen de jongens in Brown die doordeweeks vrij waren zeer belangrijke punten scoren en het onbevredigende voetbaljaar 2020 positief afsluiten.

“Ik zou graag een goed gevoel hebben onder de kerstboom, niet alleen voor ons, maar voor iedereen die met FC St. Pauli mee leeft”, zei hoofdcoach Timo Schultz voor de wedstrijd. Om zijn wens in praktijk te brengen, moet zijn team in de thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Fortuna Düsseldorf van de eerste tot de laatste minuut er weer alles in gooien. Veel enthousiasme en toewijding tonen, een grote wil en veel passie.

Aan het einde van een onbevredigend voetbaljaar, waarin een derby-overwinning werd gevierd in het Volkspark, maar in de overige 26 competitiewedstrijden nog maar vier overwinningen werden gevierd met elk elf gelijke spelen en nederlagen, zouden er zeker nog drie punten behaald moeten worden. “De jongens lieten tijdens de training zien dat ze nog leven, dat ze willen voetballen en absoluut uit het dal willen kruipen. Ik neem aan dat we dat tegen Düsseldorf op het veld gaan brengen”, zei Schultz voor de wedstrijd.

Voor de jongens in Brown die doordeweeks vrij waren – na een positieve Corona-zaak bij het Würzburger Kickers-team werd de wedstrijd op kort voor afstrap afgelast en verplaatst naar begin januari – zal het zeker geen gemakkelijke taak zijn tegen de recente sterke Fortuna. Na een hobbelige start van het seizoen met slechts één overwinning uit de eerste vijf wedstrijden, is het team van coach Uwe Rösler geacclimatiseerd in Liga twee en won onlangs drie wedstrijden op rij (3-2 tegen Darmstadt, 2-1 in Karlsruhe, 3-0 tegen Osnabrück). Vanaf de elfde plaats ging het snel omhoog. Ondertussen op de vijfde plaats staat Fortuna slechts één punt achter op de derde plaats en drie punten achter de als tweede geplaatste “Rothosen”.

Met een overwinning op Millerntor wil de Rösler-Elf hun run voortzetten en zich in de top vastbijten. Onze Kiezkickers moeten op dit moment andere doelen stellen. Niet astbijten aan de bovenkant, maar uit de kelder kruipen. Elk punt telt. Met een thuisoverwinning tegen Düsseldorf – na negen wedstrijden zonder overwinning  willen ze eindelijk uit het dal kruipen en aansluiten op de niet-degradatieplaatsen. Het motto is: 90 minuten lang alles geven!

Bron: www.fcstpauli.com